MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Hi all...
No co sa tyka mazdackych brz nemozem na ne dopustit. Nedavno som na tom najhorsom povrchu aky existuje jemne okropena cesta ani sucha ani mokra potreboval kua veeeelmi brzdit. Dvaja chlapci sa tam nedohodli... Hlavne sa mi paci ze maju taky jemny nastup a citlivo sa da brzdiaci ucinok davkovat. Ked porovnavam s feldou alebo megane tak tam je to presne naopak.Ostry nastup troska paniky na takom povrchu by som bol hned v smyku a treti co sa nevie dohodnut:o( Inac som to ubrzdil sice na cca 20 cm ale ubrzdil. Co sa tyka plastov tak na to pouzivam silikonovy olej komplet na vsetko aj mne sem tam nieco zavrzga tak medzi plast a plech nastriekam silikon a je pokoj aspon na par mesiacov. Cafte. -
« Vrzani plastů...
1) Jakym zpusobem se da odstranit "vrzani" plastů? V Mazde je jich pomerne dost a pomalu se snad vsechny zacinaji "rozvrzavat". Nekdy si pripadam jak ve starym Favoritu :-( Pritom MAZDA je tak tichy auto, takze vsechny rusivy zvuky jsou extreme slyset. Nejhorsi jsou plasty na patych dverich, myslel jsem nejdrive, ze to vrze plato nebo zamek, ale skutecne jsou to plasty. Na prvni dotek jsou vsechny upevneny dobre. Takze, jak na to..?
2) Zvuky ve dverich. Mam pocit (ach, ty moje pocity :-)), ze ve dverich litaji nejake uvolnene kabliky a konektory.. je to mozne a delaji to Mazdy? -
« Re: Mazda 626 r.v. 94 - spojka
1) Jednou me praskla hadice od hydrauliky na spojce a po vymene mam pocit, ze radim pres zuby a nekdy, pokud v rychlem razeni nezmacknu spojku uplne k zemi, tak pocitam zuby skutecne.. muze to byt treba spatnym odvzdusnenim?
2) Ma jeste problem, ktery mi vazne dost vadi, mozna jde jen o pocit. Uz jsem to tady kdysi popisoval. Zaradim, rozjedu se a citim jako by s sebou auto dvakrat mirne cuklo, jakoby se neco pri rozjezdu vratilo vahou zpet a zase slo dopredu. Dela to pri pomalych rychlostech a je jedno jestli radim jednicku, dvojku nebo trojku. Pri rychlostech vyssich resp. kdyz jsem rozjetej tak je to v pohode.. v cem muze byt problem? Prevodovka, spojka..? Nikdo nevi.. ale neznam ten pocit "mekkeho" rozjezdu.. -
« Re: Vibrace při brždění - MX-3.
Mel jsem stejny problem na sve 626. Nechal jsem kvuli tomu vymenit kotouce za novy a pomohlo to jen mirne. A ty vibrace byly skutecne silny, z vyssich rychlosti jsem myslel, ze se mi neco utrhne. Spravilo se to "samo".. vazne. Jenze mi v uplne stejny cas zacalo "cosi" hucet. Na radu joe necham vymenit pomocne lozisko na prave poloose (jeste na me nemali v servisu cas), nicmene tato zavada nebude mit s vibracemi pri brzdeni asi nic spolecneho. Kazdopadne me vsichni upozornovali, ze Mazdy maji vseobecne problemy s brzdami. Napriklad se mi vubec nelibi prumer brzdovych kotoucu, na vykon meho auta a vahu motoru (2.5 V6) se mi zdaji skutecne hodne male a vubec bych se nedivil, kdyby se kroutily.. -
« Re: Vibrace při brždění - MX-3.
kdyby to delaly poloosy proc by to bylo jen pri brzdeni ??? .... ja bych vsadil na blbe nasazene kotouce....i treba drobna necistota, nebo kousek rzi z ventilace a pokud tam ten kotouc nesedi na 100% rovne tak to haze jako prase. pokud jsou kotouce novy...co plovouci trmeny ? neni to nejaky vychozeny ??? neni tam vule, ze by se to mrskalo na nich ? -
« Re: Mazda 626 r.v. 94
na dvoulitra jsem slysel hlavne chvalu, pry jezdi tak okolo 100k jeste lepe nez kdyz je nova :-) solidni spotreba a pokud se o to trochu clovek stara tak asi temer 100% spolehlivost.... je to SDN nebo HB? ja bych preferoval sedana, trochu vic se mi libi, ten zadek u HB je takovej moc mohutnej a nekoresponduje s tou stihlou pridi..... -
« Re: Mazda 626 r.v. 94
cau meli jsme ji rv93, slabsi brzdy, krouteji se kotouce, dale byl problem ve spojce, prokluzovala, byl tam od vyrobce nejakej mekky spalek nebo co, my jsme s ni obcas neco meli, byla bourana, coz jsme si mysleli ze jen lehce predek, bohuzel, kdo vi jak to bylo, v mazde rikali ze tolik problemu co jsme meli my nebejva, takze kdyz neni po bouracce, tak by mela slouzit dobre, tak at vam jezdi.. -
« Mazda 626 r.v. 94
Zdravim pani, hlasim dalsieho Mazdistu: moj tatko vcera priviezol domov toto vozitko s 2.0i motorom. Ma to 115tkm. Je nieco (okrem klasiky ako olej a remene), co treba pozret/vymenit (o V6 som tuna precital vela, o 2 litre nic..)? Vopred dik za info ;)) -
« Vibrace při brždění - MX-3.
Prosím zkušenější o radu. Při prudčím brždění z vyšší rychlosti jsou na volantu cítit vibrace. Kotouče i destičky jsou nové, tlumiče jsou podle měření zatím dobré. Usuzuji na poloosy nebo homokinetické klouby, což by bylo v pytli. Jedna strana přijde asi na 14 tisíc jen za matroš. Poraďte?! -
« Re: kolisanie volnobehu to dancull
to si myslim, ze neni proplem, ta elektronika hlida teplotu velmi presne, takze je naprosto normalni, ze se pusti ventilator treba jen chvilku kdyz to stoji nez otevres dvere od garaze. delala mi to jak BP 1.8 tak Z5 1.5. a takhle to fungovalo i kdyz bylo venku okolo nuly. ten vzduch se okolo motoru hrozne rychle ohreje, kdyz auto nejede a pak se zakonite ta ventialce musi pustit. Samozrejme predpokladam, ze je motor normalne ohraty, tedy sepnul termostat a voda cirkuluje uz pres chladic a cely system je normalne teply, vcetne topeni. Mas dam dost kapaliny ?
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
V servisu se to chvíli snažili shodit na cokoliv jiné, hlavně na "ťuklá" litá kola. Prý tam dali svoje plecháče, ale museli nakonec přiznat, že mám s reklamací pravdu a tak kotouče vyměnili. To bylo vše a problém byl odstraněn. Jel jsem ale jen pár km, ze servisu domů a tak jsem zvědavý, jak to bude dál. Věřím, že je však po problému natrvalo. Kotouče prý servis bude reklamovat u dodavatele (byly to Bremba !). Vizuální kontrolou na nich nic nebylo vidět.
Tak čauky a zdravím všechny.