MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Je tu malicko mrtvo..
.. tak tedy jeden dotaz. Moje MAZDA 626 2.5 V6 si bere malicko vice oleje. Kontroluju to co mozna nejcasteji, chodim pomerne casto na vymeny protoze pry je motor dost nachylny k problemum s mazanim. Leju tam SHELL 5W40, neni nejlevnejsi, ale pro svoje auticko jen to nejlepsi. Vase nazory a zkusenosti s oleji v Mazde..? -
« Koupim nebo prodam 1ks pneu Pirelli Winter 210 performance 1
Dobry den,
zbyla mi jedna z rezervy uplne nova pneu Pirelli Winter 210 performance 195/60 R15 88H.
Takze shanim komu taktez zbyla, nebo ji naopak shani. (Je to guma, ktera byla koupena
k Mazde 626 r.v. 1996).
Dekuji
Mirek V.
PS: kontakt czemiv@cze.sas.com -
« Re: MAZDA 626 2.5 V6 a moje problemy...
To: joe_st: Dnes jsem nalozil 4 mechaniky (zaroven, jeden vepredu, tri vzadu) do sveho vozu a povozil je aby se mi vyjadrili k zatim neindetifikovane zavade huceni. Ten co sedel s semnou vpredu to slysel v predu, Ti co sedeli vzadu to slyseli jasne vzadu. Tzn. siri se to celym autem. Vzhledem k tomu, ze na predku je vsechno meneny, tak se rozhodli, ze zkusime neco udelat se zadni napravou resp. vymenit loziska. Ovsem to je stale nejisty a vzhledem k tomu, ze jedno lozisko, protoze je vcetne naboje, prijde na 4.000 Kc, tak se mi do toho moc nechce.. jsem v depresi :-(( -
« Re: Mazda 626 Vagon čtyřkolka rok 91
to trace: pokud si vzpominam, rikal jsi, ze kdyz je to na zdvizi, tak to nehuci, to by ten diferak asi hucel, nebo ne ? ted nevim... nebyla tam bouracka na kolo...premyslim, jeste jestli to neni cely hnuty nekam dozadu a jestli se tam neco nekrizi... co ramena?.
to dyem: 4x4 91 neber...absolutne nic na to nesezenes, podvozek je v 95% odlisnej od normalni, o prevodovce vubec nemluvim. navic to bude mit hroznou spotrebu. kamos ma 89 GT 626 2.0i 16V 150HP - problemy mel se zadnimi brzdici a s nadrzi....jinak celkem nevim. -
« MAZDA 626 2.5 V6 a moje problemy...
To joe_st: pomocne lozisko na polose vymeneno o hluk stale stejny. Vcera jsem jel trasu cca 400km a mel jsem pocit, ze je to horsi a horsi. Shanim info kde se da a tak jsem se dozvedel dalsi dve rady: 1)problem v diferencialu, 2)ulozeni stabilizatoru (vyzvejkany gumy).. co Ty na to..? Jsem z toho pomalu a jiste docela zoufaly.. diky za kazdou radu -
« 323SDN
Cau mazdaci! Hlasim se do diskuse.
Mam uz druhou Mazdu, takze uz muzu trochu porovnavat. Ta prvni 323SDN/1.6/1992 mi dobre slouzila, letos v srpnu jsem ji vymenil za
323SDN,1.5/1999,najeto 60tis,klima,ABS,2xairbag, servisovanou za super cenu. Je vetsi,dobre sedi, na dalnici ve vyssich rychlostech vubec necitim nerovnosti. Motor 1.5 se mi ale proti te minule 1.6 zda linejsi,tahne az nad 4000ot. Z rozjizdeni nemam dobry pocit,neni moc plynule, ale to bylo i u te predchozi,asi je to vlastnost Mazd. Obcas slysim nejake klepani ve dverich atd.,ale to se da prezit. V opravne mi v ramci zaruky vymenili kost stabilizatoru predni napravy,protoze to trochu klepalo. Ted jsem trochu nervni z toho,ze posilovac rizeni meni (temer neznatelne) zvuk, pokud mam volant uplne uprostred.Zase se to pokusim nechat proverit v ramci zaruky(nebo si pustim hlasiteji radio). Trochu se mi nezda razeni, protoze rychlosti zapadaji jakoby nepresne. Brzdy by mohly byt trochu ostrejsi,
Ma nekdo podobne zkusenosti?
-
« 4 day after crash
v patek jsem si pujcil PREMACY.... pojistovna snad cvakne najem a bez auta jsem uplne mimo :-) ..... zatim velmi dobry dojmy je to 1.8 85kW, jako uplne nejlepsi vlastnost bych rekl skvelej vyhled ven, ten je fakt na 1* , velmi dobry brzdy, velmi dobrej vnitrni prostor, motor ok, zatim ma to auto malo najeto tak nebudu komentovat vykon, ale i pomerne prudkej a dlouhej kopec bezproblemu 130. muj dojem je ze to bude lepsi a lepsi. byl jsme docela prekvapenej ze se to auto moc nenaklani, cekla jsme to jako ve scenicu....kam se na Premacy hrabe. mam tam orig radio a nekde na zacatku diskuze tu kluci nadavali na kvalitu, tak tenhle kousek je OK, citlivost tuneru je stejna jako na Blaupunktu Skyline paris z Efka. -
« Re: crash to TRACE
jo mam dost podobnej pocit, ale co si na nem vemes, mam dojem, ze on na tom byl psychicky hur nez ja. to jsem jeste minuly tyden opravil takovej skrabanec od jednoho cyklisty co neumi dat kolo do stojanu na prednim narazniku, nalakoval jsem si ramecek okolo radia a prohodil pneu ze zadu na predek. tak jsem to mel hezky nachystany na peknou porci dalsich kilometru. no a jak rikas, prijede Ascona a BING ... je to v loji. ted chudinka stoji v garazi a ceka na ty dvere, snad ve stredu budou. -
« crash
cauky chlapci, tak mam blbou zpravu, vcera se do mojeho efka trefil jeden borec s Oplem asconou, asi tak 20 let starou sunkou.....nalitnul rychle na zatacku, ktera je temer o 360 stupnu a ujel do protismeru kde jsem byl bohuzel ja, takze mi rozparal predni blatnik a dvere u ridice. Mimochodem, perfektne funguje system bocnich vyztuh na dverich, nafotim to na digital a necham to nekde na NETU pak dam odkaz. skutecne ty dvere zustaly tam kde mely i kdyz rozmlaceny ale vubec to nemelo tendenci vtlacit je dovnitr, ale to uvidite na tech fotkach.....tak jsem vyhlasil narodni smutek, pro orientaci ceny dilu: blatnik 4700 a dvere 11000, plast vlozka do podbehu 800 + prace a lak ......jeste ze to povinny ruceni je.
tak me to pekne s**e ... nejak nemuzu najit jiny slovo :-(
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
To snad zavisi od vodica nie? Je pravda ze npr. aj moja Mazda ma velmi citlivy plyn, staci donho tuknut a hned je tam 3000ot. Mal som s tym zo zaciatku troska problemy aj to rozbiehanie nebolo az tak plynule ale trvalo mi to 200-300km. Inac ked si zoberiem inu obuv nez tu "svoju"
npr. lakovky lebo Stara sce ist do divadla tak sa mi tiez nesoferuje najlepsie a vysledok je nejake to cuknutie pri rozdiehani... ale stale mi to vychadza na problem vodica nie MAZDY o:)
Olej si menim sam poctivo kazdych 10.000 Valvoline SynPower5W40. Velmi kvalitny olej a hlavne ho viem pozhanat za 800,- Sk /4l