MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• 00 Reagovat !

foto

22.02.02  10:51

« Mazda Tribute

Tak si můj otec konečmě málem koupil auto. Po dlouhém dohadování, že já chci americké (s automatem prirozene) a otec ani náhodou. Jsme se nakonec shodli. Na Mazde Tribute s V6 3.0 (automat), což je vlastně Ford. Auto bylo super, tiché, pohodlné, super převodovka, možnost odečtu DPH. Už byla vybrána barva a rámy a stupačky. Ale pak se otec jen tak podíval do prospektu a zjistil, že to auto žere 19l/100 ve městě :(((((((((( Což je spotřeba 4.0 V8 Jeepu, takže zase prd, což mě docela nasralo :-(

Nemáte někdo relevatní zkušenosti s tímto autem ? A tedy může mi někdo potvrdit, nebo vyvrátit tuhle těžko uvěřitelnou zkušesnot ?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  10:35

« Re: Palivovy filtr - Prevodovy olej

Kdyz jsem chtel vymenit olej v prevodovce na sve Mazde 626 2.5l V6 tak mi rekli, ze to neni potreba.. tak gde je pravda..?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  10:18

GD = generacia 626 vyrabana v rokoch '87-'91; GE = generacia 626 vyrabana '92-'97; GF = 626 '97-'02
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  09:24

Jake jsou rozdily mezi GE, GD, GF atd....?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  08:32

Hm, ak je to kombik, tak tie sa robili az do 97 GD ;)) na take nieco mam teraz zalusk ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.02  23:51

'92 je na 99% GE a pokud ne tak je to umele omlazeny :-) ... dneska jsem dal na AP Sporilov za 3 filtry na 2.0DiTD 2.358 Kc...olej, vzduch a palivo.....whoops.

zase stoji na showroomu v AP ta Crystal metalic blue Miata..... z toho auta se mi podlamuji kolena....
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.02  12:30

626BB: Este neni za co, najprv to musim pozret :-) Btw. '92 uz je GE, alebo este GD?
    Inak moja Mazdicka ma prvy problem: nejaky skrat mi cuca baterku. Som uz objednany do toho BA-servisu, tak potom poreferujem, aku robotu odviedli (teda ak sa zajtra v poriadku dostanem z Mnichova domov, ale snad nebude Mazdicka hnevat)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.02  09:58

dabel: Dik za info,ptal jsem se jeste v Mazde a ma se menit kazdych 40 tis. Jinak mam 626 '92
    Nasel jsem asi dobry prevodovy olej: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.02  23:00

« cena Atenza

jo, tak kdo vi.....pry to neni tak hrozne, asi nejaky narust oproti 626 bude, jestli to bude 5 nebo 15 procent to nevim nebo mozna jen 2% ? :-)

mimochodem, jmeno je pry zkraceno, aby lide rekli MAZDA....nyni ma kazdy sestdvasestku, miatu, xedose, efko, mx trojku a tak....nikdo nerekne Mazda, tak ted to tak bude, protoze odpovedet SESTKU je divny :-) ... a jeste jedna zajimavost s prichodem generace 626 GF a 323 BJ t.j v letech 97-98 pry vzrostl prumerny vek zakaznika mazdy temer o deset let..... ted to ma mit opacny smer.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.02  08:54

« Re: atenza

joe_st: nevies, ako bude cca. cenovo 6? Bude drahsia ako momentalne 626?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.02.02  22:11

« Re: atenza

*....jak muzu napsat viceprvkovy zaves s Y ???? :-)) sorry
  • « 00 Reagovat !

foto

18.02.02  08:37

« Re: Palivovy filtr

626BB: Dik za info! Dobre vediet, ze taky servis je, uvidim, ako sa mi podari sa tam dostat.
    626BB 2: Myslim, ze 20tkm je moc malo. Tych 40tkm sa mi zda pravdepodobnejsie, mozem sa pozriet tento vikend do original manualu 626GD a poviem Ti presne. Btw mas tiez 626 '91?
    All: Aky je najlepsi prevodovy olej do 626 GD/GE, oba 2.0i? Tatkovi (ma GE) dali v BA Mazdackom servise nejaky Castrol 40 (???) a vraj je moc husty, pri studenom starte je problem dat tam dvojku. Mne (GD) sa blizi 100tkm za chvilu a tak je lepsie sa popytat. Dik!
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.02  21:53

« atenza

nove info, v mazde 6 se pro evropu objevi DiTD s mnoha vylepsenimi a hlavne: 340Nm a temer 140HP, pry to pujde cipem lehce na 410Nm .... snad uz je v evrope nulta serie pro homologace, zatim asi jen benziny. jo predni naprava bude jako mel Xedos zadnej McPerson, ale vyceprvkovy zaves, no proste MNAM :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.02  21:44

« Re: Palivovy filtr

na 626 GE ....podle orig. manualu kazdych 40tisic. nebo kazde dva roky. na GD to bude podobny.
  • 00 Reagovat !

foto

16.02.02  22:17

« Palivovy filtr

Ted jsem se docetl, ze se u 626 r.v.91 -> ma menit palivovy filtr kazdych 20 tis.
    Je to pravda ?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.02  22:15

« Re: Servis Mazdy v BA

Mam to jen z druhe ruky, ale servis v Bratislave neni moc dobry. Presne duvody nezam. Muj kolega si z Bratislavy jezdi opravovat Mazindu 626 r.v. 93 do Zlina. Tam jsou prej super. Taky se tam chystam (do Zlina) na check pri 100 000 km.
    Jinak u Zlina je jeden servis, jenz ma pobocku v Nemecku a vi moc dobre jak pripravit auto na TUV.
    Cena servisu te vyjde tak na polovinu az tretinu a pracuje velmi kvalitne. Bohuzel ma hodne plno, takze se musis dost predem tel. objednat.
    p.Kaňa +420677902218
  • 00 Reagovat !

foto

15.02.02  11:27

« Rozšiřovací podložky..

Chci si koupit rozšiřovací podložky, ale vyloženě tápu jak široký. Mám MAZDA 626 2.5l V6 r.v.'92, kola 205/55 R15. Máte nějaké zkušenosti?
  • 00 Reagovat !

foto

15.02.02  09:11

« "Vylepseni" Z5

Tak jsem se poohlizej po moznostech "vylepseni" motoru u 323F(1.5i) a nasel jsem toto: FSE POWER BOOST VALVE www.fuelsystem.co.uk/pbv.htm.
    a ECOTEK VALVE CB-26P www.ecotekplc.com.

Pokud jste se s tim uz nekdo setkal, prosim o zkusenosti .... Dik
  • 00 Reagovat !

foto

14.02.02  10:52

« Kvalita servisů v Brně

Pánové,máte někdo zkušenosti s brněnskými servisy ABAuto a Balvín? Mám poslední dobou nějaké rozporuplné pocity...
  • 00 Reagovat !

foto

13.02.02  08:46

« Servis Mazdy v BA

Zdravim pani, chcem sa len spytat, ci ma niekto skusenosti s Mazdackym servisom v Blave-Petrzalke. Musim nechat moju Mazdicku poriadne nechat pozriet, pac pojde na nemecku TUV a tak som si myslel, ze znackovy servis by to mal vediet porobit... Dik za info! Inak stav po ujdeni 33000km od jula: nullo problemo, akorat som menil 2x olej (este 2tkm a bude tretikrat) a 3x halogenovu ziarovku ;))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…