MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

04.03.02  11:05

« Re: V6 323 KF....a 2.2 z GD

V6 z 626 neni stejny jako z Xedosu!
  • 00 Reagovat !

foto

02.03.02  10:22

« V6 323 KF....a 2.2 z GD

V6 KF z 323 BA je temer identicka jako v Xedosu 6, ma to asi 106kW ( muze se lisit podle provedeni) plati pro tenhle motor stejna pravidla jko pro V6 2.5L z 626 a MX6. Mimochodem to efko s timhle motorem je raketa, seriove 16" kola, vsude kotouce, abs... ty motory byly tri, 1.8V6 z MX3, 2.0V6 (323, X6) a 2.5V6 (626, MX6, nevim jestli to je stejny co se daval do Xedose 9) a 2.3V6 Miller cycle (X9) tenhle posledni to byla parada, abolutni technicka dokonalost .......

motor 2.2 z 626 GD...tak tohle bych nekupoval, jde o motor z tovarny Fordu, je to stejny co se delalo do Probe, je to 12 Ventil, a ten puvod od forda bych nedaval jko prednost, pokud chcete opravdu dobrej a silnej motor pak volte 2.0 DOHC 16V 150HP, zvlast z CH se jich privezlo dost, kamarad ji ma. To chodi dobre.
  • 00 Reagovat !

foto

01.03.02  08:38

« 323 V6

Poznate niekto ten motor? Ako je na tom so spotrebou, zivotnostou, spolahlivostou? Dik ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.03.02  08:26

« Re: 626

Ahoj, ja mam Mazdu 626 rocnik 91, konkretne motor 2.0i s 90k. Motoricky postacujuce aj na dlhe trasy (tempo 140 hore aj dolu kopcom). Spotreba v zime cca. 8, v lete 7,5. Pri cisto mestskej premavke 8,5. Kvoli velmi dlhemu sprevodovaniu (pri 140 toci 3500) sa moze zdat lenivsia, je preto potrebne trosku viac preradovat. 2.2i by mal byt na tom lepsie. 2.0i 16V je kratsie sprevodovany. Zivotnost: udajne tento motor je skoro neznicitelny, 300000 v pohode. Ja osobne som s nou VELMI spokojny, za 9 mesiacov mam 35000km a bez problemov ;))
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.02  20:05

« 626

najde se nekdo, kdo by mi dal par informaci? chtel bych koupit 626 rocnik 90, 91. ktery motor je nejlepsi? jak jsou na tom se spotrebou motory 1.8, 2.0 a 2.2? ma cenu kupovat auto s natocenyma 200.000? jaka je zivotnost mazd z tohohle obdobi? za pripadnou odpoved diky
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.02  16:56

« Re: 2.5 V6

OK, dik. To je jasne, ze ked kupim ojazdene auto, tak olej a remene menim okamzite, modrym ociam byvaleho majitela nikdy neverim ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.02  16:06

Presne nevim, ale dost! O spolehlivost se neboj, vzdyt je to V6 2.5! Ale ten olej ti zjistim! Jen nezapomen vymenit rozvodak!
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.02  15:36

Kolko oleja to priblizne spapa, povedzme na 5000km? Predpoklad je, ze kebyze take volaco kupim, tak by to malo max. 80000km ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.02  12:40

Super motor, spotreba 8,5-12 litru dle stylu jizdy. Olej zere vic, to je pravda a spolehlivost, meli jsme najeto 250tis. km a vsechno OK!
  • 00 Reagovat !

foto

26.02.02  12:09

« 2.5 V6

Hm, este volaco ma napadlo (sorry, mam nejaku upisanu naladu). Ako vidite motor 2.5V6? Zaujimala by ma hlavne spotreba a spolahlivost v porovnani s 2.0i 115k. Uz som sa niekde vzadu docital, ze vraj papa olej, je to bezne, alebo len ked uz je na tom motor dost zle? Dik za info, to len na okraj, ak by bola volaka pekna prave na predaj...
  • 00 Reagovat !

foto

26.02.02  12:07

« Servis v BA

No a este volaco, tak som bol vcera s Mazdickou kvoli tomu vybijaniu baterky v servise v Blave. Bol som tam na pol osmu rano, auto bolo o tretej hotove. Bol to udajne alarm, sice neaktivovany, ale cucal. A vraj cucal aj po odpojeni jeho poistiek. No nic, zatial to chodi. Cena sa mi zdala byt trosku dost: 3200SKK za kontrolu centralu (750SKK), nabijania (500SKK) a vymontovanie alarmu (1950SKK; nebol fabricky, chlapik predo mnou ho tam zamontoval, ja som ho "zdedil"). Su to bezne ceny v Mazde? Sorry za nevedomost, moja este servis zvnutra nevidela ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.02  12:03

« Re: Prevodovy olej

Hm, sorry, aj ja som uz asi prepracovany, sa mi zdalo, ze som videl v original manuali k mojej, ze tam bolo 100tkm, sorry, checknem to este raz, ked pojdem zase na vikend domov ;) O GW som nevedel, tiez sorry :-( reku ze sa Wagony volaju rovnako ako ostatne... kazdopadne ten kombik bol na bazi GD, btw. lisil sa niecim od klasickej GD?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.02  17:15

« Re: Prevodovy olej

dabel: Mam 626 GE ze zari 92, 2.0i 16v. Ja jsem myslel, ze to GE zname neco jako 'Grand electric', protoze je to v dost solidni vybave a vse na elektriku (okna, sedadla, zrcatka + vyhrivani).
    All: to o tom prevodovem oleji mam z takove nemecke knizky (ne original Mazda) o udrzbe mazd z roku 91 -> vice, jeste jsem se pro jistotu ptal ve zdejsim (nemeckem) mazda zastoupeni a tam mi servisak rekl to same => kazdych 80 000 nebo kazde 4 roky. Akorat se mi to zda prehnane a normalnim automechanikum taky.
  • 00 Reagovat !

foto

25.02.02  09:38

« Hi, all

Pozeram ze Mazdacka rubrika celkom dobre prosperuje... No aj ja mam jeden velky problem so svojou Mazdou, kua treba do nej liat benzin a vodu do ostrekovaca :o) inac dlhodoba spotreba v zime 6,5l tak sa drzte Caues.
  • 00 Reagovat !

foto

23.02.02  21:52

« mazda 6

Líbí se mi, už aby tady byla :-)
  • 00 Reagovat !

foto

22.02.02  23:18

« popel na hlavu

to DABEL: sorrry sorrrry....popel na mou hlavu....uz jsem nejak prepracovanej, ted jsem si to jeste jednou precet, tak skutecnost je takova: Manual transaxle oil: CHECK: every 40t KM or 24Months and REPLACE every 80t KM or 48Months
    tak to beru zpet co jsem rekl o prevodovce a oleji.....tak jeste jedna omluva.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  23:03

« Re: Mazda Tribute

realne bych tu spotrebu videl tak 13 litru, pri slusnem zachazeni a lehke noze, mozna i 11 ale to bych mel zavreny obe oci :-) .... a mimo mesto tak normalne tech 9-10.
  • 00 Reagovat !

foto

22.02.02  22:59

« Bez nadpisu

to TRACE: pokud je toho oleje v prevodovce dost, tak skutecne neni treba menit, je tam celozivotnostni napln, pokud je ho tam malo, je treba dolejt, to se rozumi. V manualu k 626 V6 2.5L neni ani zminka o vynenach prevod. oleje (orig Ang. printed in Japan) asi bych mu veril. Ted ho mam pred sebou.

to DABEL: nevim, kde jsi na to prisel ze prevod 100k km viz vyse?? a mimochodem 626 v provedeni kombi, tedy po mazdacku Wagon jsou oznaceny jako GW......sorry takze GD nikdy neni kombi. to je jenom pro formu, abychom tu nesirili dezinformace.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  16:16

« Re: Mazda Tribute

ace2-Mazdy maji v TP psanou velikou spotrebu ve meste, ale nikdy se na ni nedostanes.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  12:44

« Re: Palivovy filtr - Prevodovy olej

Neviem, ako V6, ale 2.0i 90k (GD) aj 2.0i 115k (GE) maju predpisane po 100tis. km
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…