MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
"-- skrytý --" 08.07.04 11:05
« Re: Protegé5
Weiny> K té spotřebě - jezdím s 626 Wagon 2.0/85 kW a na spotřebu 11l :shock: jsem se ještě nedostal >:D . Fakt je, že po městě moc nejezdím. Pro srovnání - v dubnu do Livigna a zpět, 4 osoby, střešní box, po dálnici 110 až 150 jak kde, a spotřeba tuším asi 7.6 . Vliv klimy: mám automatickou a ta má dva režimy AC a AC eco. Za normálního počasí do 25 st. běží na "eco", a na vliv na spotřebu je neměřitelný - zkoušel jsem to na rovné cestě za ustálené rychlosti, zapínal a vypínal jsem klimu a sledoval okamžitou spotřebu na BC. Ten režim AC vyzkouším, až budou vhodné klimatické podmínky >:D , teda nejspíš až v Chorvatsku. To spíš má vliv ten Tiptronic - u M6ky dvoulitra píšou plus 8 deci na 100 km. A ještě dotaz - to pokovení oken - kde sis to nechal dělat a kolik to stálo ? -
"-- skrytý --" 08.07.04 09:08
« Protegé5
No chtěl jsem dát fotky do Mazdaklubu a pak se tu teprve pochlubit, byli jste rychlejší než já >:D
Jsem rád že se líbí, byly to ale nervy, však jsem informoval. A prachů co vyšla navíc, už na to raději ani nemyslet, hlavně že je hotová a ještě k tomu i jezdí :-!
K těm sklům, taky bych měl raději všechny stejně tmavé, všichni mě ale varovali že jednak pak neprojdu technickou a jednak mě můžou drbat policajti, když to vepředu zatmavím tak moc jak vzadu...
Jinak na to pokovení nedám dopustit, nejen že je to úžasně efektní oproti fóliím, navíc je ale zevnitř ven vidět úplně nádherně a přitom díky zrcadlovému efektu dovnitř (vzadu) nejde vidět vůbec, takže jsem mohl i z kufru vytáhnout plato, co mi jen překáželo. Navíc v autě už neexistuje onen teplotní šok, který jsem měl při nástupu do mrkačky při několikahodinovém stání na slunci. Prostě je tam jen teplo, což klima za 5 minut vytlačí a je v něm jak v obyváku, kouzelné...
Ten Tiptronic je taky bezva, teď mám už druhý měsíc pracku v sádře tak ho využívám naplno, pokud ho nechce ale člověk moc často nechat podřazovat a raději být pořád v otáčkách je lepší po městě používat sekvenční řazení, on tam totiž jinak při klidné jízdě nacpe už při 50-tce 4-ku a pak člověk skoro nezrychlí. No pořád si s tím hraju, neměnil bych ale už ani za nic :-)
Jen mě trochu děsí spotřeba, když jsem jel z Prahy 130-kou s tempomatem spotřeba přesně 7,8l/100km, teď jsem to ale spočítal za tutéž vzdálenost 300km ale po městě s klima a je to 11,2l, což je docela vír v nádrži, je možné že si z tohoto množství třeba litr vzala jen ta klimatizace? No i kdyby, v každém případku si to zasloužila, jen mě zajímá jestli může mít takový vliv na spotřebu.
W -
« Re: www.mazdaklub.sk update - 7.7.2004
tak Weiny uz ma znacky..super :-) to auto vypada opravdu paradne :-) konecne Protege5 v plne krase..... ja moc nemusim ty ruzny stupne zatmaveni oken, dal bych to mene a na vsechny stejne...ale to je muj dojem :-) .... jinak krasavice :-) ...chtel bych zkusit ten automat muze to byt psina :-) -
"-- skrytý --" 02.07.04 15:57
« To Joe
Joe, co si spravil prosim ta, ze na mazda.cz a aj mazda.sk sa im v menu objavila linka na tvoj web miata.cz?
Nas totiz dokonale ignoruju >:D (nie ze by to nejak vadilo, ale prinajmensom je to cudne ze si nikto nevsimol >:D )
(A to sme im velkodusne nechali k dispozicii domeny mazda6.sk a mazda3.sk, mal som 100 chuti im ich vyfuknut (boli volne ked sme registrovali nase) ) >:D >:D
No nic, len ma to zaujima aky by mal byt postup, keby sme tam tu linku chceli :D -
Klidek ;-)
me to udela obcas taky, tak cca 2x do roka. Mam 165 tis. Ge 2.0i 1992.
Nijak to, zatim, neresim a jednou se to ozvalo i pri stani 8 hodin. Jinak rocne najezdim 35 tis. Kdyz se to zacne zhorsovat, tak pouziju hustsi olej, ted mam plnou synt. 5w-40 Mobil 1. B. -
"-- skrytý --" 02.07.04 08:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdvihatko
Zdarek. Takze..ohledne meho zdvihatka..udelal jsem test..nechal jsem auto 4..opakuji 4. dni stat. DESNE premahani a dnes rano jsem nastartoval...ani klapnuti. Naproste ticho..takze..snad to opravdu bylo tim, ze se mazdulka nejako spatne vyhajala :D

Jinak pokovení mi dělali u nás ve firmě Profi tuning, chtěli za to původně 6litrů (za folie chtěla jiná firma 5300kč!), nakonec vzali 7 bo to má navíc skla jako kombík, dali mi i potvrzení a samolepky na přední skla že to splňuje vyhlášku. Taky jsem si od nich nechal postříbřit další části interiéru, hlavně kaplička s budíky nádherně prosvitla...