MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• 00 Reagovat !

foto

13.04.02  01:43

« Klepani zdvihatek v 95 mx-5

Neznate nekdo dobrej servis kde jsou schopni to opravit? Stava se to za studena, nebo po jizde pri otackach pod 1500rpm. Jednoduse se nahore v motoru neudrzi olej... mam tam 5w40. Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  21:56

« Re: MX - 6

caues: TO MORFI: hele dneska jsem mu to poslal mailem, tak bude snad neco po nedeli. jinak NB cko zatim nic, to je normalka, jak to zacnes shanet, tak neni ani jedna :-((( grrrr ... ted mam info o nejaky v rakousku, snad 1.8 6speed YUM YUM .... ve stredu mam volat. to tesneni pod hlavou na tom 6V neni zadna sranda....asi bych to sam nedelal, uz jen z duvodu, ze to musis utahnou momentovym klicem presne na predepsany moment a po vymene tesneni se to pak musi jeste dotahnout po urcitych kilometrech. hele pristi tyden pojedu do PHA tak bych to rad videl, posli mi do mailu na tebe telefon, brnknem si :-) ... cus

Jo TRIBUTE dneska jsem se povozil v Tributu 3.0V6 Exclusive, automat, kuze..proste fsecko....z tohgo auta mam jeden dojem : je na tom na 80% citit amerika, razeni pod volantem, to je jen o zvyk a ten automat je nekdy prijemna zmena, 3L motor co tak trochu premysli jestli pojede hned nebo az za 2-3 vteriny, a uvnitr opravdu spostu mista, to auto vypada z venku mensi nez je vevnitr, no a 20% je japonec . dobry brzdy, hezky se to ridi, na to jak je to masivni auto tak to #posloucha#, a docela napaditej interier, nevim jak to muze jet s tim 2.0 ale tohle by slo....takovy velmi slusny SUV :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.02  21:46

Jo, 323 1,5 v sedanu meli nasi, super auto, krom toho, ze jezdilo perfektne tak jeste nasim zachranila zivot. Potkali se s kolmo jedoucim autem ve stovce a nepripoutany :-( Meli desny stesti..ale 323 to neustala :-( at je ji tam nahore dobre... Jo, mx6 je fakt super.. Ale trvalo mi dlouho, nez jsem ji prisel na chut..zdala se mi moc velka..
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  18:57

Tak to mas na veelmi dobru spotrebu. A vies ze ti aj verim? :o) Pred casom som podobne prehnal svoju 323sedan 1.5 z Prahy do Brna. V Prahe plna nadrz a kedze mate lacnejsi benzin tak som si v Brne povedal ze este dotankujem do plna a palim dalej. No a ostal som prekvapeny ked sa mi podarilo dotankovat iba 12,8 litra. Inac som svihal iba 170-180 non stop, to vies neni to MX6 :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.02  14:33

No, ted jsem tam lil 95.. zatim jsem nepozoroval nejakej extra rozdil mezi 95 a 98.. Nevim kolik stal, to je nepodstatny, ale kdyz se ptas tak tusim ze 25,3?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  12:18

Aky benzin tam tankujes? A za kolko?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.02  12:09

Chjo, nez se toho nejaky "rypal" vsimne ;-)) 2,49 Kc na 1 km
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.02  12:07

« MX - 6

Tak jsem včera pořádně protáh svojí mx6 praha - plzeň - praha..je to super. Jel jsem temer stabilne 200 a spotreba vypada asi na 2,49 na 1 km..docela pohodka. Ale zjistil jsem dva nedostatky.. bezramova okna moc netesni..coz jsem ale doopravil a dotesnil a je to vpoho a druha vec, mirne mi prosakuje olej pod tesnenim hlavy na prvnich trech valcich? Zvladnu vymenit sam svepomoci, je na to nejaka finta fn? A kde nejlepe sehnat tesneni na 2,5V6? Jinak mazde zdar!! PS To joe_ST co je s Tebou chlape?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  11:31

« Re: Koupě 323 F 1,6 - poradíte?

Mám 323F 1,8 Active r.v. 4/2000, pořizovací cena asi 550 tKč, dnes má najeto 84 tkm, spotřeba 7,5-8,5 l/100km, dobré jízdní vlastnosti, zvlášť při použití dobrých pneu, původní Bridgestone nebyly nic moc, nikdy žádný problém, jsem s tím autem celkem spokojen.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.02  09:07

« Re: Katalysator

A preco to chces prosim ta urobit? Znamy ma vybraty katalyzator na Felde1.3MPI cca 70tis, vybral ho hned ked auto kupil a po cca 5.000 mu odisla lambda sonda. Neviem ci to malo nejaku suvislost ale BOSCH sa zachoval velmi korektne napisal im list a obratom mu poslali 2ks nove. jasne ze sa nepriznal ze ma katalyzator von ale kedze ma este jednu nahradnu tak to riskol znova bez kat. a zatial nic. Inac som jazdil presne taku istu Feldu cca 100.000 a mal som moznost sa zviest aj v jeho subjektivny pocit: Tocak ten isty snad mu pribudlo 2-3HP. Ale presne by to trebalo zmerat na mot. brzde. Podla mna to nema vyznam a este tie emisie....
    Caues
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.02  08:28

Ano, 2.0i 90k. Bol som s nou velmi spokojny. Nastastie ostala v rodine: zobral si ju moj tatko. To mi pripomina, ze keby niekto mal na SK zaujem o Mazdu 626 2.0i, 115k, rocnik 94 s cca 125000km, tak by jedna bola na predaj ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.02  22:45

to dabel: 626 91 byla GDcko?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.02  17:05

Mam mozno nieco k dileme Mazda-Nissan. Doteraz som mal Mazdu 626 '91, momentalne som ju dost nedobrovolne vymenil za Nissan Primera '93. Dojmy: Mazda ma lepsie dielenske spracovanie (nic nehrka a nebucha), lepsiu ergonomiu ovladania, pohodlnejsie sedacky, o dost vyssi komfort. Pre Nissan hovori lepsi podvozok, mensie naklananie v zakrutach, presnejsie radenie. Mazda: bez akychkolvek problemov. Nissan zatial po 5000km tiez ;)
  • 00 Reagovat !

foto

10.04.02  11:11

« rozhovor o Mazde6

Zhovárame sa: S Ing. Jindřichom Nevrlom, generálnym riaditeľom spoločnosti Auto Palace, importérom automobilov Mazda o Mazde 6, automobile novej generácie
    Prezentáciu novej Mazdy 6 uskutočňujete tu, v Ríme. Prečo práve v Ríme?
    Ide o celosvetovú prezentáciu, a v Ríme si Mazdu 6 už vyskúšali napríklad americkí novinári, novinári z Austrálie i Japonska. Pre Rím sme sa rozhodli preto, že je to starobylé mesto, má dobrú infraštruktúru ciest, je dostupné letecky a je veľmi zaujímavé pre novinárov z celého sveta.
    Kedy sa predvádzanie nového automobilu začalo?
    Približne pred troma týždňami a potrvá ešte asi týždeň, takže celé to trvá niečo vyše mesiaca.
    Novinári z koľkých krajín sú v Ríme?
    Presne to neviem, ale sú tu novinári z celého sveta, zo všetkých štátov, kde sa predáva Mazda, čiže z viac ako stovky krajín.
    Koľko ľudí približne?
    Je to približne tisícka ľudí.
    Mohli by ste stručne charakterizovať tento automobil?
    Nový výrobok je vyvinutý a vyrobený od začiatku podľa novej filozofie Mazdy, kde sa Mazda vracia ku svojím koreňom, to znamená, superdizajn, vynikajúce jazdné vlastnosti. Tieto autá by mali byť trochu odlišné od toho, čo sa na ceste bežne vidí, so zachovanou vysokou kvalitou, ktorou bola Mazda vždy povestná. Je to auto, ktoré nemá, keď to poviem slušne, iný „showback“. Je vybavené celohliníkovými úplne novými zážihovými motormi s objemom 1,8 l, 2,0 l, 2,3 a dvoma úplne novými dieselmi Common Rail novej generácie s výkonom 120 k alebo 136 k a päťstupňovými mechanickými a štvorstupňovými samočinnými prevodovkami, má úplne nový podvozok s novou patentovanou zadnou nápravou, ktorá zaručuje vynikajúce vlastnosti a zároveň umožňuje zachovanie veľkého batožinového priestoru. Nová náprava je viacprvková, vďaka čomu má automobil vynikajúce jazdné vlastnosti a pritom si zachováva vnútri obrovský priestor. Zväčšený rázvor 2675 mm poskytuje dostatok miesta pre 5-člennú posádku i pre batožinu a zároveň si zachováva to, čím bola Mazda typická – vynikajúce ovládanie a pocit, že do tohto auta patríte, že vám hneď padne do ruky a že sa v ňom cítite pohodlne.
    Konštruktéri a dizajnéri si dosť zakladali na vzhľade. Ako by ste ho charakterizovali?
    Je to dizajn, ktorý Mazda nazýva „emotion in motion“, čo by sa dalo preložiť ako emócie v pohybe. Sú tam rysy, ktoré mala Mazda dve generácie späť, napríklad u Lexusa 6, sú tam rysy z Xedosa 9 a je tam chrakteristická päťuholníková maska chladiča s typickým tvarom pre Mazdu, ale pritom si zachováva jednoznačne odlišnosť ako od ostatných modelov Mazdy, tak i od ostatných vozov na ceste.
    V koľkých karosárskych variantoch sa bude tento automobil vyrábať?
    Bude mať 5 rôznych variantov motorov a 3 karosárske karosérie, to znamená klasický sedan, hatchback a kombi, ktorému Mazda hovorí wagon. Bude mať okrem normálnej päťstupňovej prevodovky k dispozícii aj štvorstupňovú automatickú prevodovku, neskôr pribudne aj nová samočinná päťstupňovú prevodovka s možnosťou ručného radenia.
    Kedy sa začne vyrábať a kedy predávať?
    Výroba sa už rozbehla a v Čechách a na Slovensku dostaneme prvú dodávku áut koncom júna - začiatkom júla, takže v lete už budú k dispozícii tak cenníky, vzorové modely, ako aj predvádzacie autá u všetkých dílerov a budeme ich môcť predávať.
    V akom poradí prídu na trh?
    Dva mesiace bude k dispozícii sedan, v auguste bude potom v obmedzenom množstve aj liftback, v septembri dostaneme prvé kombíky a dá sa povedať, že v októbri a v novembri už budeme mať k dispozícii všetky modelové i motorové varianty.
    Aké asi budú ich ceny?
    Ceny budú záležať od výbav a špecifikácií jednotlivých modelov, ktoré v súčasnej dobe ešte dolaďujeme. Ale dá sa povedať, že to budú ceny pre túto kategóriu vozov konkurencieschopné, že základná cena bude začínať niekde pod 800 000 a, samozrejme, môže sa vyšplhať aj o niekoľko sto tisíc vyššie, podľa výbavy a motora.
    Čo na záver?
    Mal som dnes možnosť zviezť sa prvýkrát na tomto aute a môžem povedať, že splnilo všetky moje očakávania, čo sa týka vzhľadu, jazdných vlastností i ovládania v bežnej prevádzke na ceste.
  • 00 Reagovat !

foto

10.04.02  10:42

« Katalysator

Ahoj,
    stojim pred rozhodnutim ohledne vyndani katiku a nhrazeni ho jen trubkou. Mohou nastat nejake potize ???
    Zmeni se nejak zvuk ?
    Mazda 323F (1.5i)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.02  00:00

mam nove efko (BJ) s DiTD...rv 99 najto momentalne 69t km naprosto v pohode, ten motor 1.6 se pry velmi povedl, oproti nissanu, mam dojem, ze 323 bude lepe prodejna a ma lepsi podvozek, ale to muze byt hodne idividualni, co vyhovuje jednomu nemusi se libit druhemu.... me mazda proste sedi.
  • 00 Reagovat !

foto

09.04.02  22:31

« digitalne mapy

Teraz som to vyhrabal na webe:
    Nedostupnost speciálních digitálních map naší vlasti způsobovala problémy při použití mnoha navigačních (především vozidlových) systémů. Tento týden oznámila společnost Navigation Technologies připravenost map NAVTECH České republiky a Slovenska.
    V ČR jsou zmapovány všechny hlavní silniční tahy včetně ulic v Praze a průjezdů 13 krajskými městy. Pro SR jsou k dispozici zatím jen hlavní evropské silnice. Mapy NAVTECH poskytují až 150 informačních údajů o dané silnici, informace o komerčních a dalších objektech v okolí a stálou aktualizaci dat.
  • 00 Reagovat !

foto

09.04.02  13:43

« Mazda

Jsem vlastníkem Mazdy 626 2,0 Diesel r.v. 90. (od roku 1997 )Jaké máte kdo skušenosti s tímto vozem ?? Já jedině pozitivní.... až na ten motor - není to žádnej dravec - chybí turbo !! Jinak nadmíru velká spokojennost !!
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.02  13:28

Tak to si sa ozval do tej spravnej rubriky tu ti urcite kazdy odporuci Nissan ;o)
    Ale vazne: Mazda je mazda. Mam 323/1.5/rv96 bez akejkolvek poruchy. A uz sa setri na novu Mazdu3 ine auto nechcem. Caues
  • 00 Reagovat !

foto

07.04.02  10:34

« Koupě 323 F 1,6 - poradíte?

Uvažuji o koupi nového auta. Denně jezdím tak 180 km, takže auto využiji.Teď mám Fel.com.1,3 (končí leasing), myslel jsem, že budu pokračovat Fabii kombi, ale ceny šplhají dost vysoko. Byl jsem se podívat na Mazdu 323 F 1,6, za 420 000 Kč, líbí se mi uspořádáním karoserie a i předváděcí jízda byla přesvědčivá. Byl bych vděčný za Vaši radu a sice mě zajímá :
    Jak se Vám Mazda osvědčila?
    Co ztráta hodnoty po tříletém provozu a asi ujetých 120 000 km?
    Doporučili by jste nějakého prodejce více, nebo naopak kterému se vyhnout?
    Jsem na vážkách mezi Almerou HB a 323F. Almera 1,5 je tak pod 400 000 Kč, 323 F 420 00 a Almera 1,8 tak 450 000 Kč, je to jedno co koupit, nebo lze něco doporučit více?
    Předem díky
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…