MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  00:00

« Re: brzdy

I já přispěju svojí troškou do mlýna na téma Mazda a brzdy. Moje zkušenosti jsou tyto: Jezdil jsem asi 2 roky z Hondou a nějaký čas s Fiatem. Nejjedovatější brzdy měl Fiat. Honda taky brzdila znatelně. U Mazdy musím říct, že fading (vadnutí) nepozoruji ani při opakovaném brzdění. Musel jsem si ale na brzdy v Mazdě zpočátku zvykat, protože mají hrozně měkký a jemný záběr (zejména proti třeba tomu Fiatu - ten byl opravdu jedovatej). Ale i když je u Mazdy ten začátek hodně měkej, tak se to nakonec vždycky ubrzdí. Pomohl jsem si tím, že jsem vyměnil všechny čtyři kotouče za Bremba a zadní třmeny mám z MX-5. Ty totiž jsou v rádiusu podle kotoučů a ne rovný coby sečna ke kotouči. Je taky pravda, že přední kotouče po výměně vydržely asi 1000 km a byly zvlněný jak valcha. Další zatím drží a jsou v pohodě. Taky doporučuji pravidelně brzdy kontrolovat, občas se docela ráda přidře některá strana destičky. Pozor, na suvný části používat vazelinu jen s mědí a ne čistou a samozřejmě opatrně a nemazat co se nemá. Tak hodně štěstí boys.
  • 00 Reagovat !

foto

17.04.02  23:36

« brzdy

moje zkusenost je asi tahle: nejlepe brzdila 323BG 1.8DOHC 4xkotouc, tu jsem jednou v 80 zastavil ze za mnou zustaly 4 cerny cary( nebylo ABS) ale ta zastavit umela, na BA efku...vcelku normalni (1.5DOHC), BW brzdil skvele (asi jsou ty brzdy dimenzovany na to ze je to kombi a muze se to nalozit) a BJ efko brzdi taky super (brzdy to ma stejny jako 626 GF) ... jinak mam dojem, ze ty brzdy jsou trosku narocne na udrzbu, minimalne jdnou za rok to chce rozebrat brzdice, rozchodit plovouci trmeny (zvlast BG a BA) znovu usadit desticky...atd... mimochodem prosim nedavejte tam * typu Textar (nebo certa jak se to jmenuje) fakt vyplati se koupit orig. mazdy, je to asi o 50% vetsi ucinost, o 85% mene cerneho prachu z brzd a o 60% delsi trvanlivost.

to Morfi: mam zase trochu skluz, asi se tam ted nedostanu, jinak je na obzoru NB...ale nechci to zakriknout, dam vedet :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.02  15:45

« Re: MX - 6

Tak vam nevim chlapi, ale v nasi Mazde se zadny fading nevyskytuje. Mame Xedosa 9 s V6 /tezka kara/, ale brzdy funguje velmi dobre. Nebudu tady kecat, ze to brzdi jako 911TT s karbonovymi kotouci, ale na druhou stranu to auto zastavit umi.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.02  16:16

« Re: MX - 6 & brzdy

Hm, neviem, moja "ex" Mazda 626 '91 tiez nemala problem ani pri dlhsich a vacsich brzdeniach, fading som nepozoroval. Naopak sa brzdny ucinok dal velmi citlivo riadit.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.02  15:39

No, sakra ldi..to jsou zkusenosti. .meli jsme jak jsem psal 323,, ta ze 180 na 0 ..nekolikrat na D1 brzdila jak cert a ze by pote byly zvlneny kotouce, no nevim, nevsiml jsem si toho.. a to to pekne klepe, kdyz se zohybaj a moje MX6.. nevim, zatim jsem s ni dobrzdoval jen z 200 na 100 a bylo to vpohode. 150-0 taky bez problemu.. jestli vadnou, nevim, nezkousel jsem brzdit "dlouho" ale zdaj se mi velmi OK..
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.02  14:48

Ja teda mam 626 2.0i r.v. 92 a brzdy si jen pochvaluju.
    Fakt super. Ziju v nemecku a tak prevazne jezdim po jejich dalnicich. cca 190. Dost casto se stane, ze ti vjede do cesty kamion nebo stary VW. Mam ABS a velmi silny posilovac. Brzdi to naprosto bez chyby. Na slovensku jsem brzdil z 210 na 100, no problem. Zvlneni a vibrace jen zlehka. Ale pouzivam zasadne original dily. Cestovani po Alpach taky zadny problem, az na to naklaneni do zatacek, no jo holt limuzina. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.02  12:51

Mno, brzdy a MAZDA to je zoufale. Zabrzdit z 220, to je lepe vystrcit nohu ze dveri a brzdit podrazkou.. na me 2.5l V6 je to znat naproto maximalne, je to tezka krava a brzdy jak u Skodovky. Nejen, ze ztraci ucinnost, ale po par nabrzdenych kilometrech se zkrouti a potom to uz jen vybruje z celym autem. Chtel jsem tam dat vetsi kotouce, ale pry to proste nejde. Vyzkousel jsem ruzny desticky, ale s minimalnim rozdilem. A kdyz uz jsme u te rychlosti, nekdy mam taky "rapla", ale vcera jsem mel takovou klidnou naladu, ale spechal jsem, a tak jsem na to slapnul. Byla noc, na dalnici klidek, sem tam nejaky kamion a co jsem zjistil..? Podle tachometru: rovinka v pohode 230, mirne stoupani 220, mirne klesani 2xx (slo to pres 240 a tam uz neni co by to ukazovalo :-)) .. ale dobrzdovat kdyz jsem kdesi v dalce uvidel koncova svetla nejake auta.. ta dalka byla par sekund..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.02  10:10

Ja Ti nevim ,ale to se mi zda divny!! Dost divny.. Teda vlastne mozna ne..ted mi doslo, meli jsem sice 323 sdn, ale 94 rok, ten novejsi, tohle bude asi ta starsi,co? Tak to fakt nevim..ale divny mi to prijde stejne.. co brzdova kapalina,bod varu? A co desticky? Neni chyba spis nekde tam, nez v od vyrobce spatnych brzdach?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.02  23:31

« Re: Klepani zdvihatek v 95 mx-5

Dej tam jinej olej (hustší)a bude to v pohodě. Měl jsem to samý na 323 1.3 -Castrol TXT, když jsem dal 15W30 tak to přestalo a od ty doby dva roky klid.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.02  22:32

Mno 160 na 1,6 to mne nepripada nic moc. Mam 323 SDN 1.3 (55 kW) z roku 93. Vcera me chytnul rapl a potreboval jsem se trocho odreagovat - jel jsem se projet. Po dalnici po rovinkach jsem v pohode drzel 180 a ani do kopcu nesla pod 170. Motor super, podvozek super ale ty brzdy. Zastavit to ze 180 na nulu s maximalnim zpomalenim nemyslitelne. Uz pri 100 brzdy totalne odejdou. Jel jsem asi 160 (mizerna okreska ale rovina, bez aut, prehledna - v dalce vidim ze tam nekdo je zacal jsem brzdit a cca v 80 brzdy skoncily. Po ovoleni brzdy a novem zabrzdeni se zase trochu chytli ale stejne ucinek mizivy. Jeste ze jsem zacal brzdit v pomerne velkem predstihu. Nstesti clovek se z prostredka silnice stacil zdekovat, jelikoz jsem asi padesatkou profrcel kolem neho, na vic to zabrzdit neslo. Docela jsem se spotil. Proste brzdy stojej totalne za *. Coz se prokazalo i v dlouhych sjezdech v Alpach. Spotreba prumenne 7-7,5 kombinace (dost jezdim o meste).
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.02  21:58

« Re: Mazda Tribute

tot otazka co je co...jestli Escape neni Tribute... :-) tedy bylo prvni vejce, nebo slepice ? :-) ... ale asi to nic nemeni na tom, ze jsou pry trochu problemy s kvalitou Tributu s levostranym rizenim, vsechny jsou made in USA, levostrane jsou Japan a jsou pry v pohode.

to MORFI: mas recht, drzim palce ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.02  15:40

« Re: Mazda servis - jsem sklaman

Kde je ten malej kseftik v Zidenicich...?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.04.02  14:26

« Re: 323 automat a spotreba

to joe_st : jo, asi to bude vpoho, ale reknu ti, ze ted jsem v takovym stavu, ze radsi nebudu jezdit, nez bych se do toho ted poustel :-( zensky jsou potvory..ne, kdyby to tak bylo tak jednoduche, ale to sem nepatri.. dnes se ale nerozloucim mazde zdar, ale vztahum zdar. LIDI, vazte si svych drahych polovicek :-((
  • 00 Reagovat !

foto

14.04.02  22:39

« Mazda Tribute

Aby ne amerika :-) Když je to Ford Escape :-) jenom to má jinou přední masku a volant. Jinak v tom 3.0 V6 Tribute v maximálce jsem jel taky. Otec to málem koupil, než zjistil, že to žere 18l po městě (což je podle mě blbost) jenže jemu to nevysvětlíte. v 2.0l jsem nejel a popravdě mě to ani neláká. :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.02  22:09

« Re: Mazda servis - jsem sklaman

to bylo AB auto brno?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.02  22:07

« Re: 323 automat a spotreba

asi je to normalni, pokud by to byl manual tak na bura by to jelo po dalnici tak za 7-7.5 no a narust ten litr za automat je normalni....to vis tam se proste nevyhazuje, a to je dost znat.
    Morfi: to viko bude ok, delal jsem to snad na vsech M. co jsem mel, je to normalni, ze to tam trochu prosakuje, jak jsem ti psal do SMS, akorat pri sundavani opatrne at neroztrhnes orig. tesneni, kdyz tak vem k ruce WD40 tou to nastrikej ono to rozpusti to prilepeni. pak to hezky vycisti, dej tam to gumovy tesneni a v mistech ruznych lomu a ohybu to namaz tim Loctitem, na a pak to tam nasroubuj zpet, bud to ok, za to ti rucim ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.04.02  11:45

Nevim, uprimne, zda se mi to trosku vic, kdyz vezmu obsah, rychlost a ze jsi jel skoro 1/2 cesty v zavetri..ale na druhou stranu. Je to uz starsi motor, je to automat... nevim..fakt nevim.. Co Ty na to, joe_ST..ale ne, podle me to bude vpoho
  • 00 Reagovat !

foto

14.04.02  09:14

« Mazda servis - jsem sklaman

Jsem velmi sklamán s prací provedenou v Mazda servis Brno. byl jsem totiž na STK, ale znamku mi dal jen na 30 dní, čepy úplně v *, vůle snad 5mm. To naštve každého, navíc kvůli tak podstatné věci jako jsou čepy. Mazda byla ve značkovém servisu na prohlídce cca před 7000km. Co šlo vyměnit z provozních náplní, tak poctivo vyměnily. I rozvoďák, klíňáky, atd... Všecek matroš jsem dodal. Nebyli schopni spavit rádio, které je originál Mazda. Nakonec jsem si ho spravil sám. Práce vyšla na 14 000Kč. Dali se tam aj nové kola. Stále se mi zdálo něco divného na těch kolech. Až po 7000km jsem na to došel. Všechna kola dali ve značkovém servisu stejně orientované!!! To je vrchol. Škoda že už je to půl roku (celou zimu Mazda stála), takže je pozdě na reklamaci. Navíc udělali (prý) kompletní prohlídku technického stavu. Zapoměli na jeden šroub M14! Dal jsem si ho tam radši sám. Ale co teď s těmi čepy??? Zajedu do Mazdy. V Mazdě- "za ty dva čepy aj s praců tak 7000,-Kč!". Děkuji, kolik stojí samostatně? "Moment...". Skoro šeptem: "Se to nějak sere", promlouvá ke svému PC manager v obleku... "Zase to spadlo, počkejte chvíli, spadl nám zase ten systém, du to nahodit..."... po cca 15 minutách... "Jaké to sů?"-" Spodní čepy, přední náprava"... "To je kde?"-"na přední nápravě, dole pod kulovýma"...natáčí se ke mě monitor..."Možete mě to ukázat?"-"jasné"...ukazuji..."Tak ty jsou za 1965 bez DPH! Máte techničák?"-"Chcete VIN, já vám ho řeknu z hlavy..."-"no dobře..."-"..."-"To je Amerika!!!"-"No jistě že je"..."Tak to nemáme". A máte na Japan?" "To se musí proti záloze objednat, trvá to tak 10-14 dní a nevím, jestli to tam bude pasovat"..." Na shledanou...."........ Prodejna Židenice- Malý obchůdek na díly pro Japonské vozy: "Dobrý den, vy tady toho ale máte na tak malém placu...máte aj čepy na Mazdu?" "Jasně" "Ale jsou tam dvě rozteče, buď tato nebo tato, je to spodní na přední nápravě, že?" " jo!" "poďmě sa podívat." - "No to je tento...Ale mám jenom jeden, druhý tady bude za dvě hodiny...Hned ho objednám..." "to je super" "Máme aj servis, kdyby něco" "vyměníte mi ty čepy?" "To zvládnete sám: udélate todle a todle a todle..." ukazuje přímo na vozidle.." "kolik su dlužný?" "1330 Kč s DPH!!!" BOMBA... A dneska už mám STK hotové... 5670 Kč rozdíl, a to kdoví jestli. Takhle to bylo aj s výměnou doma v garáži za 3 hoďky...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.02  08:46

Mam starickou, ale spolehlivou americkou M 323 1.6i sedan, AT a nedavno jsem ji pokouril na D1 Brno-Pha-Brno, po rovinkach nesla pod 160, vic jsem se ani nesnazil. Pak jsem dojel 911, borec jel furt 130-140, tak jsem se za nim drzel asi 100km, protoze mi hezky razil cestu. Vysledna spotreba byla po natankovani za Brnem 8,6l/100km. Je to v poho nebo ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.04.02  13:29

to joe_ST To Ti fakt drzim palec, je to naprosto nadherny auto. A na leto neznam lepsi!!!! To Ti povim..jen kdyby byla 2+2..to bych uz davno nemel mx6,ale 5!!! Co se tyka tesneni, pozde, skouknul jsem to a zdalo se mi to volny, trochu jsem to dotah, ale nic hroznyho...ale stejne mi prijde, ze to stale prosakuje..neni to nic hroznyho, ale... Jo, tydlifounek Ti urcite okamzite posilam, ozvi se a dame spicha... Ja budu pristi tyden v Praze porad.. prace :-( :-D mej se R
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…