MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
"-- skrytý --" 20.05.02 15:11
« Kdo poradi??
Potreboval bych dve veci,at se tu nenudite..mate nekdo zkusenosti s mot. olejem pro 2,5? Jakej nejlepe pomer vykon/cena? A druha vec, ted po mem vyletu, kdy jsem jel celou cestu po dalnici s tempomatem..jake nejlepsi otacky vuci spotrebe? 2,5V6 totiz vim-li dobre do snad 4 tisic otacek jede jen na dva ventily a nad 4 na vsechny 4 ventily. Je to tak? Vite nekdo presne hranici otacek? A nemate nekdo odkaz na prubeh otacek a kroutaku? Dik morf -
"-- skrytý --" 16.05.02 15:58
« Re: Klepání na volnoběh (2,5 V6) a jiné mot od mazdy
Odnesli?? ;-)) OKi, super, tak se nejak potkame, pretesnim to nez vymenim olej, kterej bych mel menit prave ted ;-) Chjo a to jeste musim sehnat nejaky levny letni 205 pneu. :-( V praci je to ted nejake nejiste,doma taky nic moc,a s financema to neni nejruzovejsi..blbej rok,ale za to mazdy nemuzou.. -
"-- skrytý --" 15.05.02 15:15
Tady je hodnejch lidi!!! dikas oddie! Apropo, az budes nekdy zsae potrebovat pomoct s "motorem" vis na koho se obratit...mam ted skoro vic casu,nez bych potreboval. Sice bude hur (prace a skola) ,ale porad se nejakej najde...obvzlast v lete. -
"-- skrytý --" 15.05.02 14:55
Jo, vymenim ty svicky. Uz mam typ, tusim ze NGK ZFRF-11. Jeste potrebuju dotesnit viko motoru, trochu mi tam utika olej. Joe_ST doporucoval (diky ;-)) tesneni od Loctite, koukal jsem, ale maj toho tam dost, nevite nekdo jakej typ nejlepe? No nic, jinak vse zatim slouzi pekne..a jeste napad. Mate nekdo nejake zkusenosti s obnovovanim laku? Kde, jak, za kolik a s jakym vysledkem? Slysel jsem, ze to stoji za uvahu.. Mejte se -
Hm, daj tam NGK, mohlo by to pomoct. S Bosch su v nasej rodine len zle skusenosti: tatko ich parkrat vyskusal a skoro vzdy ho sklamali. NGK pouzivam uz v 3. mojom aute, tatko uz asi v 5. a este nesklamali ziadne. Obzvlast pre Japov su asi najlepsie ;)) -
"-- skrytý --" 14.05.02 14:28
« Klepání na volnoběh (2,5 V6) a jiné mot od mazdy
Zdar lidi, mám prosbičku o radu., Moje 2,5V6 dělá podivnou věc. Na voloběh se jakoby podezřele klepe a škube.. dělá to od té doby, co jsem ji koupil, ale posl dobou mi přijde, že škube a cuká jakoby víc. Koukal jsem, svíčky tam jsou boschky, nevim, jetli by to mohlo být tím... Když na to šlápnu, tak to táhne naprosto plynule a pěkně od podlahy, jen když stojím někde na semaforech, tak to tak divně nepravidelně škube. Do servisu se mi s tím zatím nechce, mám ostatních problémů teď dost. Tak, máte-li někdo zkušenost? Jinak tímto zdravím Joa_ST a těším se na to jeho překvapení! ;-) Kdypa se uvidíme? ;-) -
« Re: Co muze byt horsiho...?
Fuj, hned jsem si vzpoměl taky na jednu příhodu... Ještě než jsem měl Mazdu, tak jsem měl jeden takový skorovrak z Francie. I rozhodla se moje hlava jednoho slunného odpoledne, že poručí a ruce vyčistí svíčky. Ven šly velmi ztuha, ale podařilo se. Byly už tak škaredé, že jsem se rozhodl je vyměnit. Dal jsem je zpátky na své místo a jel koupit nové. Po návratu z kšftu jsem opět svíčky vydělal, staré vyhodil a začal šroubovat nové. Už jsem měl tři našroubované a začal šroubovat čtvrtou. Z předchozí zkušenosti jsem si říkal, že už by měli být na fest, ale pořád šli krásně. Konečně... L U P !!!! To je v *. Nyní již bez šroubování jsem vytáhl svíčku... Zalomená jak svině, myšlenky však běží dál... V tom případě motor v *... Bylo mi do pláče. Ani jedna svíčka z popelnice tam nešla. Až otec po Chvíli někde vyhrabal svíčky z Moskviče, z nichž jedna tam kupodivu chytla na dva (!) závity. Ještě jsem tak najezdil cca 8000km... -
« Re: Co muze byt horsiho...?
Muzes prohlizet porad neco jako ja a stejne kdyz se ma neco vysypat, tak se to vysype.. tak jako ja, dela malokdo preventivni prohlidky a udrzbu a vidis, prece se to podelalo. Delal jsem rozvody pred 50.000km, tak jsem si rikal, ze jeste tak 30.000km pockam a potom to radeji vymenim, prestoze vsichni rikaji, ze 100.000km je rozumny prubeh. Dnes jsem videl lozisko z te zadrene kladky, jedna kulicka nebyla cela. Kladka se vytocila z motoru a spadla dolu.. zoufaly pohled. Jeste jsem dnes sehnal na vrakaci kryty rozvodu za ty rozbite a zitra se snad uz pojede..