MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Re: Pozdrav
Tak to ano, ja robim 95% dlhe streky (mesacne 3 az 5 tis. km) tiez "klasickym" tempom 140 (za to este pokutu v Rakusku nedostanem) a okolo 8l je super ;) Ako vravim, k Mazdicke sa chcem vratit len co moj momentalny Nissan dosiahne hranicu 120tkm, potom ho strelim este za rozumny peniaz a potom chcem zase 626 ;)) -
"-- skrytý --" 24.05.02 08:09
Jo,tenhle motor ma tu fantastickou vyhodu, ze ma spotrebu presne podle toho,jak s s nim jede. Kdyz je to klidecek,tak se da v pohode, kdyz mate ale chut zavodit a to take umi,tak si rekne vic. Ale vlastne,to je normalka.Ale faktem je,ze kdyz se clovek prumerne snazi,tak to za tech 8 jde vpoho a normalka je tech 10.Coz si myslim,ze na 2,5 je hodne pekny cislo..
Ja nevim,ja kdyz nastavim 140,tak uz jedu jen v levem pruhu a predjizdi sem tam jen nejakej ten strelec ;-) Ne, mne naopak prijde,ze mi tachometr ukazuje min nez jedu,ale spis asi spravne. Jak to meri fakt netusim. -
Moje bezna spotreba 2.5i V6 je 10 l/100, nejvice 17 l/100, nejmene 7.3 l/100. Jeste me zajima jedna vec. Jak presne meri tachometr rychlost. Bezne jezdim na dalnici s tempomatem 130km/h. a mam pocit, ze jsem nekdy nejpomalejsi (ale v tom to asi nebude :-)) O vikednu jsem projizdel Havlickuv Brod a ze smeru od Caslavi maji na sjezdu do mesta "verejny radar", projizdite a ukaze se vam na tabuli kolik jedete. Mel jsem na tachometru cca 70km/h. a ukazalo mi to 63km/h. coz je docela velky rozdil. Nemate to nekdo zmerene..? -
"-- skrytý --" 23.05.02 15:19
Krom chvilek jsem mel celou cestu nastavenej tempomat na 3900 otáček (140 km/hod). Pak vychazi spotreba asi 8,3 l/100 i s mestama. Cili vyjezd z Parize, Plzen a okoli a dojezd do centra v Praze. Cele to bylo tusim asi 1100 km +-. Zbytek byl po dalnici. -
« pískání
Když nastartuju, a rozjedu se, slyším slabé pískaní z levého předního kola. Ale přestane po ujetí několika desítek metrů. Občas víjímečně a málo se ještě někdy projeví např.při průjezdu zatáčkou. Předpokládám, že by to mohli být příliš těsné destičky, nebo sjeté, nevím. Zkuste poradit, díky. -
"-- skrytý --" 20.05.02 15:11
« Kdo poradi??
Potreboval bych dve veci,at se tu nenudite..mate nekdo zkusenosti s mot. olejem pro 2,5? Jakej nejlepe pomer vykon/cena? A druha vec, ted po mem vyletu, kdy jsem jel celou cestu po dalnici s tempomatem..jake nejlepsi otacky vuci spotrebe? 2,5V6 totiz vim-li dobre do snad 4 tisic otacek jede jen na dva ventily a nad 4 na vsechny 4 ventily. Je to tak? Vite nekdo presne hranici otacek? A nemate nekdo odkaz na prubeh otacek a kroutaku? Dik morf -
"-- skrytý --" 16.05.02 15:58
« Re: Klepání na volnoběh (2,5 V6) a jiné mot od mazdy
Odnesli?? ;-)) OKi, super, tak se nejak potkame, pretesnim to nez vymenim olej, kterej bych mel menit prave ted ;-) Chjo a to jeste musim sehnat nejaky levny letni 205 pneu. :-( V praci je to ted nejake nejiste,doma taky nic moc,a s financema to neni nejruzovejsi..blbej rok,ale za to mazdy nemuzou..