MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Re: Neplynuly rozjezd
caues, kluci s tim vzduchem, primo v obalu vzduchoveho filtru je cidlo na teplotu, to je takovy maly nesmysl, ale to co je za krabici je air flow meter - prutokomer ktery na bazi odporoveho mereni je schopen zjistit objem vzduchu co jde do motoru, na tenhle udaj pak reaguje rizeni vstrikovani optimalnim pomerem paliva (mezitim, se jeste kontroluje poloha plynoveho pedalu, status na lambda sonde (oxygen sensor) a hafo dalsich veci) pokud je spatny senzor na teplotu tak to je otazka tak 1500 - 2000 (alespon tolik stoji cidlo na teplotu pro 626/323 GE/BJ, mimochodem jedno tohle cidlo mam rezervni v garazi) cena AIRFLOW meteru je brutus tak zhruba 15000, ale pokud by byl spatny tak by to nejelo, nebo by to strasne zralo atd atd... -
Odhalil jak? Proste pripojil computer a vyhodilo to tuto chybu. Proto nechapu, jak je mozne, ze prestoze to bylo dvakrat v Mazda servisu, tak na nic neprisli. Potom mi tedy jeste ten znamej otestoval to cidlo, to uz pripojil notebook a nejaky dalsi draty :-)) a zjistil, ze to dava ridici jednotce informaci, ze pruchozi vzduch ma teplotu minus 40 stupnu. Po resetu ridici jednotky meril dal a zjistli, ze ta chyba se vyskytuje tak dvakrat za minutu.. -
"-- skrytý --" 07.08.02 12:37
Jo tak.. no, to by se zvladlo, jo, jen me to zajimalo, je mi jasny, ze je nesmysl menit, dokud mi nevyjedou ridici jednotku..muze to byt opravdu cokoliv,ale uprimne, kez by, aby to byla jjen nejaka prkotina. No, uvidime.znamej to odhalil jak? -
Menil jsem to sam, dva srouby a dve spony. Je to takovy mezikus hned za krabici filtru a hadici co vede na motor. Kazdopadne Tvoje zavada nemusi byt nutne na tom cidle, muze to byt cokoliv jineho, proste se Ti ridici jednotka prepne do nouzoveho rezimu a pricina muze byt kdekoliv. Diagnostiku doporucuju, jedine ta odhali problem. Na diagnostice v Mazde jsem byl dvakrat, ne pro ten problem, proste jsem chtel "seridit" motor. A dvakrat na nic neprisli, zvlastni. Az jeden znamej v servisu kam jezdim to odhalil.. -
"-- skrytý --" 05.08.02 10:30
Hm..tak to je slusny..menils sam? Ja na to koukal, to je "to" v sani za filtrem semrem k levemu prednimu kolu..jak k tomu vede to hafo tech dtatu s konektorem? Asi zajedu na diagnstiku..uvidim, co mi reknou a pripadne pak zkusim cidlo take sehnat.. No, dej jeste vedet, jak se to bude vyvijet. Jo, na diagnostice jsi byl v mazde, nebo Ti to udelali i nekde jinde? -
« Remenice...
Zase se mi utrhla remenice na pohon alternatoru. Uz se mi to stalo jednou, den pred Vanoci, tenkrat jsem musel jezdit vypujcenou Fabii (doufam, ze naposledy) a vcera zase. Tak pomalu premyslim, ze se vykaslu na vrakac a koupim novou, jenze je to palka, 11.000 Kc! -
« Mazda 6
V poslednom ADAC Motorwelt som cital porovnavaci test Mazdy 6 a novej Vectry, obe s 1.8l motorom. A Mazda vyhrala! A pretoze ide o nemecky casak, tak to je o to pozoruhodnejsie. Btw. v inom teste to nova Vectra natrela aj Passatovi, tak sa ta 6 musela fakt vydarit ;)) Inak som videl u dealera uz aj hatchback, je jednoducho bozsky ;)))