MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

11.10.02  15:09

« Re: Tech spec of 2.5V6 - spotreba

Tak gratulujem ku kupe, ked si spokojny ;) Dufam, ze Ti Mazdicka dlho vydrzi a nebude Ta hnevat. Mazdy su inak vacsinou "slusne vychovane" auta, v rodine sme mali dve a s oboma 100% spokojnost. Ja budem kupovat auto cca. za necely rok, ked vyjazdim moje momentalne a dilema bude: Mazda 626GE 2.0i 115k resp. 2.5V6; ak uz budu cenovo prijatelne, tak nejaka 115k/136k 626GF; ostatni kandidati su Nissan Primera P11 (teraz mam starsi P10 a som s nim tiez velmi spokojny, hlavne podvozok je lepsi ako u Mazdy, ale Mazda to dobieha zase inde), pripadne nejaka lacnejsia Toyota Avensis alebo spickova Carina.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.02  14:52

No ja som prave pred 10 dnami kupil 626 2,5V6, 24V, r.v.1995 v plnej vybave okrem koze. Je to special edition GT -> ma to trocha nizsi podvozok o cca 2,5cm a mierne tvrdsie pruzenie, ktore vsak nie je na ukor komfortu. Zatial som velmi spokojny. Auto je to velmi tiche a pohodlne a pritom ma dost velku vykonovu rezervu. A so spotrebou ako vravim, zatial je to v meste do 10L ale su v tom velke zapchy (Praha). Mimo mesto predpokldam, ze by to mohlo byt okolo 8-8,5L pri rychlosiach do 160.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.02  13:58

Tak toto zaujima aj mna: velmi nadejnym kandidatom na moje dalsie auto je 626 2.5V6 r.v. tak 95 a vyssie, ale trosku sa bojim spotreby. Inak 90% mojich ciest su dialnice tempom cca. 150kmh. Vopred dik!
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.02  13:28

Tak to potom urcite daj vediet ako to s tou spotrebou dopadlo. Celkom ma to zaujima.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.02  12:29

Ja to nekde slysel... to o otackach 4xxx kontra spotreba. No, dneska me ceka navrat z Brna do phy, tak to testnu, je to sice jen 200 mk po dalnici, ale budiz. Jen se bojim, ze bude zaflakana dalnice a pak to jde do haje. Prdnu na tempomat 160 a uvidime...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.02  11:12

Tak to je fajn. 7,8-8L pri 140 sa ma zda byt dobra spotreba. Akurat premyslam nad tym, co si pisal v predchadzajucom prispevku ze by pri nejakych 4xxx otackach sa to mohlo radikalne zvysit. nejak sa mi to nezda. Vsak to variabilne casovanie ventilov by tam malo byt od toho aby sa zvysoval vykon motora pri este stale unosnej a zachovalej spotrebe paliva. Nemate niekto skusenosti so spotrebou pri vyssich rychlostiach (160-180)? Dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.02  10:41

Jo, tak to asi mam taky..mam ji asi od brezna..tak uz jsem neco poznal. No, na tech 140 jsem jel Praha-Paris-Praha s prumerem neco malo pres 7.8 - 8l/100... pamatuji-li si dobre.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.02  10:26

Osobne vlastnim 2.5V6 zhruba tyzden a najazdil som na nom cca 600km. Jazdil som len a len v meste (Praha) a to do prace a z prace, takze kto jazdi po prahe tak pozna, ze to je vacsinou sama zapcha. Kazdopadne mi to v meste vychadza zatial do 10L/100km s cim som zatial spokojny, ocakaval som priblizne takuto spotrebu v meste. Mimo mesto predpokladam, ze by spotreba mala klesnut o taky 1-1,5 liter pri style jazdy dialnica (150-160), normalne cesty (120-130). Ake mate vy ostatni skusenosti so spotrebou 2,5V6? Morfikus, a aku mas spotrebu pri 140 na ten tempomat? dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.02  17:45

oo neni zac, uz jsem mel pocit, ze mazda uvalila na tyhle vrnitka informacni embargo..zdravim vsechny z letos opet stagnujiciho invexu..uz jen zitra a hura do phy, domu, do podoli, do lekarny... Jo, tak me napada, z vasi zkusennosti jake nastavit na tempomatu na dalnici otacky pro co nejvyssi rychlost a yaroven vyhodnou spotrebu pro motor 2.5V6? Ja jezdim na 3900 ot/min, ale to je jen 140km/h..Pokud vim diky promenlivemu casovani ventilu a sani dojde pri ot vyssich nez 4??? ot/min (ty otazniky nevim)k podstatnemu narustu spotreby. Dikas a mejte se
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.02  16:00

« Re: Tech spec of 2.5V6

Vyborna stranka morfikus, diky za link!
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.02  09:20

« Re: Aky olej do 2,5V6, 24V

diky za rady. Nakoniec som sa rozhodol pre semi syntetiku Havoline Energy 5W30. Pri tomto oleji mam istotu, ze sa moze davat do motora aj ked v nom predtym bola plna syntetika, polo-syntetika alebo mineral. Svojou vyskozitou vyhovuje predpisanemu oleju pre motor 2,5 V6, a takisto je aj velmi kvalitny: SJ (predpisany je minimalne SF). Je to olej vyborny hlavne pre zimu. Za ten cas predpokladam, ze najazdim tych cca 10tis km, a po zime ho planujem vymenit za olej 5W40.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.02  17:14

« Tech spec of 2.5V6

Konecen jsem objevil super strankz, kde jsou pekne, ale opravdu detailne rozepsany tech spec moturku 2.5V6. Mrknete na to [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.02  17:09

« Re: Servis v Praze

Taky by mě to zajímalo. Mám MAZDU krátce a zatím jsem servis nepotřeboval :-). Jednou jsem se byl na něco zeptat v MAZDĚ v Hloubětíně (P9) a moc mi profesionální a ochotní v jednání nezdáli. Nevím ale, jestli i takhle opravují auta.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.02  16:03

to scuderia99: Ja som do xedosa 2,5V6 24V (r.v. 1996) naposledy daval plnu syntetiku od delphi 5W-40 (dovaza to autodelco). Ta tema o olejoch je dost obsiahla a myslim, ze tu uz bola na fore niekde aj popisana. V podstate ide o to, ze ak tam mas teraz mineral, tak by si tam nemal davat syntetiku, lebo ta ti rozpusti vsetky usadeniny a zadres motor. Mas tu ale moznost pouzit praplachovy olej, ktory tie usadeniny odstrani. Dalsia vec je ci tvoj motor plnu syntetiku "znesie" ide hlavne o tesnenia (moj to znasa zatial dobre;-) ), totiz v dobe ked bol navrnuty este plna syntetika nebola. V kazdom pripade si pozri prispevky o olejoch, tie su asi uz v archive, a potom link [odkaz] , tu najdes definicie olejov, noriem, atd.
    to 626BB: - diky za radu, za chvilu to pojdem vyskusat, ked spominas to kurenie, tak mne uz po par minutach resp. kilometroch mi fuka horuci vzduch (ked mam nastavene max. na kureni). Z toho mi usudzujem, ze to bude asi to cidlo. m
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.02  15:51

Ahoj, ja mam velmi dobre skusenosti s Madit Prima. Je to plna syntetika 5W-40 za prijatelnu cenu.
  • 00 Reagovat !

foto

09.10.02  09:37

« Aky olej do 2,5V6, 24V

Ahoj. Kupil som mazdu 626, r.v.1995, chcem v nom vymenit olej a nejak sa neviem docitat v manule aky olej sa tam ma davat. Predpokladam ze to ma byt bude nejaka plna eventuelne polo-syntetika. Bohuzial netusim aky olej je tam v sucasnosti. Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.02  13:53

« Re: Teplota motoru

No ja bych na to sel takto: Nastartuj studeny motor a chytni hadici mezi chladicem a motorem,kdyz do ni pujde mirne tepla kapalina a motor porad bude studeny, tak by to mel byt ten termostat. Bo ten to tam normalne pusti az kdyz je motor teplejsi nez cca 80-100C. Me se to projevovalo tak, ze mi v mrazu mazda ani poradne netopila (323 1.6 rv 87).Bo byla tezce podchlazena. Pomohlo az zakryti vetsi casti chladice a nasledna vymena termostatu. Kdyz bude vadne cidlo,tak topeni by melo jit v pohode. Ted je na zkousku zrovna dobre pocasi. Tak hodne stesti.Bob
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.02  14:31

« Re: Teplota motoru

626BB diky za odpoved, ale som v rozpakoch, znamy mi povedal, ze to moze byt aj zle cidlo, alebo aj zly termostat, to znamena, ze termostat je mozno dobry a cidlo mi zle ukazuje teplotu, alebo druha moznost zly termostat a dobre cidlo, alebo zly termostat a zle cidlo. A teraz neviem, co mam spravit, ako zistim co je zle? Termostat, alebo cidlo? Alebo najlepsie vymenit oboje?
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.02  19:24

« Re: back

Dík Joe, počkám na mail. H.
  • 00 Reagovat !

foto

30.09.02  00:00

« back

nazdarek, ilegalita to nebyla, ale bylet za slunickem, tady ta zima pry byla hrozna, jsem docela rad za to teplo co jsem si uzival ;-) ... Hynku, neco najdu a poslu to mailem, vydrz ted toho budu mit po navratu vic, ale urcite to prijde.
    Country ... ?? :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…