MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• 00 Reagovat !

foto

28.01.03  12:03

« Autoradio - smart volume

Ahoj. Takisto som si namontoval nove radio (Blaupunkt Los Angeles). Montaz prebehla v podstate velmi rychlo (cca 20min), kedze mazda ma predpripravenu svorkovnicu na ktoru su vyvedene vsetky kontakty a tym padom staci prepojit vystupy autoradia s odpovedajucimi vystupmi na svorkovnici. Akurat nemam zatial zapojenu funckiu "smart volume": hlasitost zavisla na rychlosti auta. Je na to spec.dratik z radia, ktory by sa mal nejak prepojit s tachometrom auta. A na tej standardnej mazda svorkovnici taky vytup bohuzial nie je. Nemate niekto napad ev. skusenosti ako a s cim ten kablik prepojit? Diky!
    (Mazda 626GT, 1995)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.03  11:46

« Re: Autoradio... HEEEELP!

626BB: Este ma volaco napadlo: vies prosim Ta aj to, ktorym smerom to treba potlacit, aby sa tie poistky pustili? Este raz dik, mas u mna pivo ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.03  10:33

626BB: DIIIIIKYYYY! Tak presne taketo info som potreboval. Samozrejme, ze tie 4 diery tam su, aj mi bolo jasne, ze to bude take nieco, ale bohuzial som nedosiel na to, ze treba brat po dvoch... bral som to po jednom a nic som neporiesil... :((((
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.03  10:16

A vytahoval si ho pomoci tech dvou specialnich dratu ve tvaru U ? Ten Blaupunkt ma na leve a prave strane dve diry prumer asi 3-4 mm, vdalenoust cca 4cm. Do tech der patri ty dve Ucka, zasunout, tam se odjisti pojistky a radio jde lehce vysunout. Teoreticky by to slo i pomoci 4 tenkych sroubovaku nebo jehlic,ale pomoci techto Ucek to jde lehce. Kdyztak zajed do servisu, tam je tutove maji za 3sec. to maji venku. Staci to jenom povysunout,zbytek uz si dodelas sam. Tak snad jsem ti poradil :-). B.
  • 00 Reagovat !

foto

28.01.03  09:20

« Autoradio... HEEEELP!

Priatelia, cez vikend som sa chystal na mojej 626GF vymenit radio. Povodne radio je Blaupunkt CR-24 (obycajny kazetak). Mne sa ale nepodarilo to radio vymontovat!!! Viete niekto, akym systemom je v tejto Mazde upevnene? Je tam nejaky srob zozadu, ktory to drzi? Pripadne, mate niekto skusenost s tymto radiom, ako sa "povoli" (ani v manuale nie je ani zmienka...)? Tak som sa tesil, ze si budem prehravat MP3 a toto hlupe radio mi skazilo radost :((((( Dakujem za kazdy napad!
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 23.01.03  23:30

« Re: Re:

ten viper zaujal aj mna. ma to 10 valcov a 8 litrov objemu, cize 0.8l na jeden valec. ani si to neviem predstavit :-)

a to tam niektory experti namontuju aj turbo!!
    ide o to, ze ten skyline bude priblizne rovnako rychly na stvrtmilu, pricom cena by mala byt pod 150.000aud. viper je o dost drahsi.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.03  22:22

« Re:

Skyline.....hmmmm...to auto bych chtel jednou videt a moci si na nej sahnout... na muj vkus je to prilis ultimativni...kdyz tahle super trida, pak asi novy Viper, proste ten motor z nakladaku je motor z nakladaku :-) a vubec 10-tivalec je uzasny :-)ani si to nedokazu predstavit. mimochodem, jak to je je to vecko nebo 10 hrnku v rade?? no kapotu to ma dlouhou dost ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.03  22:18

« Re: Mazda 323 F - potřebuju poradit :-(

jak je to slyset? pri rozjezdu? pri zatizeni motoru? ... videl jsem neco podobneho na 1.5DOHC rv 97 .... je to fakt servo? pokud netocis volantem, tak by melo byt naprosto v klidu...tlak v nem sice je, ale ty ho nikam nepoustis....btw ne te 1.5 to trva porad...je tam normalni sani.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.03  22:06

« Re: Mazda 323 F - potřebuju poradit :-(

Na problémy se servy se mi nejvíce osvědčilo přidání běžného motorového oleje do orig. náplně.Ale šlo většinou o vrzání,zadrhávání či vibrace v řízení.Tvůj problém je asi trochu specifický,rázy se asi přenáší blokem a sání působí jako trouba u starýho gramofonu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.01.03  09:20

« Novy Mazdar :)

Cafte cafte, ako novy Mazdar, musim sa podelit o svoje cerstve dojmy. Dakujem tymto "dablovi" za odbornu pomoc...
    motor 2.0i 16V je oproti mojej Skodnej 105 fakt dost velka zmena :-) Auticko je pohodlne a elektronice nastavovanie tlmicov je fakt dost dobre a je to normalne aj citit... Zatial tolko... Cafte
  • 00 Reagovat !

foto

20.01.03  12:58

« Mazda 323 F - potřebuju poradit :-(

Zdravim vespolek ....
    Mám problém u mé 323F, r.v.97, motor 1840 ccm. Při popojíždění menší rychlosti se mi z motoru ozývali rány. Dlouho jsem pátral, až jsem zjistil, že to způsobuje servo, které při otáčení voantem dává akustické rázy (tj. bez znatelných vibrací či otřesů)do sání vzduchu. Bylo to dost slyšet, neboť jsem měl sportovní vzduch.filtr. Jel jsem s tím do Mazdy v Táboře, tam na to koukali jak "z jara" a jediné co mi k tomu řekli, ať tam dám původní filtr. To jsem neprodleně učinil, rázy se ztišili (což je logické - je to více utlumené delší cestou vzduchu), ale přesto je to docela slyšet.
    Je to NORMÁLNÍ nebo není, popř. měl někdo podobný problém ? Dík !!!
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 20.01.03  01:31

« Bez nadpisu

joe- rx8 ano!! no ale ajtak viacej sa tesim na nissan gtr r35 (uz sa nebude volat skyline) 3.5liter, twinturbo, 4x4, aktivny stredny diferencial (alebo zadny, ani neviem) a originalne to bude vyrobca robit aj s lavostrannym riadenim. mnam!
  • 00 Reagovat !

foto

19.01.03  00:00

« hi again

Caues Mazdaci, jsem tu po male prodleve....a fakt moc rad jsem si precetl ty Vase nove prispevky :-) je to super slyset spokojenost.
    Btw: kouknete na tohle: www.rx-8.mazda.co.jp ... to je narez prvni tridy, je tam i video z okruhu, a obrazky jako tapety..no musite to videt.

Jinak urcite jste pochytili problem na 4WD 2.3 5AT...je tam pry spatny SW na rizeni toho automatu, a v 1/2003 AMS a 1/2003 Speedu o tom pisou uplne stejne, spotreba jako kdyz to tahne Tatru (16-20L !!!!) a porad zmatene prerazuje 4-5 a zpatky. ale pry se na tom pracuje... :-)

jo a tohle bude asi predobraz nove Premacy...tech 6 persons by na to vypadalo. www.mazda.com/ publicity/public /200301/0107e.html
    .... vynechte tam mezery at to neni :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.01.03  11:38

« 626 2.0i 16V GT 86kW

Zdravim tymto "dabla", ktory uz zajtra pojde so mnou po moje "nove" faro (musi ho predsa preskumat no nie?) s motorom z titulku, ktory tu uz bol spominany. Pani, este stale nic o tomto hybride? Aspon momentovu krivkuuuuu... Dik
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.03  11:03

« Re: Ceny nahradnich dilu :-)

626BB: No chvilku som drahemu servisu veril... Moja Mazdicka isla tento vikend do nemeckeho servisu na kontrolu pri 60000km. Komplet vsetky filtre (aj pelovy a vonkajsieho vzduchu) vymenene, olej, nove stierace atd. atd. atd. a zaplatil som presne 330EUR. Trosku som sa vydesil, ale zase ma ukludnil kamarat, ktory ma zakladnu Fabiu MPI. Ten zaplatil v slovenskom servise za kontrolu pri 60000km vyse 10000Sk.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.03  10:34

« Ceny nahradnich dilu :-)

S argumentem, ze dily na skodovku jsou levnejsi, to me skodovkari bavi nejvic. Leda tak na skodu 120 :-). Obecne plati pravidlo, jak ktery dil, ale taky ruzne dlouho ty dily vydrzi. takze pomer cena/vykon muze byt uplne jinde - coz mnozi skodovkari nechapou. Ted zrovna jsem mel jednu prihodu: odesel kabel ke svicce (116 tis.km). Borec z ABA mel jen na octavii - prodavaji se jen v sade 4ks za 4 tis.Mazda je prodava jednotlive po 1000 kc/ks :-) Muj kamos co ma 13 let stare BMW 318 je koupi za 9 tis. Takze kdeze jsou ty drahe japonske dily :-))) Takze mazda je spravna volba. :-) A priste bych opet nevahal. Jedina vyhodu skody v cr je, ze zluti andele maji dily jen na toto auto :-) Asi jsou hodne potreba :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.03  10:34

« Re: 323-1.6

To xircom: To je jasný, že koupě auta je vždycky trochu loterie. Můžeš koupit i blbou 323 nebo almeru, nebo mít třeba smůlu na servis, a spokojenost je pryč. Já mám ale měřítka spolehlivosti nasazena hodně vysoko, prostě auto musí sloužit, a při přiměřené údržbě se nesmí sypat. Někdy úplně žasnu, jak třeba při těch "dlouhodobých" testech (to dávám do uvozovek proto, že prvních 50 tisíc by podle mě mělo jezdit každé auto bez problémů a nepovažuju to za žádnou dlouhodobost) v časopisech napíšou, že za ten rok jim "jen" odešlo rádio, "jen" přestala chodit klimatizace, "jen" se zaseknul centrál a "jen" vrzala přístrojová deska. Takže vlastně dobrý a bezporuchový auto... Tahle pseudoměřítka se nasazují hlavně na škodovky a jiné koncernové poklady. A já si říkám, že kdyby mi tohle udělala během prvních 50 tis. km almera, tak budu nadávat jak pohan a všichni byste si to tady přečetli...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.03  09:16

« Re: 323-1.6

Ahoj, moje predposledne 2 auta boli Mazda 626 a Nissan Primera. Na oboch som za priblizne rovnaky cas najazdil rovnako kilometrov. Napriek tomu, ze Nissan bol taktiez skvele auto, ked som zbadal dobru ponuku na Mazdu, nevahal som ani chvilku a vratil sa k Mazde. Myslim, ze 323 bol dobry vyber.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.03  08:53

« Re: Jen tak dál !

STAVROS: No fakt je, ze M6 ani ziadna ina Mazda nie je "na frajerinu", ale rozumny vyber spolahliveho a vymakaneho auta za solidne peniazky. A hlavne sa (relativne) nekradnu, co je myslim si velke plus. Ak by si mal Passata, mozno by si ho uz nemal ;((
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.03  08:25

« Re: Jen tak dál !

to Bob: presne tak Octavka konkuruje pouze cenou. Kdyz jsem si privez moji M6-ku, tak vsichni co maj octavku tak sli hned ke kufru a rikaj mi: to ma asi mensi kufr nez Octavka, vid? Pritom litry nehraji roli, ale vyuzitelnost, ktera je v M6 mnohem lepsi /mam Wagon /. Potom si Octavkari sedli dovnitr a rikali teda, ze to mozna bude vetsi. Vetsinou placali neco o cene nahradnich dilu / vetsinou jsou dle me zkusenosti u Mazdy stejne nebo i nizsi - 6 mistny CD changer do palubky za 12 000 /. Takze se skodovkarema je legrace. Pripominam, ze v komfortu a pocitu jizdy je M6 o dve tridy výš nez Octavka, ale to skodovkarum stejne nelze vysvetlit.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…