MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
"-- skrytý --" 03.08.04 12:22
« Re:
Dabel: Jo, byl tam náklaďák s návěsem plný štěrku vyvrácený na bok a totálně zničené BMW. K nákladům na opravu - servisy když vědí, že to platí pojišťovna, tak mají tendenci "vyrazit co se dá". Já jsem si nechal od pojišťovny vyplatit na ruku předpokládanou cenu opravy a v servisu jsem se pak tvářil, že to pojišťovně nehlásím, abych nepřišel o bonus. A oprava stála méně než co mi vyplatila pojišťovna >:D Ale o bonus jsem samozřejmě přišel, takže to teď postupně pojišťovně vracím na zvýšeném pojistném :'-( -
« Bez nadpisu
Country: ta zapcha bola uplne vynimocna, vacsinou od Salzburgu uz ziadne nebyvaju (o tom case), dokonca aj cez Vieden sa vacsinou prejde v pohode...
Lubos: a co si nezastavil a nepokecal? ;) Jo, asi sme sposobili peknu zapchu, bolo to veru riadne huste... No a auto musia opravit, nie su love na nove, momentalne sa mi stavia byt a ten ma vycucava do poslednej koruny.
Dneska to pozera znalec poistovne, vzapati na to ide do opravy - Mazda to odhadla na 80+ litrov, tak to nerobim u nich ale u klampiarov - tatkovi znami, velmi sikovni, uz mi opravovali aj kedysi Opla, ked mu odpadla zadna naprava. Spravia fakturu tak, aby poistovna vsetko zaplatila. Tie svine by totiz stiahli na kazdy nahradny diel amortizaciu a dostal by som polovicu. Toho, co tento "system" vymyslel, by som rad osobne bolestivo a bez narkozy vykastroval. Inak ram by nemal byt chyteny, nebola to az taka supa. Len ta Xsara "poskocila" a tak si to odniesol nielen naraznik. -
"-- skrytý --" 03.08.04 11:26
« Re: Re: Pátek 30.7.
Dabel: Jel jsem z Brenneru a ve Worglu jsem uhnul na St. Johann a Lofer, z Rosenheimu jsem měl obavy. Pak za Salzburgem jsem koukal po červených 626kách, ale nikde jsem Tě neviděl :-( Za Linzem jsem chtěl jet vyjímečně na Dolní Dvořiště, ale ostatní mě ukecali, že přes Melk do Znojma to bude lepší. A nebylo ;-) .
Lubos1: proč hned nové auto, pokud není hnutý skelet, tak se to dá lehce opravit, zvlášť, když to platí viníkova pojišťovna. Měl jsem předloni něco podobného, nacouval jsem do jednoho Itala -> bouchlé páté dveře a světlo - a opraveno naprosto dokonale. -
« Re: Pátek 30.7.
Country: jo jo, piatok bol pekelny... najprv zapcha pri Rosenheime (podarilo sa ju obehnut po okreske) a vzapati tato pri St. Valentin. Peklo pekelne, lebo sme hned zbehli na okresku s tym, ze vyjdeme bud v Haagu alebo az z Oede. No a zapcha bola aj na tej okreske!!! Na slak trafenie! Inak boli sme teda riadne blizko ;)))
No a tu nedelnu smolu ste uz mozno niektori videli...
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Zastavil som na prechode, za mnou auto tiez a dalsie uz nie. Ta Xsara poskocila a zobrala mi piate dvere, zadne celo, nacala svetlo (ale vydrzalo) a samozrejme zlikvidovala naraznik :(( -
« vibrace a hrozny rachot M323
mam problem: pri zarazeni zpatecky a vetsim pridani plynu tam asi neco prasklo/preskocilo a motor je ted strasne hlucny, az skoro bych rekl hvizdavy zvuk. s otackama se zvysuje hluk linearne, normalne jede, ale neda se to vydrzet. pri otevrene kapote temer nejde poznat rozdil mezi stavem ted a pred poruchou, ale vevnitr je to hrozny rachot...
Skoro bych rekl ze se stalo neco s prevody, protoze motor jde uplne normalne do otacek, vykon normalni, prevodovka radi jak vino, zadne cukani, akorat ty vibrace a hrozny rachot. Nevim co s tim, radeji s ni ted nejezdim, nikdo mi nebyl schopny rict cim to je ( Do servisu mazdy to nepovezu, to ji radeji prodam... -
"-- skrytý --" 26.07.04 11:04
« Re: Re: Re: Castrol to Mitsi
To Mitsi: Souhlas, urcite mas pravdu. Neda se to srovnavat. Proto jsem to nepsal. Chtel jsem tim jen rici, ze kdybych mel kupovat za ofiko cenu, mozna bych take premyslel o jine alternative..nic vic, nic min. ;-) Co se tyka reklamy na Castrol...cece, krom poutacu..o zadne jine nejak zrovna ted nevim. Spis me napada Shell..napr. Ale to je treba vazne jen osobni pocit. -
"-- skrytý --" 26.07.04 10:40
« Re: Re: Castrol to Mitsi
Já kupuji olej (a ostatně i všechny další věci na auto) v běžných obchodech. Proto srovnávám oficiální prodejní ceny tzv. "na pultu". Asi jsem neschopný, když ho (tedy ten olej) neumím sehnat levněji... Ale i kdybych tu možnost měl, pak stejně nechápu, proč bych měl pást zrovna po Castrolu!
PS: Cokoli, kolem čeho panuje masivní reklama, ve mě už z principu budí nedůvěru. Tento "a priori" negativní přístup ke zboží provázenému masivní reklamou mne zatím nezklamal: myšleno tak, že párkrát jsem se nechal nachytat a zatím vždy jsem litoval... -
« mazdu nepustim...
Nejak se mi nechce prodavat moje 16 let stara 323 sedan... jednak je to exot, jednak porad vypada dost dobre...
ale mam problem: pri zarazeni zpatecky a vetsim pridani plynu tam asi neco prasklo/preskocilo a motor je ted strasne hlucny, az skoro bych rekl hvizdavy zvuk. s otackama se zvysuje hluk linearne, normalne jede, ale neda se to vydrzet. pri otevrene kapote temer nejde poznat rozdil mezi stavem ted a pred poruchou, ale vevnitr je to hrozny rachot...
Skoro bych rekl ze se stalo neco s prevody, protoze motor jde uplne normalne do otacek, vykon normalni, prevodovka radi jak vino, zadne cukani, akorat ty vybrace a hrozny rachot. Nevim co s tim, radeji s ni ted nejezdim, nikdo mi nebyl schopny rict cim to je :(( Do servisu mazdy to nepovezu, to ji radeji prodam... -
« 323 coupe-jak na to - ventilace
koupil jsem nedávno rv 97 1.5 i.Zatím velká spokojenost.odpovídá tomu co jsem se kde dočetl,i když má přes 110 000 mám servisku a vše šlape jako hodinky.Na netu psali že je ventilace slabá ale tedy mě příjde dost špatná :'-( nemám klima ani střešní okno a pokud otevřu okno vpředu tak zas je v tom kupéčku vzádu uragán.
tak nevím jestli je opravdu tak špatná ventilace-nebo je nějak ucpaná.
Nemá někdo zkušenosti?Zkoušel jsem oddělat tu lištu před sklem ale pokud tam jsou nasávací otvory jsou dost nepřístupný.
Nevím jestli by šlo oddělat výdechy na palubce a zkusit to pročistit zevnitř :?:
díky za jakoukoliv radu ;-) -
"-- skrytý --" 22.07.04 20:17
« Castrol to Mitsi
Nevim, ja ted cekam na dodavku Castrolu TXT 5w40 v 5L za 250,-/l. Coz mi prijde srovnatelne....samo, obchod to neni. Doklad na to ale bude..Staci jen obvolat par lidicek..kde se vzal nevim, ale vzdy kdyz menim, nejak takhle sezenu... kde je tedy pak "value for money" ;-) -
"-- skrytý --" 22.07.04 17:48
« Re: Re: Re:
Abych zdůraznil "svůj vyhraněný přístup" k olejům zn. Castrol: Formula RS v jakékoli viskozitě rozhodně ano!!! Vše ostatní "do motoru" (nehovořím o převodových olejích a mazadlech pro speciální aplikace) od Castrolu rozhodně ne, a to především z důvodů zcela neadekvátní "value for money".