MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
« Re: Našel jsem 5 foto Mazdy3! Ovšem následovalo zklamání.
Lubos1: aaaaaach... mal si pravdu... sakra, prestavam mat iluzie, najma po vete, ktoru som nasiel v tom clanku: "Mazda darf weder zu dicht an Volvo heranrücken noch in direkte Konkurrenz zu Ford treten. Deshalb muss die Marke in Europa kleine Brötchen backen und den Mazda3 eine halbe Stufe unter Focus, Golf und Astra positionieren" Do kelu aj s celym Fordom! Ja by som ich kopal a kopal a kopal :((((((((((((( -
"-- skrytý --" 04.03.03 12:34
« Našel jsem 5 foto Mazdy3! Ovšem následovalo zklamání.
Tak jsem lovil jak blázen nějaké fotky protože zepředu vypadá naprosto dokonale, ovšem ten zadek je děs, vozím nové monitory a to bych do takového kufříku určitě nedal, navíc se mi ani nelíbí. Furt jsem čekal kdo sem dá nějaký odkaz na fotky, nakonec jsem si je našel sám. Celkem 5 super fotek, ovšem jak říkám, sen o ní na leasing se mi rozplynul, ten zadek je děs. Zlatý současný model 323F či Nissan Almera. A tady slíbené foto:
a krásná fotka:
« Re: Jaká kola na léto - poradíte?
ju BJ :-) .... co takhle 16" 6J MiM a 205/45/16 Fulda Carat Extremo (ujeto cca 5500km, btw na minule sade pneu jsem na efku ujel 75tis km !!!!(Kleber Dynaxter DR stejny rozmer)) nafoukane plynem, pouzivana na Efku BJ DiTD ted z jara budu efko prodavat a ty kola tam asi nenecham, to by mi nikdo nezaplatil, dal jsem za ne nejakych 35tis. (komplet) ted bych to videl tak za 20. dvoje ALU pro MX5 si nenecham a na nove mazde budou 5ti derove disky, takze se mi ty 16 uz nehodi. kdyztak napis na miata@iol.cz joe -
« Re: Jaká kola na léto - poradíte?
Mam 323 BJ14M24-III JMZBJ14M2 (nevim, zda to neni preurcene). Byl jsem se poptat u sveho "prodejce", co by mi doporucil a on navrhuje :
disky - AEZ Icon 5, 15"
gumy - Michelin "Pilot Exalto" 195 x 55
Za 4x disk 15 108 a za gumy 17 712
To co "muj prodejce" navrhuje je technicky a finačně O.K.? Jak to vidíš Ty?
Děkuji.
P.S. skoro 99 % kilometru najezdim s autem do prace,(170 km / den) silnice spíše přímá než zatáčková, a uz dvano "nejsem zavodni jezdec".
« Re: MX SPORTIF
to si nemyslim, pokud ted v zeneve bude Sportif, tak na podzim muze byt finale, a vyroba tak touhle dobou za rok...u nas v prodeji tak kveten-cervenec 2004.
to je stejne jako s M2, Runabout byl taky pred rokem, loni na podzim v Parizi byla uz hotova M2 a v lednu/unoru se tusim rozjela vyroba....bude to podobne. ale jisty to neni ;-) to je jenom muj nazor -
« M6
snad jediny problem o kterem vim v M6 je ta HI verze 2.3 AT 4x4 v automatu, tam je chybka v SW na rizeni te prevodovky a pry to nejeda a zere jako blazen, ale pry je to vsechno tim SW tak to snad budou predelavat (ze by tichy re-call ?)
re: prevody, 323 BG 1.8 DOHC byla do pomala, ten motor mel chut jet porad a mit to 6-tku tak to jelo 240, BJ 1.5 byla tak akorat, ten motor byl cistokrevnej 16ti ventil, takze nad 3500 rpm to bylo jeho, ale nejak zvlast mi to nevadilo, a ten diesel co ted mam s tim jaksi nemuzu porovnavat...
M3 a diesel ?? ja nevim, ale doufam, ze se budou delat dal v jap. a pro evropu se bude delat jen a jen ta dvojka tady u tech modro-ovalniku. typuju, ze do ni daji ten slabsi MZR-CD....to ze v M2 je ta nafta Ford-PSA je podle mne tim, ze je to spolecny projekt Fiesta-M2, ale M3 snad nebude mit takoveho bratranka, tak snad i unikatni motorizace....ale tot otazka. mimochodem, vzpomenme si na chvilky kdy 323BA nemela zadny diesel...az na zadost trhu byl sedan 1.7TD - btw to byl motor od Isuzu a pak ten 2.0 atmos. diesel (puvodem ze 626tky z roku 87) a *smrticim* vykonem asi 52kW....nemate nekdo toho sedana s tou 1.7TD? jednu chvilku jich jezdilo vcelku hodne a najednou ...nic na silnici nepotka clovek jedinou. Ta nasoska na kapote pro intercooler byl stejne skvela ;-) -
« Re: MX SPORTIF
Lubos1: Mazda6 ma svoje uplne novo vyvinute diesle, ktore mmch. splnaju ako jedny z prvych Euro4 emisne normy (okrem 100kW v kombi, tam udajne len Euro3). Neviem, co planuju s Mazdou3, kazdopadne pride myslim najneskor v 2004 (opravte ma, ak sa mylim), takze sa nemusis bat. Ci tam bude HDi alebo nejaky derivat dieslov z M6 si netrufam odhadnut, takisto nie, kde ju budu vyrabat (ach, zase ma desi to Spanielsko...). Inak Mazdy by som sa nebal ani prvych kusov, o problemoch s M6 som na tomto fore zatial necital, ani nikde inde. Maju to proste zmaknute ;)) -
Lubos.1 27.02.03 15:06
« Re: MX SPORTIF
Pochybujem, ze si bude Mazda vyvijat svoj vlastny diesel, je to zbytocne nakladne. Bolo by celkom vhodne prebrat tieto motory od niekoho, kto ma s dieselami skusenosti a v podstate aj vysledky. Nebol by som proti, keby tam bola ta 1.6 HDI 81kW. Spotreba okolo 5l a slusna dynamika. Ale ved uvidime, nechame sa prekvapit.
Bol by som ale rad, aby nova Mazda3 prisla na trh co najskor, aby sa dali vychytat chyby...
Auto budem menit na jar 2005. Kedy ma prist presne na trh? -
« Re: MX SPORTIF
joe_st: ad "hodne toci": Neviem, z mojich skusenosti s 626tkami som si vsimol, ze GD bola sprevodovana do rychla (pri 140km/h na V. 3500rpm), GE do lahka (3800rpm) a GF zase do rychla (3400rpm). Vsetko dvojlitre (GE a GF rovnake 115k motory). Je na to nejaky dovod? Je to podobne aj u 323, alebo tie su vsetky sprevodovane do kratka? -
« Re: MX SPORTIF
MX Sportif je uz hotova M3, co jsem videl ty fotky od Mazdy tak je to stejne auto, tohle je ten Short Wagon, lepsi je ted Sedan (ale on je to spis liftback).
v breznovem AMS je pekny clanek o M2, ze si pry z Fiesty vzala jenom ty lepsi vlastnosti. jsou tam *Jizdni dojmy* a chvali to, jedine snad zprevodovani, ale to pripada kazdemu, kdyz sedne do mazdy z evr. auta zda se jim, ze se to hodne toci = vetsi hluk, ale jako pozitivum zase slusna dynamika ve vyssich rychlostech. snad to ty spanelaci nebudou mrvit.
to s99 antena: jo, vyndej motorek a rozeber to, je tam lanko s plastovymi kulickami a ty tlaci ten motorek ven a to tu antenu vysunuje, mas problem v tom lanku, nebo zubatym kolecku co strka ty kulicky. neni to nic sloziteho hura do toho. -
« Re: MX SPORTIF
Lubos: Mazda si - chvala vsetkym nadprirodzenym bytostiam - zachovava aj v ramci koncernu Ford samostatnost. Napr. motory v Mazda6 nemaju s koncernom PSA-Ford nic spolocne, vratane novych skvelych common-rail dieslov. Takze predpokladam (lepsie povedane duuuufam...), ze aj nova M3 bude mat vlastne motory.
To all: jukol som na stranku mazdy (mazda.cz) a so zdesenim som si precital pysnu spravu, ze sa rozbehla montazna linka v Spanielsku, kde budu montovat M2... ach jaj.... Dufam, ze ostane len pri najmensich a najlacnejsich modeloch a ze moja buduca Mazda6 bude stale vyrobena poctivymi japonskymi rukami a nie siestucujicimi spanielmi ;)) (fuf, to bol ale novotvar...)