MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Re: Spotřeba oleje
Radimek: jasne, to s tou podsvietenou palubkou bol taky maly "podryp" ;))) Skus si zvyknut na tu kontrolu cez packu, tie vystupky su tam naozaj natolko vyrazne, ze to zistis hned. Alebo sa proste pozri na packu, myslim, ze je to to iste, ako pozriet na palubku na kontrolku. Osobne si myslim, ze ovladanie svetiel na Japoncoch je spravene sikovnejsie a "ovladatelnejsie" ako na Felde, proste otocis o 1 alebo 2 polohy a zaroven na packe tiez vidis, ako to mas nastavene. Tie 2 gombiky totalne mimo zorneho pola vodica vo Felde ale priamo volaju po kontrolke (podobne ako ovladanie hmloviek v Mazde, jeho umiestnenie tiez nie je prave optimalne a vyzaduje odtrhnutie pohladu od vozovky a hladanie). -
« Re: Servisní prohlídka ....
Radimek: Ty ceny jsou ze servisu Hekra v Neplachovicích (www.hekra.cz), je to kousek za Opavou směrem na Krnov. Jsou výrazně levnější než Autolaros(viz příspěvek 1407). Další možnost je AutoTip Dolní Benešov, ceny jsou tam podobné jako v Hekře. -
"-- skrytý --" 02.04.03 08:18
Radimek: Tebe to nezapipa ked ich zabudnes vypnut? Asi hej... Tak kde vidis problem? Ked si si nie isty ci svietis, tak proste zazni a hned zizstis :-) No a zabudnut vypnut nemozes (teda mozes ako ja minule, ked som vypol motor, ale zostal sediet vnutri a neotvoril dvere, ale to je kratkodoba zalezitost). -
Díky za informace dabel. Asi budu muset do servisu, ať se mi na spotřebu oleje podívají.
Co se týče kontrolky, chybí mi v zimním období, kdy se svítí přes den. Je to zvyk z Felicie, kterou jsem měl předtím ( a používám ji ještě jako firemní vůz). Skupina VW dává do aut standardně kontrolku. -
Radimek: zabudol som, ale auto stoji v garazi, tak som to checkol. Stale na maxime. Mam skusenosti aj s dvoma starsimi dvojlitrovymi Mazdami, kde sa olej medzi prehliadkami ani nepohol. Rezim: 90% ciest dialnica rychlostou cca 150km/h (zodpoveda 3800 otackam, pri podradeni pred dlhym kopcom asi 5000 otackam), 10% mesto. Posledna vymena 60tkm, momentalne 73tkm.
ad kontrolka svetiel: Tu Mazda urcite nema, ale trosku nechapem, ako Ti moze chybat (btw. presne toto vycitali aj novej M6 ;)), mna by skor pri jazde v noci rusila. Jednak sa Ti ale rozsvieti palubka, jednak - a to pouzivam ja v pripade kontroly bez toho, ze by som odtrhol oci od cesty - mozes skontrolovat HMATOM na packe ovladania svetiel, kedze tam mas vystupky. Staci polozit prst na vrch packy a ked tam ucitis vystupok, svetla su zapnute. -
Tak jak jsi na tom s olejem po 12.tis. km? Jestli jsi se zapomněl podívat, tak se prosím podívej na úbytek. Strašně mě to zajímá, jelikož auto nekouří,výfuk je taky čistý a pod autem ani kapka.
Neumíš mi poradit, kde u Vás najdu internetového prodejce na elektrony ? Díky -
« Re: škubnutí v motoru při akceleraci 626
Díky za info. Je to možné, že to budou svíčky. Mám před sebou prohlídku 90 tis. (BTW nevíte na kolik v Praze vyjde?) a při té se myslím svíčky mění. To škubnutí se projeví při rychlejším sešlapnutí plynu v malé rychlosti na "2" příp. "3" a to přesně v určitých otáčkách (cca 1900). POkud plyn přidávám "něžně" tak se výpadek neprojeví, stejně tak při řazení nad 25 ot. Je pravda, že motor je v nižších otáčkách u 626 línější. Před tím jsem měl Hondu accord - 2,0 16 V - a tam to táhlo pěkně odspoda, takže jde asi možná i o zvyk. Ale zase na druhou stranu jsem s 626 jezdil přes zimu po Praze za 8,2 l, což se mi u Acco nikdy nepodařilo. -
h_ST: dakujem za detailne informacie. Skusim sa pozriet na ten rozpis na fakture a pripadne im este dat sancu na jednu servisnu prehliadku (pri mojom jazdeni mam kazde 3 mesiace jednu ;))) Ak Ti vyjde cas poslat mi maila s tymi kontaktami na servisy, budem rad. Dakujem! -
cake: Mame rovnaky voz. Moja Mazdula pri akceleracii ziadne skubnutie nerobi, je pravda, ze by to mohli byt uz spominane sviecky. Skus sa pozriet, co tam mas, odporucam dat tam Denso alebo NGK. Ad motor: 2.0i je typicky 16 ventilovy motor, ktory sa poriadne prebudi az vo vyssich otackach. Vrchol krutiaceho momentu je az na 4500 otackach, ale od 2500 sa zacina prebudzat, pri 4000 sa mi zda, ako keby elektronika nieco "prepla" a auto vyrazi vpred ako besne ;))) Na druhej strane, po rovine pri konstantnej rychlosti 60km/h bez problemov ide na V-ku a brumle si tesne nad volnobeh ;))) Btw. lenivost moze sposobovat aj extra dlhe sprevodovanie. -
dabel: řekl bych, že ty ceny jsou za prohlídku i s díly. Byl jsem teď na prohlídce po 30tisíc a platil jsem 4100,-. Je to o 400,- víc než je v rozpisu, ale byl jsem v dražším servisu a ještě jsem si nechal seřídit světla. Že je ten servis dražší jsem zjistil až z hodinové sazby na faktuře, a světla svítí stejně blbě. A je otázka, proč mi ty světla neudělali v rámci záruky zadarmo. Jestli chceš vědět konkrétní servisy, tak ti můžu poslat kontakt mailem, tady bych to zveřejňoval nerad. K té záruce - dle informace prodejce můžu jít na prohlídku do kteréhokoli autorizovaného servisu. -
Mám stejný model a také se mi zdá, že by ten motor mohl být živější, ale když mu trochu víc šlápnu na plyn a vidím tu spotřebu, tak raději zase zmírním. Nemám to auto od novoty a tak mě také každé škubnutí přivádí k šílenství. Myslím, že to budou svíčky.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!