MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
« Re: Rezonance, plyn a vel. baterie
Radimek: ten problem s plynovym pedalom (prve stlacenie rano po studenej noci) mam aj ja, spytam sa na to najblizsie v servise, ze co to je a potom Ti dam vediet. Baterku Ti pozrem (Mazdulka zase spinka v garazi) a napisem tiez ;))) -
« Rezonance, plyn a vel. baterie
Při stání na místě s M 626 a nastartovaným motorem mi rezonuje výfukové potrubi (asi). Z venku to není poznat, ale v autě je něco slyšet. Co s tím ?
A ještě se mi stává, že když ráno startuji auto, mám plynový pedál jakoby zaseknutý a musím razantně přitlačit. Když pak popojíždím a startuji, plyn je v pohodě. Stane se to zase až když auto stojí déle. Nemáte zkušenost jak to odstranit bez pomocí servisu.
Ještě bych potřeboval vědět, kolik Ah (velikost) originál baterie do M 626 GF.
Díky, -
« Re: Servisní prohlídka ....dveře
h_ST: Dakujem. Mozno si to necham spravit, 4 litre (alebo teda 5 a pol nasich) je celkom dobra cena, kedze kvoli tomu skrabancu som na Mazdu dostal 2500EUR zlavu oproti "tabulkovej" cene ;))) Inak konecne som si spomenul a pozrel fakturu za tu prehliadku pri 60tkm: prehliadka ako taka asi 130EUR, ostatne vsetko diely a naplne, napr. 50EUR olej, 50EUR filter vnutorneho vzduchu, 25EUR sada stieracov (kua!) a takto sa to nazbieralo do tych 330. Zadara mi v ramci zaruky nastavili ostrekovaci system a "odmrazili" dvere kufra - veci, ktore som "reklamoval" ;)) Teraz mi dufam zadara namazu plynove lanko - hehe jediny problemcek za poslednych 15tkm ;))) fuf, vikend po Velkej Noci im tam moju kocenku necham, bude mat akorat 75tkm... -
« Re: Servisní prohlídka ....
h-ST: Nejsem z Ostravy, ale kousek od Ostravy(cca 10 km směr Havířov). Tvoje zkušenost mě utvrzuje v solidnosti Autolarosu. Švagr má již třetí Mazdu a je s Autolarosem také spokojen. Oběma se nám osvědčilo jezdit do značkového servisu. Předtím měl Opel Frontera, kterého dal na servis do neaut. sevisu. Něco mu tam špatně poskládali a zadřel motor. Měl s tím neuvěřitelné potíže. -
« Re: Servisní prohlídka ....
Radimek: Zkušenosti s Hekrou - koupil jsem u nich auto a byl jsem tam na první prohlídce. Nic jsem nereklamoval, takže další zkušenosti nemám. V Autolarosu jsem byl vyklepat a přelakovat bouchnuté dveře. Udělali to perfektně, ale neutrefili odstín, bylo to poznat. Ale hned když mi to předávali, tak mi šéfservisman řekl, že jsou si vědomi toho, neutrefeného odstínu, a že mi to zadarmo předělají, což taky posléze splnili. Pak jsem byl na další prohlídce taky tam. Proč - rozhodoval čas. Jet do Hekry je časově náročnější, protože tam čekám, až to udělají. A ty jsi z Ostravy ? -
« Re: Servisní prohlídka ....
h_ST prosím Tě, jakou máš zkušenost s Hekrou. Jsou solidní? Ja mám totiž s Autolarosem velmi dobré zkušenosti (ikdyž je tedy asi dražší). Stalo se mi třeba, že po servisní prohlídce mi časem začal pískat řemen. Zajel jsem do Autolarosu a tam zjistili, že je něco s předpínáním. Vyměnili mi to zdarma po dohodě s dovozcem v rámci záruky a to po 4,5 letech po uvedení do provozu. Když něco nevím, třeba na kolik -°C je chladící kapalina, tak tam zajedu a zdarma mi to změří, když jsem M 626 koupil a něco nevěděl, vždy mi velmi ochotně poradili. Mám takových dobrých zkušeností více. Doufám, že to nezakřiknu.