MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Svíčky
Pánové, včera jsem zjistil, že při 90.tis. prohlídce se mění svíčky a u Mazdy 626 stojí originály cca 2100,-Kč. Máte někdo u Mazdy zkušenosti s našimi svíčkami případně cizími (např.Bosch.)České svíčky se dají pořídit za 200,- a když je vyměním po taždých 20.tis. km, tak ma tom budu s vydanámi korunkami stále lépe. Otázka zní, co tomu řekne motor. -
"-- skrytý --" 16.04.03 08:59
« Re: Elektrony
RadimH: Fakt je, že já jsem jezdil i v zimě. A právě v místech, kde jsem kola škrábnul o obrubník prolézala sůl pod lak a ten se pak loupal v celých plátech .. Další argument proti je, že čím hezčí kola, tím větší riziko, že ti je někdo ukrade. Ale co, pak si je koupíš znovu na burze u Jeremenka ..... -
« Re: Elektrony
Country: Je to věc názoru. Já jsem měl elektrony 6 let a kromě jednoho škábance od neopartného zajetí k obrubníku byly jak nové. Je pravdou, že v zimě jsem na nich nejezdil. Když jsem auto dával na protiúčet, prodejci se kola tak líbily, že vůbec nezkoumal co je kde rezavé či bouchle. Jen konstatoval, že s těma kolama to prodá rychle. Měl pravdu, auto bylo prodáno za tři dny.
Souhlasím, že jsou drahé, ale co je dnes levného. -
« Re: KLIMOSKA
morfikus: Moje zkušenost s málo chladící klimou byla taková, že stačilo vyměnit prachový filtr a klima jela naplno. Je pravdou, že ten filtr stál cca 800,-Kč. Přišli na to v Mazdě servisu, když jsem jel původně požadovat doplnění. Doplnění bych asi nechal na servisu. -
"-- skrytý --" 15.04.03 22:57
« KLIMOSKA
Zdarek mazdaci! Tak jsem tu zas, pomalu chystam auticko na leto...no a objevil jsem problemek...malo mi chladi klimoska ( abych se v lete neuvaril ;-) ) Vse tesni,funguje, chladi, jen malo..asi to chce dolejt ci tak neco. Mate nekdo zkusennost? Cim dolit, co s tim provest? Dikas R -
"-- skrytý --" 15.04.03 21:28
« Elektrony
RadimH: na elektrony se vyser, nejsou k ničemu. A i když se to nezdá, většinou jsou těžší než plechové (to není fór !), takže vlastně zhoršují jízdní vlastnosti - je vyšší neodpružená hmota kola. Takže je to jen a pouze paráda, zbytečně drahá a velmi dočasná. Měl jsem je 6 let a po 3 letech ježdění se z nich začal loupat lak a vypadaly naprosto zoufale. -
« Re: Ještě, že jsem zvolil Mazdu
Radim: Mazdy nehrdzaveju ;))) Alebo ak, tak minimalne a vacsinou je to znamka nejakej opravenej buracky. Ani Tomova ani moja ziadnu hrdzu nema a ze uz maju 15 resp. 12 rokov ;))) Btw malu rozsirenost by som inak videl ako velke plus ;))) Nemam rad auta, ktore clovek vidi na kazdom rohu a ktore ma kazdy chruno :((( -
« Ještě, že jsem zvolil Mazdu
Zjišťuji, že jsem asi udělal moc dobře s Mazdou. Serfnul jsem mezi Fabie a zjistil, že jim už po dvou letech rezaví. Těch potíží je tam asi podstatně více, když už mají 11.tis. příspěkvů.
Tak co chlapi a chlapci, rezaví Vám Mazdy ?
Ale jednu nevýhodu jsem u Mazdy již zjistil. Když sháním starší elektrony, není v podstatě žadný výběr. Kdybych je však sháněl na auta skupiny WV, nevěděl bych, které dříve koupit. -
« Re: Jaké stěrače
Joe_st: Fakt jsi mi udělal radost. Taky vždy tvrdím, že auto je potřeba odlišit a kola jsou nejlepší způsob. Byly doby, kdy jsem svou starou Škodu 120 oblepoval různými pruhy, abych se odlišil. Musím říci, že lidé v mém okolí vždy poznali moje auto. Když jsem měl Felicii, měl jsem tak pěkné elektrony, že jsem občas měl strach, aby mi je neukradli i s bezpečnostními šrouby. Na Mazdu chci elekrony RONAL LZ, zdají se mi fakt originální. -
« Re: Jaké stěrače
Hmmm ani ne, protoze jezdil v tom i servisak a rikal, ze obcas se stava, ze pri najeti na nakou nerovnost, se ty plasty rozdrnci a ze je to kalibraci dveri a nebo taky motorkem pro okno uvnitr, ze bohuzel nekdy to dela u starsich verzi mam rocnik 98(do provozu 99) ovsem po servisu je to v pohode ovsem nevim jak tomu zabranit do budoucna ....hehe jinak nez do toho sednul servisak, do te doby sem myslel ze z toho auta vycucnu hodne, hmm ten me presvedcil o peknem omylu a asi nejsem sportovni ridic :-)))