MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.03  16:10

« Re: Nějak mi to nejede

Ja mam GoodYear Eagle Ventura, drazky to ma teda drsne, chlapik v servise co mi prezuval pneu cumel jak puk ze to je zimny dezen (ale je letny) testy na vodu su uplne super, no ale preco pisem. Niekto tu pisal ze velke drazky budu robit vela hluku. Ja moje pneu fakt nepocujem a to su tie V drazky fakt obrovske...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.03  14:57

(Sorry, nějak mi to předchozí ulítlo)
    scuderia99: S tím výběrem pneu máš pravdu, já už to řeším dva měsíce a stále nejsem rozhodnutý. Už se se ale rozhodl, že jak do týdne neseženu solidí starší AL kola, tak objednám nové Al kola i s pneu a budu se modlit, abych nepotřeboval prachy na nic jiného (ikdyž mě za 3.tis. km čeká 90.tis. prohlídka + roční, to bude počítám tak 15.tis.Kč). Už tak dlouho řeším AL+pneu, že začínám mít obavy, abych nepřešpekuloval.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.03  14:51

• « 00 Reagovat !

foto

22.04.03  14:32

Radim: Na tie pneumatiky co spominas som sa aj ja dival a este stale sa neviem rozhodnut. Napriklad Toyo Proxes T1-S su fakt dobre v testoch ale ked vidim ten "sipovity" dezen a hrube odvodne drazky tak to s hlucnostou asi nebude ziadna slava ajked na vode mozu byt super. Takze sa skor sustredim na gumy ktore maju vacsi pocet drazok a pritom su dobre jak na suchu a tak na vode. Som si pozrel tie Fulda Carat Extremo a su vraj fakt velmi tiche, takze bude to asi jeden z kandidatov (v mojom rozmere 2550,-) + celkom sa mi pozdavaju aj Pneumant PN 550 ako aj Semperit Directon Sport. Tak neviem. Je to pomaly horsie ako vyberat auto :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

22.04.03  13:41

« 323-ABS+cukání

(sorry za ten předchozí pokus,ulítlo mi to...).Pánové, mám tento problém.Loni na konci roku mi v servisu vyměnili na 323SDN/1500/BJ-99 zapalovací cívky.Ty před tím začaly vynechávat. Bylo to zadarmo, prestože auto už nebylo v zaruce. Od té doby mi kára cuká, jde těžko do otáček a hůř to táhne-jako bych jel trvale se zapnutou klimatizací.Nejhorší je to za studena,ale i po delší cestě to nestojí za nic.Byl jsem to v servisu reklamovat,ale nic nezjistili.Krátce po tom se mi začala rosvěcovat kontrolka ABS, a to nejdřív, když jsem zapnul klimu+větrák+světla+rádio,přičemž ABS přestalo fungovat.Po vypnutí motoru a restartu to bylo zase OK.Teď se to projevuje tak, že nemusím poštět žádné el.zařízení a už po krátké jízdě při běžném brždění začne vrčet ABS,pak se rozsvítí kontrolka a ABS se zase znefunkční.Nemáte tip?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.03  13:37

« Re: Fuldy

Radim: ako vravim, boli OK. Pretoze moj Nissan mal extra vysokoprofilove a uzucke pneu (165R13), tak vela hluku od pneumatik nebolo ani na zimnych Matadoroch ;)) Vsetko moje jazdenie zvladli v pohode, vlastnosti na suchu aj na mokru mi stacili.
  • 00 Reagovat !

foto

22.04.03  13:30

« ABS+cukání na 3

Pánové, mám tento problém.Loni na konci roku mi v servisu vyměnili na 323SDN(BJ) zapalovací cívky.Ty před tím vynechávaly
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.03  13:14

« Fuldy

dabel: A co ta hlučnost Fuldy, je opravdu nízká. Poděl se o zkušenosti
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.03  12:32

RadimH: nejake letne Fuldy Carat som mal minule leto na Nissane. Boli OK, aj na mokru veget.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.03  12:23

« Re: čidlo u 626

Petann: co kdyby jsi třeba vzal fén a pustil ho na to čidlo se zapnutou klimou a sledoval, zda třeba neubete a otáčkách ventilárotu nebo nebude stoupat teplota na teploměru. Ale ber to pouze jako ametérskou úvahu.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.03  12:08

scuderia99: Sám ještě nevím co koupím. Také nechci dávat moc peněz za pneu. Dobré ceny mají na [odkaz] třeba FULDA CARAT EXTREMO za 2550,-Kč. V testech jsem četl, že by měla mít nízkou hlučnost avšak hůře brzdí na mokré vozovce, ale ověřené to nemám.
    Kámoš koupil Fuldy zimní a byl spokojený.
    Lákají mě i SEMPERIT DIRECTION-SPORT za 2.850,-, ikdyž na aguaplaning dopadly hůře.
    V testech jsem nenašel žádné mínus u TOYO PROXES T1-S za 2.700,-
    A zajímaje jsou i FIRESTONE FH SZ40 za 2.850,- , ale k těm jsem zatím nenašel nic.
    Já mám zkušenost, že je lepší koupit levnější gumy, klidně s menším kilometrovám výkonem. Když koupím dvě sady levnějších, najedu vždy více než na jedné sadě drahých gum. Osobně třeba kupuji zimní gumy Sava a jsem spokojen (letní jsou prý však hlučné). Na služebním autě máme Dunlopy za dvojnásobnou cenu. V rámci pracovních povinností jezdím dost v rostlém terénu (louky, lesy a zejména vrcholky kopců) a občas takovou cestu podniknu i svým autem. Zatím jsem opravdu rozdíl v ovládání auta s těmito pneu nepocítil ani v terénu a ani na cestě. Jedině co je poznat, tak kilometrový výkon a Dunlopy jsou tak 2x hlučnější. Ale vzhledem k ceně mě to nechává v klidu. Navíc u zimních pneu se říká, že s každým dalším rokem (stářím) ztrácejí na kvalitě, takže raději každé dva až tři roky koupím nové levnější.
    Zvažoval jsem možnost koupit protektory, ale ani ti co je prodávají mi je na Mazdu nedoporučili, že takové gumy doporučijí na menší a pomalejší auta. A ještě mě odrazuje poznatek mého otce, který je koupil, v autě neslyšel ani rádio, po jedné zimě se začaly rozpadat a to nestály zrovna málo.
    Takže pokud máš Ty nějaký dobrý typ, dej vědět.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.03  11:53

« Re: www.Mazda626.sk

scuderia: dik ;)) Tvoja Mazdulka tam je, Tom makal cele sviatky na redesigne webu a zaroven pridal aj Tvoju Mazdu ;))) Ja mam KONECNEEEE naspat notebook, vacsinu casu cez sviatky som sa ale venoval mojej slecne ;)) a tak mam hotovy zatial len pokec k zvysnym radom ;))
  • 00 Reagovat !

foto

22.04.03  11:50

« Experiment s benzinom

Pretoze boli sviatky a chcel som aj Mazdicke spravit "Velku Noc", tak som sa rozhodol venovat jej dneska rano plnu nadrz SuperPlus 98. Vysledok: pri rychlej dialnicnej jazde rozdiel oproti Super 95 ziadny. Spotreba identicka az vyssia (8.2l), temperament rovnaky. Pri vyssich rychlostiach (pred Mnichovom sa uvolnila dialnica a "valilo sa", opacil som zrychlenie zo 150 na 180) skor badatelna "lenovist" Mazdicky. Takze dostane zase Naturalik 95 a uz nebudem experimentovat ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.03  11:47

Petann: asi si prehliadol moj "hluchy tip", osobne si myslim, ze by to mohlo byt cidlo automatickej klimy.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.03  11:46

Jojo, ked zjazdim letnaky (momentalne 3.8mm), tak som si vybral Bridgestone ER30. Snad budu fajne ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.03  09:38

RadimH: S tymi pneumatikami mas uplnu pravdu. Ten hluk tych ojazdenych GY F1 Eagle bol priserny.
    Dokonca ja som si tie lozsika aj vymenil a nechcel som potom verit vlastnym usiam, ze ten hluk ostal nezmeneny a hucia takto prave tieto gumy :-) zanadoval som si za vyhodene peniaze, ale co uz teraz -> aspon nejaku tu dobu teraz by som urcite nemal mat problemy s loziskami. Na zimu som daval Barumy polarisy cim auto vyrazne stichlo. Teraz si vyberam letne gumy a takisto jedna z dolezitych kriterii je hlucnost :-) Nejaky dobry typ tak do 3.000Kc/ks (205/55/15)?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.03  08:47

scuderia 99: auto máš fakt pěkné. Zajímalo by mně, co říkáš pneumatikám. Já je měl loni a myslel jsem, že mám v háji ložiska a ony to byly pneu. Ty gumy hučely tak, že když jsem auto přezul na zimní, tak jsem nevěřil vlastním uším. Je však pravdou, že vzorkem byly na hranici použitelnosti. Letos budu gumy vybírat podle testu hlučnosti a rovněž podle ceny. Momentálně stále řeším ALU kola, pneu příjdou na řadu pak.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.03  08:35

Pettan: asi to nikdo z nás neví, nezbude ti nic jiného než se zeptat v servisu. Myslím, že když zavoláš do Autolarosu v Ostravě, tak ti poradí. Jsou většinou velice ochotní.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.03  08:31

« Re: Svíčky

dabel: díky za informaci o typu svíček. Mám v autě manuál od modelu GE, kde také doporučují svíčky NGK. Přemýšlím, zda cena v servisu cca 2000,-Kč není výměna svíček i s kabely.
    Pozn. Na www.brisk mi dokonce doporučili tři druhy svíček a to podle toho jak často je chci měnit (20.tis. nebo 60.tis. km) a dali mi i typ tuningových svíček. Otázkou je, zda by se Mazda srovnala s ČR výrobkem.
  • 00 Reagovat !

foto

21.04.03  22:13

« kola kolecka

jsme blazen, v patek jsem koupil kola orig. mazda 17" 7J17 5/114.3 a pneu 205/40/ZR17 84W....premacy se ma na co tesit, kola nebyla nova, pneu ano, tak jsem to vcera rano poradne vycistil a opravil drobne DENTS (no jako na jetych alu kolech) zitra nazuji a vyvazim... BTW foukam Secure GAS co vy na to? mam to uz na 3 Alu kolech a zatim super, na pneu Kleber 205/40R16 jsem s tim ujel pres 70tis km.

uzivatel Coutry psal, ze ALU kola jsou na nic...no to ma pravdu kdyz s nimi jezdi v zime v zasolenem snehu, to si je fakt nemusi kupovat a s tou vahou je to jednoznacne, ALU 15 orig mazda jsou jako pirko, to ti az ruka vyleti nahoru jak cekas ze jsou tezky, pak vezmes do ruky neco NO-Name a je to skutecne asi tak 2x tezsi nez plechove kolo.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…