MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

23.04.03  13:30

« Re: OIL

Na mierkach obycajne zvykne byt od min po max 1cm, cize ten 1mm by mal odpovedat cca 1dl oleja. Osobne by som ale spotrebu cca 1L/10.000km nepokladal ze nejaku extremne velku. Podla mna je to aj podla manualu auta vcelku v norme. Zalezi aj na tom aky olej tam radim pred tym novym 0W40 mal. Pokial tam bol nejaky menej kvalitny olej, tak je mozne ze sa to spotreba teraz zmierne zvysila ale to by sa casom malo ustalit.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.03  13:09

« Re: OIL

Radim: ako si ten 1mm spoznal ;))) Inak ked ta mierka ma nejake 4cm, tak 1cm = asi stvrt litra. Faktom ale je, ze pri 90tkm, co ma Tvoja Mazda, by sa nemala hladina ani pohnut.
  • 00 Reagovat !

foto

23.04.03  12:33

« OIL

Zase jsem se včera utvrdil v tom, že mi auto baští olej a to mě fakt štve. Po cca 1000 km mi ubylo na rysce 1 mm oleje, což je myslím dost. Byl jsem se dívat v Ostravských bazarech, za kolik se ten můj typ prodává a docela bych prodělal, kdybych to prodal a koupil novější model. Ty ceny šly proti loňsku dost dolů.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.03  12:23

« Re: protektory

h_ST: Já se sháněl po protektorech a všude kde je prodávali mi je v žádnem případě na Mazdu nedoporučili.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.03  12:12

« Re:Pneu - web

dabel: Je to fakt lákavé, moje oblíbené ALU Ronal LZ s Fuldou 205/55/15 vyjdou na 140,4 € = cca 4493,-Kč tady mě to přijde 5763,- Kč. Ono se to asi vyplatí, ale já jsem hlupák na jazyky a tak se nedomluvím ani D ani A. Bylo by to pro mne komplikované a taky jediné co jsem zjistil byla ta cena.
  • 00 Reagovat !

foto

23.04.03  12:12

« protektory

Teda pánové, nějak jste se rozjeli, nestíhám to číst :-). K protektorům mám jednu zkušenost. Kámoš co má Subaru Legacy si koupil cestou do Francie na lyže někde u Prahy v servisu protektory. Ty vydržely asi tak 200 km a někde na německé dálnici v rychlosti asi 150 km/h se mu z protektoru uvolnil běhoun. Naštěstí to ustál, a poučen touto zkušeností koupil hned v SRN nové gumy. Dohra byla o několik dní pozděli, když dojížděl k pumpě a prošlápl brzdy, protože mu rupla brzdová trubička, ten upadlý běhoun protektoru ji nalomil ... Takže: kupujte protektory :-(((
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.03  11:35

« Re: Re:Pneu - web

scuderia: cestu planujem uz hodne dlho, ale kedy ku nej pride.... treba mat dlhsie volno, aby sa mi to oplatilo. Ratam niekedy v lete.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.03  11:33

Jo a este ad moje gumy, sekol som sa. Mam vyhliadnute Bridgestone Turanza ER70 v rozmere 185/65R15.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.03  11:32

dabel: dik. Btw, nemas v blizkej buducnosti nahodou cestu okolo Prahy? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.03  11:25

scuderia: napisal som im mail, snad coskoro odpovedia.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.03  11:14

dabel: a ten reifen.com zasiela aj do zahranicia? (neviem nemecky). Vychadza mi tam celkom priazniva cena 66Eur/ks, co je o zhruba 500Kc/ks lepsia cena ako na abase.cz.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.03  11:06

Aha tak este lepsie :)) tak hor sa na pneumatiky do deutschlandu :)
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.03  10:58

Tom: MWSt by sa dalo odpisat (ked sa preukazes, ze tovar vyvazas, tak to musia potvrdit...), ja som to nerobil kvoli colnikom, aby som sa s nimi nemusel natahovat ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.03  10:54

Tak tak, cena bola tych 60 EUR, ale keby Martin (Dabel) nemal nemecke pracovne viza, tak by sa dala este uplatnit merverstojer :-) skratka odpocet DPH a sice vo vyske 16 EUR spolu, cize pneu by potom vysla na 56 EUR...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.03  10:51

« www.Mazda626.sk update - 23.4.2003

pridana nova spriatelena Mazda 626 GE 2.0i - Bob (626BB)
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.03  10:06

Radim: nemcurske online obchody maju zaslanie uz v cene (aspon teda reifen.com), takze mas len doplatok tych 20EUR. Btw Tomove Goodyeary (185/70R14) mali oficialnu cenu asi 4300SKK, u nas najlepsie za 3500SKK (prip. ma oprav Tom...) a splasili sme ich za 60EUR/kus (ceny tychto obchodov su skoro rovnake, +- par EUR), t.j. 240EUR. Pri zaslani do Ciech by to bolo tym padom 260EUR = 2665SKK/kus. To sa stale oplati, no nie?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.03  10:02

Radim, neviem ako ty, ale ja som uz viacmenej rozhodnuty ze kupim tie Fulda Carat Extremo.
    626BB: obejdnaval si si uz nejake pneu z toho nemeckeho web obchodu? nebude problem s clom eventulene akou formou to dorucuju? Dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.03  09:05

626BB: Sorry, až teď jsem si všiml, že sleva je 1000,-Kč za kus.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.03  09:03

626BB: Zdá se mi, že tato verze se moc nevyplatí, když je sleva 1000,- + doplatíš cca 600,- za zaslání a cca 500,- servisu za obutí. Já jsem zatím narazil na nejlevnější pneuservis ABASE, který má proti mému nejbižšímu servisu K+K na 4 x pneu Fulda rozdíl 2.600,-. Myslím, že se vyplatí nechat si je poslat a zaplatit obutí.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.03  08:45

« Re: Nějak mi to nejede

TomAnt: souhlasím, že hluk pneu nemusí být vzorem, ale zkušenost s "V" vzorem byla otřesná a rovněž mám pocit, že výrobci u nově vyvinutých pneu od "V" upouštějí. Tvoje G. E. Ventura má "V" vzor dělený kanálky a to má asi také vliv na hlučnost, ale jak jsem se díval do testů, výsledky jsou rozporuplné. Ovšem nenašel jsem žádné pneu, které by měly jen samé +++.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…