MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
« Re: OIL
Radim: Ak tam daval nejaky lacny mineral a teraz tam lejes syntetiku, moze to byt problem. Skus to sledovat, snad sa to ustali.
ad volant: checknem to (snad na to nezabudnem ako na baterku ;))) a napisem.
ad umytie: no jo, dobry napad, zajtra skoro rano idem na kontrolu po 75tkm, tak sa ich spytam, ci by to vedeli nejako vymyt. Inak od poslednej kontroly budem chciet checknut akorat dve veci: ten tuhy plynovy pedal po dlhsom stati a nastavit svetla. Inak Mazdula drandi jak drak ;))) -
« Re: OIL - Rezavy motor
Pánové, ještě s tím motorem. Dejte pozor s mytím. Já jsem loni chtěl prostříkat chladič od mušek a někaj se mi dostala voda na svíčky. Když jsem nastartoval, tak výfuk střelil a teď se budu příští rok klepat na měření emisí, zda jsem neodpálil katalyzátor.
Též mám motor zasraný, ale dám ho raději umýt do Mazdy, dávají na to nějakou konzervaci - vosk nebo něco takového. -
« Re: OIL
Radim: Jasne. Stupnutie hladiny po doliati bolo asi preto, lebo hned po merani olej este nestiekol dolu. Ze Ti to tak papa, to fakt netusim, cim by to mohlo byt. Podozrenie na stoceny tachometer si uviedol sam. Btw ked to tak ratam, tak vychadza spotreba oleja necele deci na 1000km, to myslim nie je az tak tragicke. Ale verim Ti, ze to nasere... PS: Podla pocitu pri chyteni je na volante koza alebo aspon nieco take podobne (urcite nie bezna umelina, je to aj take "zvraskavene", nie hladke). Mozem spravit detailne foto a poslat Ti ho, ak to dokazes rozoznat ;)) Ja viem, ze sa mi to dobre drzi ;)) -
« Re: OIL
dabel: jak jsem se zmiňoval již kdysi, musel jsem olej dolít. Po cca 10.000 km asi 0,6 l - bylo to dost na poslední chvíli, nebyl jsem zvyklý olej kontrolovat z předchozího auta a olej byl již mirně pod spodní ryskou. Po dolití mi to ukázalo cca uprostřed mezi rysky a druhý den byl olej po horní rysku(také zvláštní). Po 11.tis. km byl olej 8 mm pod horní rysku (šokující pokles)a po 12.tis. byl 9 mm pod horní rysku. Měřím olej vždy v garáži na rovině a po cca 12 hod. od posledního provozu. Dělám si značky na papír a ty pak porovnávám.
PS: díval jsem se znovu na fotky Tvé GF, ale nepoznal jsem jestli máš volant a páku v kůži. -
« Re: protektory
Jojo, protektory ty jsou dobre jen na pomalu jedouci vozidla a to mazda rozhodne neni :-)
Myslim ze rychlosti 150 km/h byl prekroceny jejich rychlostni index. Kdyz protektor neupadne, tak se na nem case udelaji bubliny (mista jde se odlepi od puvodniho plaste) a ty pak paradne klepou. Toto se deje obzvlaste pri dlouhe rychle jizde. Takze kazdopadne je to o zivot. -
« Re: OIL
Mne v 626 po vymene rozvodaku a pouzivani syntetiky 0w40 zacal ubyvat olej taky. Je videt, ze velmi mirne prosakuje pod vikem. Ale ubude ho cca 0.5 l na 10 000km, takze pohoda. Naopak bych uvital, kdyby tekl trochu vic a natekl na motor, bo mam totalne rezavy spodek bloku motoru :-(( No jo holt mazda s paradni tesnosti motoru :-))) Jinak kdyz jsem kdysy obchazel bazary, tak ten rezavy motor mely vsechny 626 :-)) -
« Re: Re:Pneu - web
Zasilani do zahranici: Ano posilaji, tu cenu 20 EURO navic jsem opsal z jejich webu. Je to v kategorii FAQ a je tam jmenovite CR.
Ano prave jsem koupil gumy na auto a na moto. Ale ja bydlim v Germanii, takze zadne hranicni komplikace. Prislo to za 7 dni. Do CR to prijde na celnici, tam si nechate vrati nemecke 16% DPH a pokud to bude nad asi 300 EUR, tak zaplatite nase DPH 22%. Ten limit 300 EUR nevim presne. -
« Re: OIL
Na mierkach obycajne zvykne byt od min po max 1cm, cize ten 1mm by mal odpovedat cca 1dl oleja. Osobne by som ale spotrebu cca 1L/10.000km nepokladal ze nejaku extremne velku. Podla mna je to aj podla manualu auta vcelku v norme. Zalezi aj na tom aky olej tam radim pred tym novym 0W40 mal. Pokial tam bol nejaky menej kvalitny olej, tak je mozne ze sa to spotreba teraz zmierne zvysila ale to by sa casom malo ustalit. -
« OIL
Zase jsem se včera utvrdil v tom, že mi auto baští olej a to mě fakt štve. Po cca 1000 km mi ubylo na rysce 1 mm oleje, což je myslím dost. Byl jsem se dívat v Ostravských bazarech, za kolik se ten můj typ prodává a docela bych prodělal, kdybych to prodal a koupil novější model. Ty ceny šly proti loňsku dost dolů. -
« Re:Pneu - web
dabel: Je to fakt lákavé, moje oblíbené ALU Ronal LZ s Fuldou 205/55/15 vyjdou na 140,4 € = cca 4493,-Kč tady mě to přijde 5763,- Kč. Ono se to asi vyplatí, ale já jsem hlupák na jazyky a tak se nedomluvím ani D ani A. Bylo by to pro mne komplikované a taky jediné co jsem zjistil byla ta cena. -
« protektory
Teda pánové, nějak jste se rozjeli, nestíhám to číst :-). K protektorům mám jednu zkušenost. Kámoš co má Subaru Legacy si koupil cestou do Francie na lyže někde u Prahy v servisu protektory. Ty vydržely asi tak 200 km a někde na německé dálnici v rychlosti asi 150 km/h se mu z protektoru uvolnil běhoun. Naštěstí to ustál, a poučen touto zkušeností koupil hned v SRN nové gumy. Dohra byla o několik dní pozděli, když dojížděl k pumpě a prošlápl brzdy, protože mu rupla brzdová trubička, ten upadlý běhoun protektoru ji nalomil ... Takže: kupujte protektory :-(((