MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
"-- skrytý --" 28.04.03 11:28
« Re: Nevyřešitelná závada (?)
Servo > pokial viem, tak servo (aspon co som cital v knizke o Mazde 626) je zariadenie, ktore pomaha otacat volant pomocou vysokeho tlaku oleja hnaneho v smere otacania volantu tam niekde v oblasti riadiaceho ustrojenstva, proste tam niekde na tie ozubene zuby pri hrebeni ci kde, takze ziadny remen by tam nemal byt... Ani motor... jedine ak cerpadlo na sanie toho oleja... -
« Nevyřešitelná závada (?)
Mám problém, který mi nejsou schopný vyřešit ani v Mazdě. Když manévruju při pomalé rychlosti, tak se mi náhodně ozývají z motoru akustické rázy. Vycházejí ze sání vzduchu. Ten zvuk by se dal přirovnat k otevírání šampusu :-)) Zdá se, jako by to mělo nějakou spojitost se servem, protože se to projevuje jen při otáčení volantem. Ale to mi hlava nebere, protože servo je poháněné řemenem a nemá žádný vztah k sání.Jo a projevuje se to nezávisle na zatížení motoru i otáčkách. Tak kdybyste měl někdo nějaký tip, tak předem děkuji ...
Je to Mazda 323F, r.v. 1997, motor 1840 ccm -
« Sportovní vzduchový filtr , spotřeba oleje
Někdo se tady ptal na zkušenost se sportovním vzduchovým filtrem. Já dávám na léto na svou 323F (BA) s motorem 1840 ccm sportovní filtr JR.
Nevím, jestli to má nějaký výkonový efekt (údajně by měl přidávat až 2-3 kW), ale zcela jednoznačně změní k lepšímu zvuk motoru. Výhodou je, že pokud jedete v klidu a moc nešlapete na plyn, tak je to pěkně tiché. Když ale přidáte plyn, tak se motor příjemně sportovně ozve, ale neni to žádný nechutný řev, jako když si "ladiči" vykuchají výfuk :-) Ale souhlasím s argumentem, že na rozdíl od standartního filtru dochází k nasávání horkého vzduchu přímo u motoru, což asi není nejlepší :-(
Nic si z toho nedělejte, že vám žerou Mazdy olej - mně taky :-( Tak 1 ltr na 10000 km, možná trošku víc. A to mám najeto jen 90 tkm a leju tam plnou syntetiku. -
« Re: Spotreba oleje
TomAnt: s velkou pravdepodobnostou to bude polosyntetika. Kazdopadne specifikacia 10W40 nic nehovori o tom aky druh oleja to je (moze to byt aj mineral, dokonca su mineralne oleje aj 5W40). To musi byt uvedene na tom konkretnom oleji, ze co je to za olej. -
« Re: Spotreba oleje
guesst: Ja mam u svojho motora 2,5V6 spotrebu oleja tak do 1L/10.000km (mozno menej). Tych tvojich 1L/1000km je fakt dost, hlavne ked ako vravis nikde to netecie. Inak ja tam davam plnu syntetiku 5W40, tento olej je odporucany pre tento typ motora. -
« Re: Prislusenstvi M6
to Tawa: Mazda 6 diesel ma nezavisly topeni uz z vyroby - Webasto. A nabizeji, ze muzes za priplatek 10 000,- dokoupit programovatelne hodiny. To znamena, ze v zime rano nemusis drhnout zamrzly okna, nemusis mit kdyz nekde zastavis nahozenej motor, kdyz se chces ohrat atd. Ja to tam mam a je to super. -
« Re: Filtr
17" kola jeste k videni nejsou, tedy mimo moji garaze ;-) jsou tam pekne ve stusku uz nazute 17" Semperit Direction Sport 205/40 ZR17, mimochodem, vite nekdo o dalsich pneumatikach kde se rozlisuji LEVE a PRAVE??? ale hned jak to jen pujde tak to dam na web..btw [odkaz]
ted k tomu filtru : mam zkusenost s fitrly JR, jsou to vlozky do stavajiciho saciho systemu, podle me je to lepsi, ony ty rezonancni komory tam k necemu jsou a kdyz tam das jen kuzel, mozna to bude horsi nez lepsi (nasavani horkeho vzduchu z mot. prostoru, hlucnost..atd..) mam to na obou autech a je to ok.
-
« Re: Prislusenstvi M6
Minuly tyzden si bracha objednal Mazdu6 3.0V6 (220hp) so sportovou vybavou (17" 215/50, sport. narazniky, sport. dual vyfuk, kridlo, atd) a prave ta sport package obsahuje aj tu luminiscencnu pristrojovku, tak ma to zaujimalo, ze ci to dostat aj tu, lebo to vraj vyzera bombovo (v usa na to bezi reklama: looks best in red :)).
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!