MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  14:57

« Re: Castrol

Radim: stale sa mi nechce verit... ja jazdim v 90% dlhe trasy po dialnici, kde by sa olej az tak zasierat nemal, vymenu mam zhruba kazde 3 mesiace a ten olej je hnedy. Faktom je, ze nie je cierny, ale taky hodne tmavo hnedy. 10W-60 mam asi prvykrat v zivote, tu znacku napisem zajtra. Ked som si menil olej sam, daval som Madit plnu syntetiku 5W-40, motor bol spokojny cely rok a tatko mi ho zohnal pod rukou za 1000SKK 4 litre ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  14:57

Tak tak, hlavne nech je to ACEA: A3/B3 a API: SJ/CF :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  14:54

« Re: MAZDA626.sk

dabel: alternativní rozměry disků píšou ve velkém techničáku zezadu ( v čehunsku, nevím jak u Vás)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  14:53

dabel:Ten olej byl fakt super čistý a viděl jsem i servisní knížku s km výměny, protože jsem mu také nejdříve nevěřil. Olej 10W - 60W je na léto dobrý. Do mrazů je lepší to první číslo nižší. Mi dávají 5-40W, ale viděl jsem i 0-50W- byl pěkně drahý. Ještě ke značce oleje. Jak jezdím po republice, mám pocit, že výrobci mají své oblasti působnosti. U nýs dávají ve spoustě servisech Castrol. Když jezdím po jižních Čechách nebo záp. Čechách, tak tam vidím spoustu reklam na Shell. Osobně si myslím, že je to jedno, hlavně když je kvalitní.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  14:52

Radim: parada ;)) Fotky posli ;)) ad rozmery: isiel som sa specialne teraz kuknut do maleho technicaku a zistil som, ze mam rozmery dokonca len 185/65R14 a 185/65R15 :(((
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  14:51

Ja mam v technicaku len rozmer 205/55R15. Tiez by sa mi na zimu hodil aj nejaky iny rozmer. Inak Radim nezabudni potom poreferovat ako jazdia tie NRVi :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  14:45

dabel: pro kola si jdu cca za 2 hodiny, ale bohužel nebudou 16´´, ale 15x7. Kola 16´´ jsem měl slíbené starší, ale nedohodl jsem se. Nové s pneu vychází na cca 30.tis. Kč. Už za ty 15´´ s pneu dám cca 24.tis. a zdá se mi to docela dost.
    Foto pošlu. Už se moc těším, včera jsem dělal přípravu - odrezoval a barvil jsem brzdové třmeny a kotouče. Nemám rád, když za pěknými koly čouhá rez. Koupil jsem spray na brzdy modrý, zdál se mi k stříbrné nejvíce přijatelný (žlutý, oranž. a červený myl moc ostrý). Alespoň jsem poznal systém vyndávání brzdových destiček. Ovšem klasicky pravé zadní desky mi daly pěkně zabrat.
    dabel:Ještě k těm rozměrům, já mám v techničáku 205/55/15 nebo 205/50/16. To je divné, že ty tam máš jen 195/60.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  14:41

RadimH: to sa mi nechce verit, ze by olej po 10tkm bol ciry. Este som nevidel take auto, na ktorom by olej vydrzal byt cisty dlhsie ako tisic km. Potom je minimalne hnedy ;)) Btw. ja som nasiel v aute na "ustrizku" od oleja, ze mi tam dali syntetiku 10W-60, snad to bude na leto dobre. Znacka mi nic nehovorila, ale snad vedia, co tam leju ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.03  14:34

Shell
  • 00 Reagovat !

foto

28.04.03  14:31

« Castrol

Ještě se pro Vaší informaci vracím k Castrolu Magnetic. Zjistil jsem, že stojí 379,-Kč/l a Castrol Softec, který dávají v Mazdě stojí 406,- Kč/l. Vzhledem k celkem nízkému cenovému rozdílu jsem usoudil, že nemá smysl zjišťovat, zda je Magnetic opravdu plně syntetický či ne a zůstanu u Softecu. Přes víkend jsem byl u kámoše a ukazoval mi olej v Mitsubishi Carisma po 10.tis. km a měl ho úplně průhledný. To já mám v autě olej černý (možná tím, že se rozpouští usazeniny z předchozího oleje nejasné kvality). Tak by mne zajímalo, jaký olej máte vy.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  14:17

« Re: Filtr

joe_st: Levé a pravé pneu má NOKIAN NRV
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.03  13:49

« Re: Nevyřešitelná závada (?)

Jedná se o zvukový projev průtoku oleje v okruhu posilovače řízení přes přepouštěcí ventily v převodce řízení. Zcela normální projev, který žádným způsobem nesouvisí se sáním vzduchu do motoru. Prostě máte příliš tiché motory, tak to slyšíte. Např. majitelé VW to určitě nikdy neuslyší - kravál jejich TDI PD "nýtovačů" to bohatě překryje...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  13:36

« Re: Prehliadka...

Takze pre vsetkych tych, ktori spominali, ze maju podobny problem s pedalom plynu - po dlhsom stati ide prve stlacenie o dost tazsie - mam dobru spravu: vycistenie a namazanie skrtiacej klapky tento problem naozaj odstrani.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.03  11:30

Takze podla tvojho popisu by to cisto teoreticky mohlo byt zavzdusnene, potom by sa tam mohli ozyvat tie zvuky ako si napisal...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  11:29

« Re: Filtr

joe_st: diky za radu....objednam si ten JR...sehnat ho mohu. Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.03  11:28

Servo > pokial viem, tak servo (aspon co som cital v knizke o Mazde 626) je zariadenie, ktore pomaha otacat volant pomocou vysokeho tlaku oleja hnaneho v smere otacania volantu tam niekde v oblasti riadiaceho ustrojenstva, proste tam niekde na tie ozubene zuby pri hrebeni ci kde, takze ziadny remen by tam nemal byt... Ani motor... jedine ak cerpadlo na sanie toho oleja...
  • 00 Reagovat !

foto

28.04.03  11:12

« Nevyřešitelná závada (?)

Mám problém, který mi nejsou schopný vyřešit ani v Mazdě. Když manévruju při pomalé rychlosti, tak se mi náhodně ozývají z motoru akustické rázy. Vycházejí ze sání vzduchu. Ten zvuk by se dal přirovnat k otevírání šampusu :-)) Zdá se, jako by to mělo nějakou spojitost se servem, protože se to projevuje jen při otáčení volantem. Ale to mi hlava nebere, protože servo je poháněné řemenem a nemá žádný vztah k sání.Jo a projevuje se to nezávisle na zatížení motoru i otáčkách. Tak kdybyste měl někdo nějaký tip, tak předem děkuji ...
    Je to Mazda 323F, r.v. 1997, motor 1840 ccm
  • 00 Reagovat !

foto

28.04.03  11:03

« Sportovní vzduchový filtr , spotřeba oleje

Někdo se tady ptal na zkušenost se sportovním vzduchovým filtrem. Já dávám na léto na svou 323F (BA) s motorem 1840 ccm sportovní filtr JR.
    Nevím, jestli to má nějaký výkonový efekt (údajně by měl přidávat až 2-3 kW), ale zcela jednoznačně změní k lepšímu zvuk motoru. Výhodou je, že pokud jedete v klidu a moc nešlapete na plyn, tak je to pěkně tiché. Když ale přidáte plyn, tak se motor příjemně sportovně ozve, ale neni to žádný nechutný řev, jako když si "ladiči" vykuchají výfuk :-) Ale souhlasím s argumentem, že na rozdíl od standartního filtru dochází k nasávání horkého vzduchu přímo u motoru, což asi není nejlepší :-(
    Nic si z toho nedělejte, že vám žerou Mazdy olej - mně taky :-( Tak 1 ltr na 10000 km, možná trošku víc. A to mám najeto jen 90 tkm a leju tam plnou syntetiku.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  10:06

« Re: Spotreba oleje

TomAnt: s velkou pravdepodobnostou to bude polosyntetika. Kazdopadne specifikacia 10W40 nic nehovori o tom aky druh oleja to je (moze to byt aj mineral, dokonca su mineralne oleje aj 5W40). To musi byt uvedene na tom konkretnom oleji, ze co je to za olej.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.03  09:53

« Re: Spotreba oleje

Ja mam u seba 10W40 to je aky olej?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…