MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  18:23

« Re: Castrol

s tim ciry olejem to muzu potvrdit, ale je to zavisle na stavu motoru, nekolikrat jsem vypoustel po 10tis. olej z motoru Z5 skutecne pruhledny a presne ty 4litry co jsem tam nalil.
    jen tohle prosim nechtejte od dieselu :-)
    na miate uz to taky pozoruji, ale tam musim jeste tak 2-3x vymenit aby to bylo to prave, po prvnich 10tis to bylo ok, ale mohlo by to byt trochu lepsi :-) bylo to trochu do hneda...btw leju tam Castrol RS 10W60 (v zime tam byl 0W40)...jo na Castrol.CZ se dovite, ze Magnatec 5W40 je plna syntetika a 10W40 je na syteticke bazi - polosyntetika.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  18:17

« Re: Nevyřešitelná závada (?)

jenom napad: co takhle velntil na odvzdusneni prostoru nad ventily?

semperity jsem vyvazil :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.03  16:34

« www.Mazda626.sk update - 28.4.2003

pridana spriatelena Mazda 626 GD 2.2i 12V GLX coupe - Honza
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  15:22

Bohužel to se sáním souvisí !!! Tyto akustické rázy (bouchání šampusu) vychází právě ze sání a jsou DOST hlasité !! Když tam mám standartní vzduchový filtr, tak je to slyšet méně (ale stále dost nahlas) a když tam dám sportovní (hrušku), tak jsou to rány, že se lidi 10 metrů ode mne otáčeji co se děje. Fakt.
    Někdo tady zmínil možnost zavzdušnění ... ale kde a čeho ... ?
    Ještě upozorňuji, že se to nestává v plném rejdu ... o tom, že jsou serva v krajních rejdech hlučná vím, ale tohle je něco jiného.
    PLEASE HELP :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  15:15

Ja mam Castrol Racing 0w40, plna syntetika, plna spokojenost. Olej je po 10 tis hnedy az cerny. Polosyntetika Castrol Dynatec 7 byla po 10 tis. lehce do hneda. Prikladam to tomu, ze karbon se tehdy moc nerozpustel ale pomalu usazoval v votoru, coz muze byt pripad toho mitsubishi. Ale to jen tipuju. Report o Firestone Firehawk 700 na 626 - naprosta parada, gumy jsou tiche a nic netrepe, coz se o nevyvazitelnych Semperitech rict neda....(zkousel jsem to celkem 4x) Jak se chovaji v desti jeste uvidim.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  15:01

« Re: MAZDA626.sk

Radim: ja mam na mojom "kapustnom" technicaku napisane rozmery aj v malom technicaku, aj vo velkom. Maly je tak, jaxom napisal, velky este vecer pozrem. Kazdopadne za maly poplatok si tu (vraj) mozes nechat do technicaku napisat takmer lubovolny rozmer, proste namontujes kolesa (potrebuju mat nejaky certifikat) a dojdes s tym na TUV (STK), oni to pozru a zapisu do technicaku. Ale mne sa tam nechce behat :((
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  14:57

Radim: stale sa mi nechce verit... ja jazdim v 90% dlhe trasy po dialnici, kde by sa olej az tak zasierat nemal, vymenu mam zhruba kazde 3 mesiace a ten olej je hnedy. Faktom je, ze nie je cierny, ale taky hodne tmavo hnedy. 10W-60 mam asi prvykrat v zivote, tu znacku napisem zajtra. Ked som si menil olej sam, daval som Madit plnu syntetiku 5W-40, motor bol spokojny cely rok a tatko mi ho zohnal pod rukou za 1000SKK 4 litre ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  14:57

Tak tak, hlavne nech je to ACEA: A3/B3 a API: SJ/CF :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  14:54

dabel: alternativní rozměry disků píšou ve velkém techničáku zezadu ( v čehunsku, nevím jak u Vás)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  14:53

dabel:Ten olej byl fakt super čistý a viděl jsem i servisní knížku s km výměny, protože jsem mu také nejdříve nevěřil. Olej 10W - 60W je na léto dobrý. Do mrazů je lepší to první číslo nižší. Mi dávají 5-40W, ale viděl jsem i 0-50W- byl pěkně drahý. Ještě ke značce oleje. Jak jezdím po republice, mám pocit, že výrobci mají své oblasti působnosti. U nýs dávají ve spoustě servisech Castrol. Když jezdím po jižních Čechách nebo záp. Čechách, tak tam vidím spoustu reklam na Shell. Osobně si myslím, že je to jedno, hlavně když je kvalitní.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  14:52

Radim: parada ;)) Fotky posli ;)) ad rozmery: isiel som sa specialne teraz kuknut do maleho technicaku a zistil som, ze mam rozmery dokonca len 185/65R14 a 185/65R15 :(((
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  14:51

Ja mam v technicaku len rozmer 205/55R15. Tiez by sa mi na zimu hodil aj nejaky iny rozmer. Inak Radim nezabudni potom poreferovat ako jazdia tie NRVi :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  14:45

dabel: pro kola si jdu cca za 2 hodiny, ale bohužel nebudou 16´´, ale 15x7. Kola 16´´ jsem měl slíbené starší, ale nedohodl jsem se. Nové s pneu vychází na cca 30.tis. Kč. Už za ty 15´´ s pneu dám cca 24.tis. a zdá se mi to docela dost.
    Foto pošlu. Už se moc těším, včera jsem dělal přípravu - odrezoval a barvil jsem brzdové třmeny a kotouče. Nemám rád, když za pěknými koly čouhá rez. Koupil jsem spray na brzdy modrý, zdál se mi k stříbrné nejvíce přijatelný (žlutý, oranž. a červený myl moc ostrý). Alespoň jsem poznal systém vyndávání brzdových destiček. Ovšem klasicky pravé zadní desky mi daly pěkně zabrat.
    dabel:Ještě k těm rozměrům, já mám v techničáku 205/55/15 nebo 205/50/16. To je divné, že ty tam máš jen 195/60.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  14:41

RadimH: to sa mi nechce verit, ze by olej po 10tkm bol ciry. Este som nevidel take auto, na ktorom by olej vydrzal byt cisty dlhsie ako tisic km. Potom je minimalne hnedy ;)) Btw. ja som nasiel v aute na "ustrizku" od oleja, ze mi tam dali syntetiku 10W-60, snad to bude na leto dobre. Znacka mi nic nehovorila, ale snad vedia, co tam leju ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.03  14:34

Shell
  • 00 Reagovat !

foto

28.04.03  14:31

« Castrol

Ještě se pro Vaší informaci vracím k Castrolu Magnetic. Zjistil jsem, že stojí 379,-Kč/l a Castrol Softec, který dávají v Mazdě stojí 406,- Kč/l. Vzhledem k celkem nízkému cenovému rozdílu jsem usoudil, že nemá smysl zjišťovat, zda je Magnetic opravdu plně syntetický či ne a zůstanu u Softecu. Přes víkend jsem byl u kámoše a ukazoval mi olej v Mitsubishi Carisma po 10.tis. km a měl ho úplně průhledný. To já mám v autě olej černý (možná tím, že se rozpouští usazeniny z předchozího oleje nejasné kvality). Tak by mne zajímalo, jaký olej máte vy.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  14:17

« Re: Filtr

joe_st: Levé a pravé pneu má NOKIAN NRV
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.03  13:49

Jedná se o zvukový projev průtoku oleje v okruhu posilovače řízení přes přepouštěcí ventily v převodce řízení. Zcela normální projev, který žádným způsobem nesouvisí se sáním vzduchu do motoru. Prostě máte příliš tiché motory, tak to slyšíte. Např. majitelé VW to určitě nikdy neuslyší - kravál jejich TDI PD "nýtovačů" to bohatě překryje...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  13:36

« Re: Prehliadka...

Takze pre vsetkych tych, ktori spominali, ze maju podobny problem s pedalom plynu - po dlhsom stati ide prve stlacenie o dost tazsie - mam dobru spravu: vycistenie a namazanie skrtiacej klapky tento problem naozaj odstrani.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.03  11:30

Takze podla tvojho popisu by to cisto teoreticky mohlo byt zavzdusnene, potom by sa tam mohli ozyvat tie zvuky ako si napisal...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…