MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Vyhřívaní sedadel
Pánové, u mé 626 GF jsem zjistil, že mám pod sedadly kabely a za potahem sedadla řidiče jsem viděl nějaký drát - něco jako ohřívací těleso v troubě nebo myčce (u spolujezdce je plas. stolek, takže nevím). Nevíte někdo, zda by to nestačilo propojit přes nějaký vypínač. možná by to vyhřívání fungovalo. -
« Re: Spray na brzdy ..
h_ST: je to dobré akorát k tomu, že když máš pěkné elektrony, tak za nimi nevidíš rezavé brzdové třměny a středy brzdových kotoučů. Ten spray stojí 130,-Kč a lze použít bez základu přímo na kov. Údajně odolává změnám teplot. Kdysi jsem u Felicie použil metalízu ve spray, bylo to hezčí, ale nedával jsem ji na třmeny, jen na středy a vzadu na bubny a ještě předtím jsem použil základni barvu ve spray - bylo to složité. Ty moje kotouče byly hnusně rezavé, abych rez dobře odstranil, použil jsem drátěný kotouč ve vrtačce - něco jak drátěnný katráč, ale do vrtačky. Třmeny byly spíš takové nějaké (ne rezavé), je to nějaká slitina. -
« Re: Castrol
Not all synthetic oils are equal. Some give better protection and last longer than others, depending on whether they're formulated with Ester or PolyAlphaOlefin (PAO)* stock. Synthetic oils made from the ester class are more expensive, but are more durable and hold up under hotter temperatures.
Synthetic oils used for jet engines and racing are of the ester class and cost more than the lower grade of synthetic oils.
There is another type of oil that is formulated from crude oil base stocks and is sometimes called synthetic, which really isn't. Oil refined from this process is called Hydrowaxes and is not a true synthetic oil. Hydrowaxes are very cheap to produce, even cheaper than PAO and have come to be known as Group-III lubricants. Castrol syntec is an example of this group.
A do tejto skupiny spada ja Magnetec. -
« Re: www.Mazda626.sk update - 27.4.2003
TomAnt: u posledního modelu 626ky je drobná nepřesnost - facelift a zvýšení výkonu nejslabšího motoru byl pro modelový rok 2000, ale úpravy motorů na Euro3 byly až pro modelový rok 2001. Modelový rok 2000 (už faceliftovaný) splňuje pouze Euro 2. A i ten tehdy nový VTG turbodiesel se prodával už od modelového roku 2001, ne 2002. Původně jsem ho chtěl koupit, ale zdál se mi hlučný a líný. Mám někde doma technické specifikace obou ročníků z doby, kdy jsem kupoval svůj wagoon, podívám se, naskenuju a pošlu, ale nebude to hned. -
« NOKIAN NRVi
Takže už jsem Nokian NRVi obul na auto. Trošku mě šokovalo, že je nedělají levé a pravé, tak jako typ NRV, ale deadler mi potvrdil, že se nerozlišují. Ujel jsem na nich zatím cca 20 km takže na hodnocení je brzo. První dojmy jsou dobré a pneu jsou fakt pěkný a mám radost. (Sorry, já když si něco koupím, tak to moc prožívám). Nechal jsem si tam dát bezpečnostní matice, ale ta matice není uzavřená jako klasická a tak musím něco vymyslet. Myslím, že není dobré, aby byl závit odkrytý, ikdyž mi v pneuservise trvdili, že to nerezaví. Takže mějte strpení, přes víkend budu vezmu digitál a udělám fotky. -
« Re: Este raz Natural 98
Tak 6 dní jsem byl mimo a cca 100 nových příšpěvků, to je fofr :-). K tomu naturalu 98 - loni jsem jel do Pyrenejí a po cestě jsem natankoval v SRN devadesátosmičku, stála skoro stejně jako devadesátpětka a očekával jsem, že to při stené rychlosti bude žrát míň.Ale žralo to spíš víc, přes 8 litrů, počítáno od tankování k tankování. Asi na 98ku není naprogramovaná řídící jednotka. -
"-- skrytý --" 28.04.03 22:12
« Re: Nevyřešitelná závada (?)
Volant v krajních mezích rejdu jsem neměl na mysli. Tam to navíc bývá hlučnější povětšinou až tehdy, když se olejová náplň okruhu posilovače řízení dostatečně ohřeje. Mně to tzv. "odfukování" dělá také, ale jedná se u úplně jiný zvukový projev, než při max. rejdu. Vůbec přitom ovšem nejde o nějaké "akustické rázy" a už vůbec ne v sání motoru. Umím si představit pouze jedinou souvislost klasického systému hydraulického posilovače řízení se sáním motoru: některá auta mají (nebo určitě měla - hovořím z vlastní zkušenosti se starou Mazdou 323) vyřešen systém zvýšení otáček motoru při jeho zatížení odběrem výkonu např. pro čerpadlo posilovače řízení tzv. "elektroventily přídavného vzduchu" (tak jsem si to pracovně pojmenoval já, odborný název opravdu neznám). V praxi to fungovalo tak, že v případě potřeby ŘJ otevřela 1 až 3 solenoidy (tuším, že byly celkem 3), které pustily za škrtící klapku něco málo vzduchu a tím stouply volnoběžné otáčky motoru, resp. se volnoběh "dorovnal" na potřebnou úroveň. Jinak už opravdu nevím. Ale mohou to být třeba mnohem prozaičtější příčiny typu: čepy na řídících tyčích (třeba i ty u převodky řízení); ohnuté a do něčeho narážející řídící tyče (i to jsem viděl); ohnutý nebo jinak poškozený hřeben v převodce řízení; přidřený, kousnutý nebo naopak tzv. "těsně před vypadením" svislý čep (dole, na rameni), který způsobuje "vyvracení" celého ramene v jeho silentblocích; poškozené ložisko vzpěry McPherson, případně poškozené celé pružné lůžko fixace McPhersonu nahoře vůči podběhu (na to bych si vsadil s největší pravděpodobností). -
s tim ciry olejem to muzu potvrdit, ale je to zavisle na stavu motoru, nekolikrat jsem vypoustel po 10tis. olej z motoru Z5 skutecne pruhledny a presne ty 4litry co jsem tam nalil.
jen tohle prosim nechtejte od dieselu :-)
na miate uz to taky pozoruji, ale tam musim jeste tak 2-3x vymenit aby to bylo to prave, po prvnich 10tis to bylo ok, ale mohlo by to byt trochu lepsi :-) bylo to trochu do hneda...btw leju tam Castrol RS 10W60 (v zime tam byl 0W40)...jo na Castrol.CZ se dovite, ze Magnatec 5W40 je plna syntetika a 10W40 je na syteticke bazi - polosyntetika. -
« Re: Nevyřešitelná závada (?)
Bohužel to se sáním souvisí !!! Tyto akustické rázy (bouchání šampusu) vychází právě ze sání a jsou DOST hlasité !! Když tam mám standartní vzduchový filtr, tak je to slyšet méně (ale stále dost nahlas) a když tam dám sportovní (hrušku), tak jsou to rány, že se lidi 10 metrů ode mne otáčeji co se děje. Fakt.
Někdo tady zmínil možnost zavzdušnění ... ale kde a čeho ... ?
Ještě upozorňuji, že se to nestává v plném rejdu ... o tom, že jsou serva v krajních rejdech hlučná vím, ale tohle je něco jiného.
PLEASE HELP :-) -
Ja mam Castrol Racing 0w40, plna syntetika, plna spokojenost. Olej je po 10 tis hnedy az cerny. Polosyntetika Castrol Dynatec 7 byla po 10 tis. lehce do hneda. Prikladam to tomu, ze karbon se tehdy moc nerozpustel ale pomalu usazoval v votoru, coz muze byt pripad toho mitsubishi. Ale to jen tipuju. Report o Firestone Firehawk 700 na 626 - naprosta parada, gumy jsou tiche a nic netrepe, coz se o nevyvazitelnych Semperitech rict neda....(zkousel jsem to celkem 4x) Jak se chovaji v desti jeste uvidim. -
« Re: MAZDA626.sk
Radim: ja mam na mojom "kapustnom" technicaku napisane rozmery aj v malom technicaku, aj vo velkom. Maly je tak, jaxom napisal, velky este vecer pozrem. Kazdopadne za maly poplatok si tu (vraj) mozes nechat do technicaku napisat takmer lubovolny rozmer, proste namontujes kolesa (potrebuju mat nejaky certifikat) a dojdes s tym na TUV (STK), oni to pozru a zapisu do technicaku. Ale mne sa tam nechce behat :((
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!