MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Re: Filtr
Chtěl jsem si pořídit vzduchový filtr KN (do originál. boxu) na mazdu 323F - 1,6. Byl jsem od toho zrazován, že to motoru může uškodit - bylo mi řečeno "zašpiní to klapku" . . . Vzduchový filtr jsem chtěl pro zvýšení výkonu (abych měl více než 100 k.) a předpokládal jsem, že se nezvýší spotřeba, prostě takový neinvazivní zásah do motoru. Chtěl jsem se zeptat, jak to s filtry je a má to vliv na záruku? Např. kdyby se něco stalo s motorem a nebyl tam originální filtr . .
Díky . . . . -
« 323 F - "několik vět" k "diskusi" :-)
Namontoval jsme letní pneu. zvolil jsem Michelin 15"-195x55 Pilot Excalto. Předtím jsem měl zimní Sava S3 14"-185x60. Rozdíl je poznatelný, jede to jak "po kolejích" zkouším to na ostré zatáčce, jak se přejíždí z "dálnice" od Ruzyně na Evropskou. Nezanedbatelné je i to, že na širších pneu s Al disky to vypadá lépe.
Chtěl jsem se zeptat na zkušenosti majitelů 323F. Mám model BJ14M24-III (z podzima2002) objem 1,6. Jakou největší tachometrovou rychlost jste dosáhli? Občas zkusím kratší úsek po dálnici jet skoro na plný plyn, zatím jsem skončil na 180 Km/h, najeto mám asi 18 000 km.
Když jsem se díval www. stránky Autopalace, tak jsem si všimnul jak zlevnili dvoulitr 323F. "Zamáčkl" jsem slzu, že jsem nepočkal půl roku na tuto nabídku, ale kdo to mohl tušit :)). Máte někdo zkušenost s dvoulitrem, rozdíl v pocitu z jízdy mezi 1,6 a 2 je propastný?
Zatím . . .
Xi
-
"-- skrytý --" 02.05.03 11:13
« www.Mazda626.sk update - 2.5.2003
- pridane fotografie vycisteneho dablovho motora v GFku
- pridana sekcia "Blizke stretnutia 4teho druhu" pod Spriatelenymi Mazdami, kde su a budu fotky 626tiek a 6tiek ktore sa nam (alebo vam) pripletu do cesty ked je po ruke fotak :-) (posielajte aj vy na mazda626@mazda626.sk, ale len vami odfotene realne foto) -
« Re: Bio&Mazda6
to Tawa: ja jsem to jeste nezkousel a ani zkouset nebudu. Kdyz jsem za auto dal 850 000,-, tak bych nerad aby se mi rozkocilo. Ta BIO je vhodna do nejakych starych TD a TDI motoru, ale ne do medernich Common Railu. Jednou kolega natankoval do Felicie 1,9D nejaky svinstvo a byla v takovym stavu, ze se musela vratit leasingovce.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Xi