MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
"-- skrytý --" 05.05.03 11:33
« Re: 323 F -
Pokud se jedna o Michelin Pilot Exalto se sipovym dezenem, tak doporucuji predem zakoupit "traktoristicke tlumice hluku na usi". Po par tisicich najetych km to totiz nejen hlucelo, ale ta jizda "po dezenovych schodech" dane pneu byla znat ve volantu i na vibracich cele karoserie (nejhure mezi 60-80 km/h). Na jinych pneu dany vuz (Rover 416) tyto problemy nema. -
« Re: vykon
Tawa: tak, ako to popisujes, sa spravali doteraz vsetky 3 Mazdy, na ktorych som mal tu cest jazdit. Sprevodovanie bolo dost "do rychla" a tah do 2500 otaciek dost slaby, na druhe strane sa uz pri 1500 otaciek (aj na V-ku) sa da kludne "posuvat" dopredu. No a ked treba, tak sa da trojka a ta sa da u mna vytocit aj na 140 ;)) -
« Natural 98: conclusion ;))
Takze naposledy k teme N98 v mojej Mazde 2.0i. Teraz som presiel ten isty usek (BA-Salzburg pumpa ;)) s Naturalom 95 a zase som vyskusal dynamiku tesne pred Mnichovom v "rychlom" pruhu. Spotreba: N98 8.3l/100km, N95 7.78l/100km. Dynamika: s N98 po 170 celkom zive, po 180 len tak tak, nad 180 skor silou vole. S N95: po 190 jak drak, po 200 este vyliezla, potom stale zrychlovala a zrychlovala, kym som nedobehol nejake pomale Audi TT a tak som ozajstnu maximalku otestit nemohol ;))) -
« vykon
asi je pro mazdy docela charakteristicke trosku slabsi tah v nizsich otackach a pomalejsi 2 rychlost?.....ale zase ty otacky maj docela rady......taky me ale nekdy prekvapi nakolik je nizsi tah tak ale zase porad to auto docela ma ochotu jet ve vize nez nizsich otackach :-) -
"-- skrytý --" 05.05.03 09:31
« Ide...
Tak som v sobotu prevetral moju 626 GD a mozem potvrdit, ze tachometricky ide po 180 uplne svizne, na 200ku jej to chvilu trva (rozumej par sekund :-) ) no a viac som sa neodvazil, kedze som mal plne osadenstvo 3 kolegov, ktorych som viezol zo svadby :))) (auto zostalo na pocudovanie ciste :-) ) Este k tej 200, na 5ke je to u mna pri 5000 otackach co som bol prekvapeny, kedze cervene pole zacina na 7000... -
« motor - umytí
Tak jsem byl umýt motor. Stálo mě to 370,-Kč. Musím říci, že to není zcela ono. V tom bazaru, kde jsem auto loni koupil, motor něčím namazali a ono to drží jako nalakované. Asi to bude chtít umýt častěji. Při této příležitosti jsem se ptal na štěrkání ve výfuku a moje obava, že je katalyzátor v pytli, se potvrdila. Takže tento pátek se mi na to podívají. Už jsem najel cca 250 km na NOKIAN NVRi. Auto sedí dobře, hluk je nízký až na odvalování v zatáčkach při nízkých rychlostech. -
« Re: Este raz Natural 98
mam 323F 1,6. Tankuji Shell V-power 95, jednou jsem omylem sahnul na sousedni "pistoli" na Shell 99 (formule 1?) a nechtěl jsem obsluze vysvětlovat co a jak, tak jsem to natankoval. Měl jsem pocit, že auto pak po silnici "letělo", na deleko méně plynu, jelo stejně jako na 95 a zdálo se mi živější . . . tak jsem to zkusil po čase znovu natankovat 99 . . . a očekávaný pocit "letu" se jaksi nedostavil, tak jsem teď na pochybách, zda jsem sám sebe "nešálil" . . a cenový rozdíl mezi 95 a 99 je již citelný .. .
Xi -
« Re: Filtr
Chtěl jsem si pořídit vzduchový filtr KN (do originál. boxu) na mazdu 323F - 1,6. Byl jsem od toho zrazován, že to motoru může uškodit - bylo mi řečeno "zašpiní to klapku" . . . Vzduchový filtr jsem chtěl pro zvýšení výkonu (abych měl více než 100 k.) a předpokládal jsem, že se nezvýší spotřeba, prostě takový neinvazivní zásah do motoru. Chtěl jsem se zeptat, jak to s filtry je a má to vliv na záruku? Např. kdyby se něco stalo s motorem a nebyl tam originální filtr . .
Díky . . . . -
« 323 F - "několik vět" k "diskusi" :-)
Namontoval jsme letní pneu. zvolil jsem Michelin 15"-195x55 Pilot Excalto. Předtím jsem měl zimní Sava S3 14"-185x60. Rozdíl je poznatelný, jede to jak "po kolejích" zkouším to na ostré zatáčce, jak se přejíždí z "dálnice" od Ruzyně na Evropskou. Nezanedbatelné je i to, že na širších pneu s Al disky to vypadá lépe.
Chtěl jsem se zeptat na zkušenosti majitelů 323F. Mám model BJ14M24-III (z podzima2002) objem 1,6. Jakou největší tachometrovou rychlost jste dosáhli? Občas zkusím kratší úsek po dálnici jet skoro na plný plyn, zatím jsem skončil na 180 Km/h, najeto mám asi 18 000 km.
Když jsem se díval www. stránky Autopalace, tak jsem si všimnul jak zlevnili dvoulitr 323F. "Zamáčkl" jsem slzu, že jsem nepočkal půl roku na tuto nabídku, ale kdo to mohl tušit :)). Máte někdo zkušenost s dvoulitrem, rozdíl v pocitu z jízdy mezi 1,6 a 2 je propastný?
Zatím . . .
Xi
-
"-- skrytý --" 02.05.03 11:13
« www.Mazda626.sk update - 2.5.2003
- pridane fotografie vycisteneho dablovho motora v GFku
- pridana sekcia "Blizke stretnutia 4teho druhu" pod Spriatelenymi Mazdami, kde su a budu fotky 626tiek a 6tiek ktore sa nam (alebo vam) pripletu do cesty ked je po ruke fotak :-) (posielajte aj vy na mazda626@mazda626.sk, ale len vami odfotene realne foto)