MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.05.03  16:24

« Re: Co lidi říkáte na MAZDU6 2.3i

To Tawa: Take jsem to nenasel, tak nevim - mozna jsem to ulozil do jine rubriky. Ve strucnosti opakuji: betonka na najezdu na dalnici, slunecno, tak 20 st. C - prujezd pod plynem ve snaze zjistit limity podvozku, auto dlouho korektne drzelo, najednou se (bez varovani) utrhl zadek (!)do pretaciveho smyku, po srovnani kontrem se pro zmenu utrhl predek, v tu chvili se ta Mazda zacala chovat jako na lede bez jakekoli adheze... Mel jsem plne ruce prace, nastesti prostoru bylo dost a nikde nikdo, tak to dobre dopadlo. Osobne mam rad auta, ktera varuji predem, ze se blizi jejich limit, a jeste i v limitu zustavaji ovladatelna. Tohle ovsem (bohuzel) neni ten pripad!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.05.03  16:10

To STAVROS: Nevidim sebemensi duvod, proc takovy motor (turbodiesel 136 PS / 310 Nm) cipovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.03  15:11

S tím přečipováním bych si docela dával bacha. Okamžitě ztratíš záruku a kdyby náhodou se ti něco stalo s motorem tak platíš.... zaslechl jsem, že za 3 měsíce bude možnost načipování a bude to povoleno a záruku nestratíš.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.03  11:08

Mitsi - hmm sakrys ale nak tvuj prispevek ohledne ESP a bez ESP nak nevidim......hmm nemoh bys to jeste jednou nak napsat?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.03  10:33

to Mitsi: ja mam tu Mazdu 6 v nafte a ESP mi nebliklo jeste nikdy. A pomalu taky zrovna nejezdim. Mimochodem co si myslis o nacipovani mazdy? Nebal by ses zaruky? Ja se toho docela bojim.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.03  09:50

jeje uz sem to nasel, hehe clovek nekoukne a prvne pise ;-))
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.03  09:29

Mitsi - hmmm bohuzel nak nemuzu tuhle rubriku najit.....nebo se pletu? a nekde je zastrcena?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.05.03  09:15

To Tawa: Přečti si můj dřívější příspěvek v rubrice "Mazda 6, geniální novinka". Tam jsem se k vlastní zkušenosti s jízdními vlastnostmi s Mazdou 6 bez ESP vyjádřil. Mimochodem: U té 2.3i mi kontrolka ESP signalizovala zásah systému při průjezdu v podstatě každou zatáčkou (jezdím dost ostře...).
  • 00 Reagovat !

foto

12.05.03  08:36

« Navsteva

Jinak teda veci se dejou na tom svete, zeby povest japonskych aut byla uz tak daleko? V patek vecer si ke mne do auta nasel cestu nevitany kdyz byla zamknuta, nastesti to udelal pomerne ciste a krom mechaniky autoradia ho nic nezajimalo. Dabejte si na sve mazdy uz vetsi pozor, jelikoz sem stal mezi octavii a golfikem, on si zrovna vybral mazdu :-)) hold sel za kvalitou :-))))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.03  08:32

Mitsi - mas s timhle utrhnutim nakou zkusenost? nemel sem moznost zas tenhle vuz tak otestovat, protoze provoz na silnici byl vzdy docela velky, ale pri delsi zatacce a pridavani plynu, se mi zdalo ze se chova podvozek trosku neklidneji ovsem bylo to v norme, docela by me zajimalo jak to pak dopada s ESP.............diesel 2.0 100kw, souhlasim moc povedena vec, prisel mi sympatictejsi nez tolik zboznovany 1.9TDI od VW :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.05.03  19:12

« Tesneni pod zdvihatky

Zderek....po zjisteni, ze moje auticko papa moc oleje jsem po konzultaci s JoeSt (timto zdravim) ;-) dospel k nazoru, ze mam v haji tesneni pod zdvihatky ventilu, coz je u tohoto motoru pry casty problem (2,5V6). Mate nekdo s vymenou zkusennosti, nejaka doporuceni, ceny apod? Dikas. PS Mam najeto 170 tis km.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.05.03  17:18

Rozhodně to není typický sporťák, na který si to hraje - nebo, lépe řečeno, jak je prezentován ze strany dealerů. Ale na běžné ježdění prima. Od motoru 1.8 odrazuji: ve městě se zdá být mnohem výkonnější, než pak na dálnici, kde mu velmi rychle dochází dech. Navíc verze s tímto základním motorem nemá v základu výbavy ESP, Mazda 6 ho však vzhledem k charakteru svého podvozku podle mého názoru potřebuje - v zatáčce sice dlouho drží stopu, ale když už se pak utrhne, je obtížně zvladatelný. Motor 2.0 neznám, nejel jsem s ním. Naopak vřele doporučuji diesel 2.0 136 PS / 310 Nm - prostě super motor!
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.03  15:02

Co sa da k tomu povedat? Udajne ma 2.3i dost vysoku spotrebu, tak pripadne pouvazuj nad 2.0i, aj 1.8i je vraj velmi vydareny motor. Ak Ti nevadi naftak, tak aj tie diesle su vraj fajn. Takze: asi je jedno, co vezmes, chybu nespravis ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.03  14:34

Neváhej a ber !
  • 00 Reagovat !

foto

09.05.03  14:23

« Co lidi říkáte na MAZDU6 2.3i

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.05.03  12:31

« Re: www.sparkplugs.com

Měl jsem iridiové svíčky od NGK, teď mám od Densa, proto mohu porovnávat. S těmi od Densa to znatelně líp jede, motor je tišší a méně žere, přitom cena těch od Densa je nižší téměř o polovinu.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.03  10:21

NGK taky dela Irdia...a ty chci...na to web shopu jsou DENSO. budu mit BLUE NGK Wires tak at to stoji za to :-)
  • 00 Reagovat !

foto

09.05.03  09:38

« Update www.mazda626.sk

Trosku sme zase stranku vylepsili, podstatne je pridanie kompletnych statistik poruchovosti ADAC za roky 2001 a 2002 (zaujimave aj pre nemazdakov ;))). K tomu zopar linkov na testy Mazdiciek na Internete.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.03  01:38

Používal jsem samozřejmě jedině NGK. Žádný bošky ani brisk či podobné šunty a byl jsem spokojen. Teď mám však asi půl roku ve své Mazdě svíčky "IRIDIUM POWER", které mají iridiovou elektrodu s velikostí jen 0,4 mm. Cena za jeden kus do mého auta byla 446,50 Kč. Aniž bych to nějak obšírně vysvětloval - doporučuji je. Oproti normálním svíčkám je rozdíl v dosažení 100 km/hod o 0,7 sec kratší což dělá asi 6 m. Chceš-li bližší informace, přečti si o nich na [odkaz] Případně [odkaz] Pokud vím, prodává je i servis Mazda, ale jako i všechno ostatní, zlodějsky draho.
  • 00 Reagovat !

foto

08.05.03  21:31

« www.sparkplugs.com

kouknete na ten web, je tam dost info o svickach..iridium x platina x regular .... zatim nevim kde se daji tyhle lepsi svicky koupit v CR... nemate nekdo tip?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…