MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.05.03  14:39

« Re: Mytí motoru - proč ?

to dabel: Kde si kupil ten stetecek s farbou? Aj ja xcem.
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.03  14:35

« je to krása

ja to krása, škoda že se nedožiju toho (mám slabé srdce a sennou rýmu), abych podobnou nádheru viděl i ve skutečnosti. asi jsi každý den v rauši, když bydlíš hned vedle prodejny s mazdami!
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.03  10:08

« Pekny vyklad ;)))

Toto som vyfotil rano. Je to dealer Mazdy a Forda oproti mojmu bytu, podobne vidim priamo z okna na podobny vyklad so Smartami. Odpustite nizsiu kvalitu, digi fotak mam od vcera a tak sa este ucim:

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.03  10:06

« Re: Mytí motoru - proč ?

h_ST: Ten dazd nestaci. Po zime som mal motor totalne zapraskany od soli a ani viac jazd v brutal dazdi na tom nic nezmenilo. Kvoli Radimovym skusenostiam som potom nechal motor umyt pri servisnej prehliadke a je teraz ako novy. Ale mas pravdu: auto ma sluzit, nie okolo neho skakat. Ale pretoze ma tak pekne a spolahlivo vozi, tak mu sem-tam nieco doprajem: teraz som mu kupil original Mazda stetecek s farbou na zatretie skrabancekov (5EUR), nechal som umyt motor a aj po zime vyumyvat v umyvacke so vsetkymi voskami a umytim podvozku ;)) Btw. uz mam od decembra 26000km a - tuk tuk - ziadny problem ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.03  08:14

« Mytí motoru - proč ?

RadimH:Z toho vyplývá, že mytí motoru je škodlivý zásah :-)) způsobující komplikace. Hele, mytí po zimě - stačí projet někde deštěm, a tam, kde se v zimě dostala sůl, se umyje deštěm, ne ? A tam, kde se sůl nedostala, není důvod mýt. Vůbec - auto má sloužit, a ne abychom my skákali kolem auta. 1 x za rok do servisu a dost !
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.03  07:40

« Re: Havarijni Pojisteni

to Tawa: spoluucast je tam 10%. Holt musis davat bacha. Nebo zkus svoji leasingovku,jestli ti to nenaleasuje sama.
  • 00 Reagovat !

foto

15.05.03  19:19

« Havarijni Pojisteni

Trosku sem nak znejistel, ale nevi nahodou nekdo od pasu jaky havarijni pojisteni se nabizi u M6 pri leasingu......vim ze tam je nabidka 3+1 v cene ale jak tam to je s tou spoluucasti?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.03  16:55

« Re: Filtr

joe_st: kde jsi zmizel se 17" Semperit Direction Sport 205/40 ZR17. Slíbil jsi foto a pořád níc.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.03  07:30

« Re: Katalyzátor

h_ST: add 1) protože jsem si při mytí motoru nedal pozor a ke svíčkám se mi dostala voda. Takže při nastartování nešel jeden válec a benzín se dostal do potrubí, kde se vznítil a katalyzárot vyhořel (střelil výfuk). Je to moje verze, samozřejmě mohl být kat. v pytli již dávno. V servise mi ho ukazovali, díra jako prase. Dle servisáka se to může stát i při vynechávání motoru (svíčky, kabely). Add 2): do servisu jsem šel umýt motor po zimě a při této příležitosti jsem technikovi uzákal, že mi štěrká ve výfuku jako bych tam měl kamínky. Okamžitě mi řekl, že to nebudou kamínky a asi ani rozpadlý tlumič, ale vyhořelý kat. Byl jsem v tom týdnu již druhý s tímto problémem. Jelikož měli skladem jeden starší, tak jsem si ho hned nechal vyměnit, ale musím jít znovu, protože kat. má jiný tvar a při zařazeném prvním a třetím stupni dochází občas ke kontaktu tyčí řazení pod autem s rozvibrovaným výfukem ( rozjezd, podřazení v zatáčkách). Udělali mi i emise a kat.má vysokou rezervu do stanovených hodnot. Závada se v podstatě neprojevovala nijak. Jen jsem po výměně zjistil, že auto je ještě tišší a dle servisu by měla klesnout spotřeba benzínu. Jezdil jsem za 7,6 l/100 km, tak jsem zvědavý, zda ten 2,0 umí ještě za méně. Kolik km či let vydrží mormálně nevím, ale je jasné, že se časem a km zanáší a jeho výkon se snižuje (Proto jsem si nechal dělat emise, abych měl jistotu, že mi tam nedali kat. kde je životnost na konci). Ale jinak buď klidný, běžně kat. neodchází, stává se to jen takovým antitalentům jako jsem já. Nový stojí 24.tis. Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.05.03  16:19

« Re: Co lidi říkáte na MAZDU6 2.3i

To PPeen: Naopak se velmi divím! Osobně dám přednost autu, které se bez těchto všech elektronických vymožeností obejde. Všechna tahle "udělátka", která mají zbránit smyku, považuji za nebezpečná: podvozek má být navržen tak, aby o blížící se hranici smyku dal vědět a aby se ve smyku dal kontrolovat!!!
  • 00 Reagovat !

foto

14.05.03  14:53

« Update www.mazda626.sk

- nova spriatelena Mazda: Aresova Mazda 626GD

- guestbook bol nahradeny plnohodnotnym forom
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.03  14:15

To Mitsi: Tak to se nemůžeš ani divit. Mazda6 1.8i nemá aktivní brzdový asistent EBA, prtotikluzový systém TCS a hlavně SYSTÉM ŘÍZENÍ JÍZDNÍ STABILITY EBA. Ale tím nechci říct, že 1.8i se chová na silnici hrozně. Ten podvozek sám o sobě stojí za to.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.05.03  11:38

To PPeeN: Ano, ten popis chovani podvozku se vztahuje k M6 1.8i.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.05.03  11:37

To Tawa: Ano, s ESP se mi nepodarilo utrhnout zadek.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.03  08:48

« Re: Katalyzátor

RadimH: Tak to jsem nepochopil: 1)to jako odešel katalyzátor při mytí motoru ? 2) jak se odešlý katalyzátor projevoval, a proč jsi vlastně do toho servisu šel ?
    pro všechny: kolik km nebo let vydrží normální katalyzátor při normálním používání ?
    Dík
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.03  12:27

Mitsi: Nejel jsi s 1.8i?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.03  09:37

« Re: prokousnuté zapalovací kabely

cake: podla ADAC je prekusnuty kabel od lesnej potvory najcastejsim vyjazdom k Mazde 626 ;)))
  • 00 Reagovat !

foto

12.05.03  18:00

« prokousnuté zapalovací kabely

Chci se s Vámi podělit o zkušenost. Před časem jsem se tady hledal odpověď na škubání v motoru při akceleraci (626 GF, 2.0). Při návštěvě servisu mi našli dva prokousnuté kabely, údajně od kuny. Bydlím v Praze a kdybych ty kabely neviděl tak tomu snad ani nevěřím. Zároveň mi i vyměnili svíčky neboť jsem mám již 85 t km a stejně by mě výměna neminula. Teď už auto jezdí v pohodě. Tak pozor na lesní havěť.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.03  17:30

hmm a tento efekt je pri ESP u M6 nak podstatne elminovany?
  • 00 Reagovat !

foto

12.05.03  17:07

« Katalyzátor

Tak pánové,
    v pátek mi vyměnili kat. na autě. Byl totálně vyhořelý. Nový kat. má trochu jiný tvar a tak mi museli trochu upravit potrubí před ním. Takže místo 4.tis. mě to stálo 7,6 tis., ale hlavně, že to mám OK. Příště si dám velký pozor, při mytí motoru, nebo-li raději ho nechám umýt vždy v servisu. Tohle moje loňské šetření se mi moc nevyplatilo. Zjistil jsem, že motor s novým kat. je tišší.
    Takže závěr: bacha na katal. Říkali mi, že jsem tento týden již druhý s vyhořelým kat.
    Dabel: lákala by mě čepice, ale mám teď blázinec. Jestli máš foto jak vypadá, tak mi ho pošli na e-mail. Pozítří budu na e-mailu a ozvu se.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…