MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

21.05.03  13:05

« Re: Žárovky

h_ST: no rok a pol je celkom solidny "cas" ;)) Ja som sa minule v jednom obchodaku nechal zlakat nejakymi noname s "xenonovym plynom" a s velkym napisom "ZARUKA 5 ROKOV!". Svietili sice pekne, ale vydrzali asi 2 mesiace a bolo po nich - odisli obe v priebehu tyzdna :(( Teraz mam Philips +30% (odporucil a namontoval chlapik v slovenskom autoservise pri nastavovani svetiel), tak som zvedavy, ze ako dlho vydrzia. O Narvach som tiez pocul, ze su dobre, bohuzial som ich este nikde nevidel :((
  • 00 Reagovat !

foto

21.05.03  13:00

« Žárovky

All: Tak mi loni na podzim odešly během měsíce žárovky (H7) v obou předních světlech. Při návštěvě v servisu jsem se zmínil, že je mi divné, že odešly moc brzo - v servisu (tvůj oblíbený, Radime) jim to ale bylo očividně jedno a rádi mi prodali novou žárovku (asi 182,-). Teď jsem dokupoval další náhradní H7 (170,-) v mém "domácím" servise, a divili se, proč kupuju žárovku, když mám auto teprve 2 roky, že H7ky vydrží až 5 let. A že jestli se mi opět spálí po roce a půl, tak že mi v rámci záruky udělají úpravu (předřadný odpor), že mám asi z alternátoru vysoké napětí. A doporučili mi kupovat značku Narva. Ty vypálené po roce a půl byly Phillips SRN, teď mám Tungsramy (nebo Tunsgramy ?), a jako náhradní tu Narvu. Jo a mimochodem, když jsem si chtěl H7ku koupit u pumpy, tak za ni chtěli 280,- Kč ..........
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.03  12:47

« Re: Vibrace

RadimH: Člověče, jak tak koukám, ty ten Autolaros uživíš sám, vypadá to, že ježdění do servisu je tvoje hobby :-)) Ale nic ve zlým, máš s tím autem asi trochu smůlu ...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.03  12:41

« Re: Pneumatiky

RadimH: Letní Bridgestony mám na autě od koupě, sedí na suchu i mokru (ale na sněhu NE!),najeto lehce přes 23 tisíc, vzorek pořád mimo rozsah měrky, tj. víc než 5 mm. Na zimu mám Goodyeary Ultragrip 6 - když jsem vybíral, tak byly zrovna podle testů nejlepší, tak jsem je koupil a nelituju. Mám i řetězy, ale ještě jsem je nepoužil, všude jsem vyjel bez nich.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.03  09:47

Radim: Bridgestony este nie su... nakup som odlozil po predlzeni zmluvy, lebo keby ju nepredlzili holt by som bol nezamestnany :(( Pretoze zriadujem aj nejake to byvanie, tak som musel este vydrzat na starych Bridgestonoch. Zmluva je uz predlzena - vcera som ju videl podpisanu -, tak si uz brusim zuby ;))) Aj ked dilema este trva, nasiel som okrem Bridgestone ER70 este Uniroyal Rallye 540, ktore vo vsetkych testoch vysli velmi dobre a su navyse o malinko lacnejsie ;))) Hm asi dam dotaz do temy "Pneumatiky" ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.03  07:27

to RadimH: ja tam mam taky ty Bridgestone Potenza 215/45/17 a zda se mi, ze jsou v pohode. Holt asi jezdi jako dobytek. Mam na nich najeto asi 10 tis. a jsou jako novy.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.05.03  20:03

« KL 2,5V6 vs olej

Mate prosim nekdo zkusennosti se zvysenou spotrebou oleje tohoto motoru a s jeho naslednou opravou? Co se konkretne menilo,za kolik,jaka byla spotreba pred a po... PS Podarilo se mi objevit zajimavy servis mazda na "www.mhm-mazda.cz" Mate s nimi nekdo zkusennosti? Dikas
  • 00 Reagovat !

foto

20.05.03  19:45

« Pneumatiky

Tak kolegové, co vaše nové pneu, všichni slibovali poznatky a diskuze vázne. //////////
    dabel: co tvé Bridgestone. Švagr na M 6 měl Bridgestone ( nevím typ), ujel 15.tis. a gumy musel měnit, byly na nule. Má tam 215/45/17, možná, že v tomto rozměru pneu méně vydrží. Teď koupil SAVA INTENSA (byly prý levné), výroba je uvedena Germany. Švagrové na Xedose koupis také Savy Intensa (myslím, že 16") a na nich je Slovenia. Původně jsem o nich také uvažoval, ale prodejce mne odrazoval pro vysokou hlučnost, tak jsem zvědadavý na jejich poznatky.
  • 00 Reagovat !

foto

20.05.03  19:37

« Vibrace

Byl jsem v Mazdě reklamovat, že nový katalyzátor občas rachotí, když se rozvibruje a dotkne se řadících tyčí. Závadu odstranili promtně, ale sdělili mi, že rezonuje nádržka ostřikovačů a zda se na to mají podívat. Nu, raději jsem řekl, že ne a podívám se sám, abych zase nevysolil litr. Otázka zní: neměl někdo stejný problém? Co s tím, než se v tom začnu šťourat?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.05.03  10:59

« Re: Mytí motoru - proč ?

Ja som raz vyskakoval aj so slecnou zo Skodnej, normalny vysadok, 2ka plny cez krizovatku, flek za nou pri parkovisku, otvorenie dveri a fuk ho von... To potom ako sa mi vyvalil dym z pristrojovky :-) Nastastie to bol len prerusovac na blinkre, ale vysadok to bol pekny :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.03  09:36

Radim: ze je horiaci motor sila, to viem ;)) Buducemu svokrovi sa chytila Filcka, ked sa este s jednym kamaratom v nej vrtali a bola to dost sila... nastastie na to stacil jeden hasicak ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.03  09:35

« Re: Pekny vyklad ;)))

Radim: kvoli jednej fotke sa mi nechcelo vrtat sa v stranke ;)) Teraz cez vikend som nafotil zopar dalsich 626tiek - krasne vypulirovanu starucku GC, prasiace GFko na dialnici a krasavicu 6 ;)), takze v priebehu dna bude update aj s touto fotkou ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.03  17:36

« Re: Pekny vyklad ;)))

dabel: Ta fotka je super, akorák jsem to nenašel přímo na www, ale jen vypsáním celé adresy. Tak kde je gallery?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.03  17:30

dabel a h_ST: jen tak mimochodem, když chytne motor, je to prý fofr. Říkal, že do motoru vylil celý hasičák z auta a druhý z blízké novinové budky a když přijeli hasiči, tak tam naprali půl cysterny vody. Ohromný zážitek na celý život.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.03  17:26

dabel a h_ST: netvrdím, že mám motor zasraný olejem a je pravda, že kámošovi se to stalo u Škodovky. Já jen předjímám, co kdyby. Co třeba prach? Nevím, nepromýšlel jsem to tak důkladně. Pánove, dávám vám za pravdu, ale ja ten motor raději zajedu umýt častěji. Sorry.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.03  12:53

RadimH: to bych chápal u Š120, se kterou jsem jezdil před 15 lety, tam byl motor slitý olejem - ten prosakoval všemi těsněními ... Ale u Mazdy ? Po oleji nemám na motoru ani stopu .. A taky mě napadá - pokud by bylo mytí tak nutné, tak by bylo v předepsaných pracích při servisních prohlídkách.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.03  11:39

Radim: to myslis vazne, ze sa motor od "neumytia" sam vznietil??? Brrr, to je dost sila... Kade ten Tvoj kamarat jazdil?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.03  11:03

h_ST: nepodceňuj mytí motoru, aby ses nedivil až jednou blafne a nebudeš stíhat hasit. Kámošovi se to stalo a tak raději nechávám mýt motor alespoň dvakrát do roka. Co se týče lakovacích tužek, jsou běžně v servisech Mazda.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.03  16:20

« Re: je to krása

zkopany_clovek: samozrejme, kazdy den mam z toho priemerne 10 orgazmov ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.03  16:20

miruso: U dealera Mazdy. Myslim, ze takuto vec by mali mat dealeri asi vsade ;))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…