MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Re: Žárovky
h_ST: no rok a pol je celkom solidny "cas" ;)) Ja som sa minule v jednom obchodaku nechal zlakat nejakymi noname s "xenonovym plynom" a s velkym napisom "ZARUKA 5 ROKOV!". Svietili sice pekne, ale vydrzali asi 2 mesiace a bolo po nich - odisli obe v priebehu tyzdna :(( Teraz mam Philips +30% (odporucil a namontoval chlapik v slovenskom autoservise pri nastavovani svetiel), tak som zvedavy, ze ako dlho vydrzia. O Narvach som tiez pocul, ze su dobre, bohuzial som ich este nikde nevidel :(( -
« Žárovky
All: Tak mi loni na podzim odešly během měsíce žárovky (H7) v obou předních světlech. Při návštěvě v servisu jsem se zmínil, že je mi divné, že odešly moc brzo - v servisu (tvůj oblíbený, Radime) jim to ale bylo očividně jedno a rádi mi prodali novou žárovku (asi 182,-). Teď jsem dokupoval další náhradní H7 (170,-) v mém "domácím" servise, a divili se, proč kupuju žárovku, když mám auto teprve 2 roky, že H7ky vydrží až 5 let. A že jestli se mi opět spálí po roce a půl, tak že mi v rámci záruky udělají úpravu (předřadný odpor), že mám asi z alternátoru vysoké napětí. A doporučili mi kupovat značku Narva. Ty vypálené po roce a půl byly Phillips SRN, teď mám Tungsramy (nebo Tunsgramy ?), a jako náhradní tu Narvu. Jo a mimochodem, když jsem si chtěl H7ku koupit u pumpy, tak za ni chtěli 280,- Kč .......... -
« Re: Pneumatiky
RadimH: Letní Bridgestony mám na autě od koupě, sedí na suchu i mokru (ale na sněhu NE!),najeto lehce přes 23 tisíc, vzorek pořád mimo rozsah měrky, tj. víc než 5 mm. Na zimu mám Goodyeary Ultragrip 6 - když jsem vybíral, tak byly zrovna podle testů nejlepší, tak jsem je koupil a nelituju. Mám i řetězy, ale ještě jsem je nepoužil, všude jsem vyjel bez nich. -
« Re: Pneumatiky
Radim: Bridgestony este nie su... nakup som odlozil po predlzeni zmluvy, lebo keby ju nepredlzili holt by som bol nezamestnany :(( Pretoze zriadujem aj nejake to byvanie, tak som musel este vydrzat na starych Bridgestonoch. Zmluva je uz predlzena - vcera som ju videl podpisanu -, tak si uz brusim zuby ;))) Aj ked dilema este trva, nasiel som okrem Bridgestone ER70 este Uniroyal Rallye 540, ktore vo vsetkych testoch vysli velmi dobre a su navyse o malinko lacnejsie ;))) Hm asi dam dotaz do temy "Pneumatiky" ;)) -
"-- skrytý --" 20.05.03 20:03
« KL 2,5V6 vs olej
Mate prosim nekdo zkusennosti se zvysenou spotrebou oleje tohoto motoru a s jeho naslednou opravou? Co se konkretne menilo,za kolik,jaka byla spotreba pred a po... PS Podarilo se mi objevit zajimavy servis mazda na "www.mhm-mazda.cz" Mate s nimi nekdo zkusennosti? Dikas -
« Pneumatiky
Tak kolegové, co vaše nové pneu, všichni slibovali poznatky a diskuze vázne. //////////
dabel: co tvé Bridgestone. Švagr na M 6 měl Bridgestone ( nevím typ), ujel 15.tis. a gumy musel měnit, byly na nule. Má tam 215/45/17, možná, že v tomto rozměru pneu méně vydrží. Teď koupil SAVA INTENSA (byly prý levné), výroba je uvedena Germany. Švagrové na Xedose koupis také Savy Intensa (myslím, že 16") a na nich je Slovenia. Původně jsem o nich také uvažoval, ale prodejce mne odrazoval pro vysokou hlučnost, tak jsem zvědadavý na jejich poznatky. -
« Vibrace
Byl jsem v Mazdě reklamovat, že nový katalyzátor občas rachotí, když se rozvibruje a dotkne se řadících tyčí. Závadu odstranili promtně, ale sdělili mi, že rezonuje nádržka ostřikovačů a zda se na to mají podívat. Nu, raději jsem řekl, že ne a podívám se sám, abych zase nevysolil litr. Otázka zní: neměl někdo stejný problém? Co s tím, než se v tom začnu šťourat?
-
"-- skrytý --" 20.05.03 10:59
« Re: Mytí motoru - proč ?
Ja som raz vyskakoval aj so slecnou zo Skodnej, normalny vysadok, 2ka plny cez krizovatku, flek za nou pri parkovisku, otvorenie dveri a fuk ho von... To potom ako sa mi vyvalil dym z pristrojovky :-) Nastastie to bol len prerusovac na blinkre, ale vysadok to bol pekny :))) -
« Re: Pekny vyklad ;)))
Radim: kvoli jednej fotke sa mi nechcelo vrtat sa v stranke ;)) Teraz cez vikend som nafotil zopar dalsich 626tiek - krasne vypulirovanu starucku GC, prasiace GFko na dialnici a krasavicu 6 ;)), takze v priebehu dna bude update aj s touto fotkou ;)) -
dabel a h_ST: netvrdím, že mám motor zasraný olejem a je pravda, že kámošovi se to stalo u Škodovky. Já jen předjímám, co kdyby. Co třeba prach? Nevím, nepromýšlel jsem to tak důkladně. Pánove, dávám vám za pravdu, ale ja ten motor raději zajedu umýt častěji. Sorry. -
RadimH: to bych chápal u Š120, se kterou jsem jezdil před 15 lety, tam byl motor slitý olejem - ten prosakoval všemi těsněními ... Ale u Mazdy ? Po oleji nemám na motoru ani stopu .. A taky mě napadá - pokud by bylo mytí tak nutné, tak by bylo v předepsaných pracích při servisních prohlídkách.