MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
"-- skrytý --" 23.05.03 15:30
« Re: Pneumatiky
A to ti ty kola ukradli v Ostravě ? Tak to je tady v Ostravě normální, od čtvrtka do soboty se krade, a pak se v sobotu na burze u dolu Jeremenko nakradené věci prodávají. Kdybys počkal, tak sis tam mohl ty svoje ukradené kola koupit v sobotu ráno po 500,- za kus - alespoň tak jsem slyšel, že to tady funguje. Oh, Ostrava, my sweet hometown ... :-((( -
dabel: Bylo nás pět s jednou fakturou a já jsem se na čáře s gumama v kufru ptal na ten limit - nevěděli to přesně a tak jsem jel dál... 8-)))))
Mj. Reifen.com vrací i DPH (proti na čáře potvrzenému dokladu z kasy při dalším nákupu) ale to jsem jaksi vypustil viz. scénka výše. Chlapi jak já se těším do Unie - po novém roce to vidím na Mazdu 3 a pro komplet letní kola se doufám pojede do Drážďan (s DPH ale bez cla). ?8-))
Ty 540 byly ze začátku skutečně vynikající, na vodě drží opravdu perfekt a moc se nesjížděly ale pak se prostě nějak blbě sjely. Nevím jestli to mohlo nějak souviset ale už nové byly "lehce elipsoidní", určitě tam lepili 7 dkg závaží. Bohužel jsem byl ve stavu, kdy auto stálo na cihlách po krádeži všech 4 kol, byl červencový pátek po volném čtvrtku takže všude bylo zavřeno a taky 4 odpoledne. Navíc jsem byl v Ostravě u tchýně (mám to 270 km domů). To si pak člověk moc vyskakovat nemůže ...8-((( Karel -
"-- skrytý --" 22.05.03 13:38
to dabel: prave som bol prezut pneu, lebo moje stare bravury z roku pana '98 boli uz bez dezenu, no takze som isiel do reifenlandu, ze sa popytam ca a jako obut, samozrejme som si predtym pozrel vsetky testy a presiel som asi 2000 prispevkov o pneumatikach na auto.cz, odporucili mi uniroyal rally 540 a po desatminutovej debate, ma ich argumenty presvedcili, ze to bude spravna volba. Prve pocity: su vyborne. Uvidim po par ticic km, buduci tyzden idem na vikend domov na slovensko, takze ked sa vratim, uz budu mat prvych dvetisic km za sebou, poreferujem ake su.
Menil uz niekto benzinovy filter na mazde V6 2,5? bude to treba potom ovzdusnit? -
Stavros: pokud umiš německy stačí tam zavolat a domluvit se, jinak mi pomohl mail který stylizovala moje tchýně - ten zabral. Pak jsem tam zajel (mají otevřeno i v sobotu do pozdního odpoledne), ráno vyzvedl gumy a za ušetřené peníze absolvoval prohlídku města a nějakou tu žranici. Jediný zádrhel může nastat na čáře - pokud Tě lapí je zle .. Varianta je i přezutí na místě ale je to 15 EUR vr cca. 145 Kč v Barumu.
Karel -
karelb: Diiiiky ;))) Tak taketo rady som potreboval ;)) Fakt je, ze vacsinou to testia na nemeckych autach (Golf, Mondeo, BMW) a ja chudak potom neviem, ze ako a co to bude robit na Mazdulke. Takze zase je favoritom Bridgestone ;)) Ano, tiez planujem reifen.com, jednu velmi pozitivnu skusenost s nimi mam (TomAntove pneu) a su aj lacnejsi ako reifen.de. Hm este mi tot vedla odporucil Huf Dunlop Sport SP-01, co vy na to? Maju zaujimavy dezen ;))) Conti su jednak drahe a jednak vo mne nejak evokuju podobne pocity ako koncern VW ;))) -
« tyden
tak tyden jsem byl pryc ..a zase nestiham :-)
prohnal jsem miatu do berlina a z5.
to Semperit: Premacy uz je na nich postavena..btw vypada naprosto skvele (205/40R17) auto je ale jeste u dealera (proto nemam ty fotky).
kluci vy me desite me pri 3000rpm trochu drnci kat na miate... musim na to kouknout ... existuji nejake univerzalni-or-sportovni katy? treba s mensi odporem? (ze bych jeste nasel nejake zapomenute koniky??) -
dabel: Uniroyal 540 nikdy NEEEeee 8-(((. Měl jsem je na své 323 a všechny se mi sjely tak, že se na nich udělala krásná pilka a kvílelo to jako zadřený ložiska (ty jsem dlouho zkoumal sám i servis kam jsem jezdil, dokonce to auto přezuli na jiná kola). Geometrie a tlumiče (dodnes) O.K. Gumy šly do stoupy s víc jak 3 mm zbytkem dezénu... Teď mám Continental PremiumContact z Drážďan (www.reifen.com) a jsem velmi spokojen. Doufám že to vydrží. KarelPS: Před časem tady byl někdo s podobným problémem tuším s Matador Aquila (velmi podobný dezén) ... -
« Servisy Mazda
Ještě bych se rád podělil o jednu zkušenost - po roce od koupě vozu mi přišla domů tlustá obálka od dovozce Mazdy s mnohostránkovým dotazníkem, jak jsem spokojen s vozem. A po dalším roce přišla další, tentokrát s mnohostránkovým dotazníkem týkajícím se návštěv servisů - zpracovaným s japonskou důkladností. Takže bych řekl, že Mazda servis si ani nemůže dovolit být k některému zákazníkovi nekorektní, vrátilo by se jim to zpět jako bumerang. To ze škodovky mi nic takového za celých 7 let neposlali. A jak je to u jiných značek nevím. Stavrosi těš se, asi brzo dostaneš dotazník :-))) -
« Re: Žárovky
h_St: cena mě utvrzuje v tom, že autorizované servisy Mazda jsou seriozní. Co se týče Autolarosu. Jsou tam dva přijímací technici. Z toho jednoho vydobydeš vše a je velice ochotný. Ten druhý je trošku ležernější a někdy mám pocit, že nemá tolik zkušenosti. Usuzuji dle rozdílnosti jejich vyjádření na určitý problém.