MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.04  00:18

« Re: Mazda 5 - novy diesel

ten diesel by mel byt ve Faceliftu M6 ....ten motor novy neni, je to jen modifikace stavajiciho motoru z M6 a MPV
  • 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 20.10.04  23:29

« Mazda 5 - novy diesel

Zaujal ma novy dieselovy motor v Mazde 5 . 105 kW (143k) /3500 ot a 360 Nm/2000 ot. Samozrejmostou je standartne filter pevnych casti. A konecne 6-stupnova prevodovka.
    Dufam, ze ho zacnu davat aj do M6. Budem zvedavy na porovnanie tohto motora s dieselom v Honde Accord.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.04  22:14

« updated

Nazdarek Mazdaci :-)
    sice jsem v jednom letu, ale podarilo se mi updatovat WWW.MIATA.CZ a zaroven aktivovat domenu WWW.MX-5.CZ
    kdyz budete mich chvilku a zajem dovedet se neco o Mazde MX5 - Miate bude vitani na www.miata.cz
    mimochodem, nemate tu nekdo Mazdu 2 s motorem 1.25? diky Joe
  • 00 Reagovat !

foto

12.10.04  15:27

« Nesvitim, nevidim

Dobrý den,
    mám v hrozném stavu u předního světlometu jednu pružinku, která drží žárovku v objímce. Je jednoduše vyměnitelná, ale nevím, kde jí sehnat. Měl byste někdo nějakej tip? Jsem z Prahy a auto Mazda 323F, 96r.
    Díky.
  • 00 Reagovat !

foto

12.10.04  13:37

« výměna spojky

Nechával sem měnit spojku v Mazdě na spořilove u 323F BA, 1.8, r.v 96.0
    Přikládám ceny bez DPH, kdyby to někoho zajímalo.
    Materiál:
    Spojková sada 4413 kč
    2 těsnící kroužky 610 kč
    ložisko hřídele spojky 444 kč
    Práce: 2912 kč
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.10.04  15:10

« Re:

Nemám rád kombíky typu "Astra" s kolmou zadní stěnou. Když jsem vybíral kombík, vybíral podle různých kritérií, tedy i podle vzhledu, a vybral jsem 626ku. A M6 je ještě povedenější, ale ta tehdy ještě nebyla :-( .
    To lítání věcí v kufru - koupil jsem do kufru plastovou podložku vytvarovanou podle půdorysu kufru a prakticky ji z auta vůbec nevyndávám. Jednak se neušpiní čalounění, když převážím sekačku (a kape z ní olej) nebo půl metráku dřeva :shock: , ale hlavně má uprostřed gumovou plochu, která dost dobře drží věci "na tření", pokud člověk zrovna nebere zatáčky po dvou kolech.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 06.10.04  13:35

« Re:

Mne sa moc kombi verzie nepacia, resp. je ich malo designovo vydarenych. Myslim, ze M6 hatchback/liftback je idealna kombinacia a pritom este vyzera k svetu. Osobne som najprv planoval tiez sedan, ale dal som sa ukecat a stoji to za to.
    Akurat ma sere, ze su v M6 zle vyriesene uchytavanie ploch v kufri. Aby mi tam vsetko nelietalo, kupil som original siet. Vsetko by bolo v poriadku, keby sa ta siet nedala uchytit iba na podlahu. Takze aj ked mam pod nou nejake veci - napr. 5-litrovu bandasku s vodou do ostrekovacov, tak pri prudsom pohybe lieta tak ci tak.
    Predtym v aute som mohol siet uchytit nielen na podlahu, ale aj na zadnu stranu zadnych sedaciek, co bolo idealne.
  • 00 Reagovat !

foto

06.10.04  12:57

« Bez nadpisu

Presne, ohladom sedanov sa zhodneme ;) Ked uz, tak aspon hatchback.
    ad Xedos: Myslim, ze sa jednak uz prestaval predavat (tych novych po facelifte pred troma rokmi som videl ako safranu), jednak uz je vyrazne za zenitom. Konstrukcne zo zaciatku 90-tych rokov (vysoka spotreba, 4-st. automat) sa uz nemohol chytat na konkurenciu. Navyse mam svoje pochybnosti, ci motor 2.5V6, povodne plniaci emisnu normu Euro I, zvladne Euro IV platnu od buduceho roku - toto mohol byt tiez dovod.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.10.04  12:35

« Re: MPS

Sedan je použitelný tak akorát na služební cestu se se(x)kretářkou ;-) , na normální ježdění s rodinou je potřeba pořádný Wagón >:D
    Jen tak mimochodem - z nabídky Mazdy vymizel Xedos, všiml jsem si toho až dnes, a dost mě to překvapilo. Proč, málo se prodával ?
  • 00 Reagovat !

foto

06.10.04  09:14

« MPS

Skoda, ze je len sedan... kombajn ako MPS, to by bol riadny naaasup! Ale nie, sklamalo ma, ze je to len Haldex, teda nie permanent 4x4.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.10.04  06:38

« MAZDA6 MPS ...

... nejsilnější sedan v nabídce značky Mazda s pohonem AWD a motorem MZR 2,3 DISI Turbo o výkonu 260 k . Co na to říkáte ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.04  01:07

« Mazda 5 ?

Ahoj, nemate nekdo nejake zakulisni informace o tom, kdy se bude a za kolik radove se bude v CZ prodavat nova Mazda5 ? Zajimaji me hlavne modely s temi dvoulitrovymi commonraily. Na prvni pohled se mi to auto libi, ackoli je trosku usedlejsi nez M6 nebo M3.
  • 00 Reagovat !

foto

30.09.04  11:58

« Bez nadpisu

psycho_mike: Myslim, ze hlavne zalezi na Tvojom style jazdy a kde jazdis. Ked jazdis len mesto systemom brzda-plyn, bude vydrz niekde inde ako ked jazdis iba po dialniciach. Ja jazdim takmer len po dialnici kludne a plynule a dosticky vydrzali tak vpredu ako aj vzadu 90tkm. Potom mi ich vymenili. Ci vsak boli uplne zodrate, to neviem...
  • « 00 Reagovat !

foto

30.09.04  00:17

« Re: Destičky

desky na magdu mi vydrzi cca 70 000
  • 00 Reagovat !

foto

29.09.04  18:05

« Destičky

Ahojte , jen se chci zeptat jak ste na tom s výdrží zadních destiček. A jakou značku používáte ? Koupil jsem Nipartsy a ty vzadu vydrželi 28000.
    Přední sem měnil po ujetí 30000km(tak dlouho vlastnim Majdu) takže kdy se měnili nevim. Uvidim teď :shock:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.09.04  15:08

« Plech 15" help

Ahoj lidicky, nemate nahodou nekdo na prodej 4ks plechacu na mazdu 5*114,3, 15" a pripadne jeden kus Barum Polaris I. 195/65/15 (moji temer novou mi prozizli :x ) Diikas Morf
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.09.04  14:46

« Bez nadpisu

TomAnt: Za mých asi 7 příspěvků na SK fóru si je opravdu nezasloužím, navíc jsem poctivý ;-)
    Co se týče destiček asi je dost hobluji, jezdím brzda-plyn a vychutnávám si ten úžasný zátah všech čtyřech kotoučovek. Protože ale jezdím jen málo a krátce všiml jsem si že mi kotouče dost rezaví, což mě jako puntičkáře celkem rozčiluje, asi je něčím namažu aby nerezly >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.09.04  11:37

« Re: Re: Re: Re: Brzdové destičky

Taky jezdím plynule, nejsem žádný divočák ;-) . A hodně dojíždím bez zařazeného kvaltu nebo přibržďuji motorem. O tom svědčí i spotřeba - Na chalupu do hor a zpátky jezdím (ve dvou) i za 6.5 litru - města 50-60, mimo do 120, průjezdy vesnicema (přehledné, rovné) 60 - 80, a žádné velké brzdění, pokud nemusím. Možná to ale bylo i tím, že v zimě občas nejedu nikam třeba 14 dní a asi mi zrezly kotouče a pak se ty destičky asi ojížděly víc. Tak teď mám nové, tak hurá do dalších 50ti tisíc ! :)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.04  11:17

« Re: Re: Re: Brzdové destičky

No jo, od 90tkm nemenene ;) Ani nejde o to, ze sam (casto jazdime traja alebo styria + batozina), ale snazim sa o max. plynulu jazdu a tak brzdim dost zriedka ;) Ked, tak vacsinou len take decentne pribrzdovanie ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.09.04  11:05

« Re: Re: Brzdové destičky

Jestli se nemýlím, tak máš brzdové destičky od 90tis km, tj. najeto 75 tisíc ? Jestli jo, tak to je teda výdrž. Ale ty jezdíš většinou po dálnici sám, a já hodně na hory ve čtyřech s plným autem a ještě se střešním boxem, tak to ty destičky ubývají :-( . A letos jsem udělal "výškový rekord" - projel jsem passo Stelvio, tj. přes 2700m.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…