MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Re: spotřeba
STAVROS: nafťáky mi nevadí a věřím, že moderní nafťák to natře benziňáku. Já jen prostě nemám rád vůni nafty. Otázka je, zda se vyplatí naftový motor vzhedem k stoupající ceně nafty, vyšší ceně motoru a snad i častějšímu servisu. Nedokážu to posoudit, protože se o naftu nezajímám. Ale když za 2-3 roky bude v bazaru pěkná Mazda 6 za dobrou cenu a ve slušném stavu, možná mi nafta přestane smrdět. -
« back
caues, mazdaci... :-)
tak po pracovnich povinnostech jse tu ... vy hrozne pisete :-) ja to nestiham cist ;-) no nekde vzadu jsem videl cosi o pneumatikach Firestone - to muzu podepsat mam ty Firehawky a jsou vazne senzacni.
ted mam novinku mel jsem delsi vylet, tak jsem mel *pujcenou* uz moji Premacy - a prvni dojmy (na zacatku najeto 1022km na konci 1780km) ted se vratim k tem pneumatikam...ano beru to Semperity trochu klepou do volantu, uvidim, jestli to bude ok po novem vyvazeni. tak premacy je DiTD 74kW Exclusive jede to opravdu dobre je videl spis slyset mnoho odhlucnovacich vylepseni oproti starsi verzi Premacy (to auto je vazne velmi tiche) uvnitr neni temer poznat ze jde o naftu jeste k tomu konstrukcne stary motor, kola jsou tam 17" 205/40 (uz mam i fotky !!! budou nebojte) na tech 760 km (zhruba 1/2 dalnice) spotreba 6,57l, coz se mi zda dobry na to jak ten motor je syrovy. uz chystam chip (podrobnosti dodam). Jinak vcelku pohodlne cestovani, hodne prostoru a prima vyhled, na mx5tka to neni (zatacky se musi valit tak o 20km/h mene :-) ) ale pracant to bude super...jen co dostanu ty fotky z digitalu tak to plesknu na web...
jinak kdo jste nevidel tak doporucuji koupit cervnove cislo Autocaru, hezky je test 25 aut pro nejlepsi poteseni z jizdy .... muzete hadat kdo vyhral, akorat se divili, ze konstrukcne 10 let stare auto nasekalo Focusu ST170, Astre GSI, Celice...pak je tam zase zebricek spolehlivosti/oblibenosti znacek a typu..taky zajimave (je to prevzato z UK) docela hezky si tam vede Oktavka coz me prekvapilo (anglani ji maji radi ;-)) a mazdy nejsou vubec bokem ;-) napriklad kategorie VAN...ehmmm Premacy je #1 ;-) no kouknete na to. -
STAVROS: no jasne ;)) keby som vyberal novu M6, okrem toho, ze by to bol cerveny kombik (uaaaa!), tak by to bol s najvacsou pravdepodobnostou 100kW Common Rail ;)) Lenze sa drzime pri zemi a tak je to obycajny jazdeny dvojliter -> vsak Radim?
Radim ad ciapky: pokial viem, tak uz su objednane a maju niekedy tento tyzden prist, aspon tak mi to vravel Tom (fcul je niekde odbehnuty) -
Už asi 2 měsíce jsem nevynuloval počítadlo a ukazuje mi 7.8 l/100 km. V tom jsou občas jízdy po městě a jednou za 14 dní na chalupu do hor a zpátky. Fakt je, že to moc nehoním - když jedu z chalupy a předjedu třeba 10 aut, tak se s nima většinou zase potkám na prvních semaforech při vjezdu do města. Prostě to nemá cenu se honit. Když nespěchám, tak jedu 65 minut, když spěchám, jedu 60 minut a spotřeba je o litr výš ... -
to Radim: me nafta teda nevadi, kdyz vim, ze muj vuz v nafte hrave predhoni tvuj vuz, pokud teda nemas novou RX-8. A to s polovicni spotrebou a polovicnim vnitrnim hlukem. Jde o to se s tim svezt. Me se taky libi Impreza WRX, ale jezdil bych za 15 - 20l. -
Radim: no ja som zatial rozdiel v spotrebe nepobadal, nedalo sa ;)) Sam jazdim vacsinou velmi skoro rano alebo na noc, kedy uz vlastne klimu nepotrebujem. Ked som teraz isiel na vylet do Prahy a okolia, klima sice bezala, ale soferovala moja priatelka a jej dialnicne tempo je o dost nizsie ako moje, tym padom rozdiel v spotrebe napriek klime nebol badatelny :(( Inak v priemere jazdim 7.8-8.2, podla situacie na dialnici (malo aut -> menej brzdenia a akceleracie -> nizka spotreba) ;))
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!