MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

05.06.03  15:51

« Re: 323F pomoooc

To: mazda626
    To je joke ne? A musim na tu brzdu levou nebo pravou nohou?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.03  15:39

Reset ridici jednotky na me Mazde se provadi tak, ze se odpoji baterka a slapnu na cca 10 vterin na brzdovy pedal.. a reset je hotov.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.06.03  15:38

« Re: 323F pomoooc 2

K brzdám nemám "dost vstupních informací", takže zatím nic!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.06.03  15:36

Jde to i "samodomo". Podrobnosti v mém (již hodně starém) příspěvku v rubrice Opel Vectra..., ale bude třeba to "překopat hodně zpátky", tedy víc času a trpělivosti na hledání.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.03  15:15

« Re: spotřeba + board computer

skoda, ze do GE nemontovali palubne pocitace :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.03  15:00

« Re: spotřeba + board computer

dabel: board computer jsem koupil na vrakovišti u Znojma za 3000,- a předtím jsem obhlížel jeden kousek pod Prahou, ale tam za něj chtěli 5000,-.
    Montáž: pokud se ti podaří vyndat tu obdélníkovou krabici s hodinama, tak tu krabici s hodinama a computerem tam strčíš místo ní. Konektor pasuje a funguje to. Problém byl, vytáhnout ty hodiny, nechtěl jsem je poškodit a tak mi je nakonec vytáhli v servisu. To všechno poradil Joe - on sám si montoval takhle BC ze 626 do 323 diesel a funguje mu to (!). Čísla na vrakoviště jsem tady už jednou psal, někde v předchozích příspěvcích je najdeš.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.03  14:54

« Re: Cvrkot (Mazda 626 2.5l V6)

Link ohladom friction gear (torzni pohon):
    [odkaz]
    a link ohladom hydrostelov (HLA):
    [odkaz]
    (kliknutim na sa zobrazi cely link)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.03  14:53

« Re: 323F pomoooc 2

A s brzdama by nějaká rada nebyla?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.03  14:52

Díky, abych zadal důvod k dalšímu "Chacha!" Jak se restartuje ŘJ? To asi samodomo nepůjde co? A kde je ta klapka? U toho prověšenýho lanka? Jsem laik ale rád bych to vyčistil sám. Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.03  14:47

Pouzivam jen a pouze Shell 5W40, takze si myslim, ze olejem to nebude. Kazdopadne budu rad, kdyz mi posles odkaz na ten zminovany link (doufam, ze to nebude nemecky :-((). Diky moc..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.06.03  14:42

Chacha! Zase o tomtéž: byl odpojen akumulátor a elektronika "nemůže najít volnoběh". Vyčistit prostor kolem škrtící klapky (a klapku samotnou) a pak restartovat ŘJ. S lankem plynu to nijak nesouvisí!
  • 00 Reagovat !

foto

05.06.03  14:27

« 323F pomoooc

Nazdar všichni. Dotaz - 323F, 1997,1,5i, cca 75tis km, sem 2. majitel. Po zahřátí padají volnoběžné otáčky až na poslední čárku nad nulou (cca 200-250ot/min?), někdy to skoro chcípá. Co to může být? 2) V motoru sem si všimnul že plynový lanko není napnutý-šlo by přesadit do toho druhýho očka? K čemu to tam je? 3) Při brždění mi to někdy cuká ale kotouče zkroucený nejsou. Možná to má něco společnýho s tím volnoběhem? Desky sem měnil před 14dny a dělá to stále. Dik i za nápady (lepčí by bylo určení problému :-))) ) Petr
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.03  12:49

Z mojich poznatkov z diskuznych for a motore KL (2,5V6) - takze cisto teoreticke:
    Predtym by som kazdopadne skusil tam dat novy olej. Hlavne plnu syntetiku. Nemusi to byt hydrostel. Moze to byt aj torzny pohon vacky (neviem ci to je presny nazov). Ten pokial uz nespravne plni svoju funkciu, alebo je spinavy olej a tym padom je prilis namahany od ventilov tak takisto klepoce. A kedze nad cca 2500/min uz jeho funckia nie je potrebna, tak to klepanie prestava. Kazdopadne pokial je problem v tom, tak je to skor "esteticky" problem. Vymena nie je nutne potrebna. Ked mas zaujem, mozem poslat link kde sa tento problem (ako aj problem "tukania" hydrostelov) podrobne rozobera.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.06.03  11:45

Dá se s tím jezdit tak dlouho, "dokud to jede". A až to přestane jet, tak už totiž bude zničené přislušné ventilové vahadlo (nebo vahadla - to podle počtu poškozených hydroštelů), vačka v odpovídajícím místě (tj. vlastně celá k nepoužití) a rozklepaný (doslova "zatemovaný")konec (vršek) dříku ventilu (ventilů - opět podle počtu poškozených hydroštelů), případně též sedlo hydroštelu (-ů) v hlavě motoru (to podle konstrukce, jinak též hlava motoru v pr....). Tak hodně štěstí!
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.03  10:50

Diky. Potvrdil jsi mi tedy informaci servisaku. Nicmene cvrkot skutecne zmizi kolem 3 tis. otacek, ne, ze bych ho prestal slyset, ale skutecne ustane a motor jede hladce, sametove tise tak jak to 2.5l V6 umi. Mas predstavu jak dlouho s tim jeste budu jezdit, pokud bych se nechtel poustet do tak drahe opravy? A prip. co to muze jeste zpusobit, stane-li se, ze to odejde uplne?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.03  09:51

« Re: spotřeba

h_ST: jasneeee, teraz je uz vsjo jasno ;)) Teda vzdy aj bolo, len prehriaty mozog (z tychto horucav ;)) nepracoval optimalne a namiesto h_st videl joe_st ;))

No ale k veci: kde a za kolko (cca.) si kupil board computer? Ako si ho namontoval? Islo o ten board computer, co je v beznej vybave 626GF s automatickou klimou, alebo nejaky iny? Tiez by sa mi pacil ;))) Dik za info ;))
  • 00 Reagovat !

foto

05.06.03  09:15

« Mazda 2

Ahoj Japončíci, máte někdo už nějakou zkušenost z krabičkou Mazda 2 ? Docela se mi líbí, jel už v tom někdo?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.06.03  08:56

Tak se na to rozebírání těš také: odešel Ti totiž přinejmenším jeden "hydroštel" a když se "nechytá ani ve 3 tis. ot./min. (výše už ho asi jen neslyšíš, než že by konečně začal pracovat), pak je to na okamžitou výměnu. "Drobný" problém přitom spočívá v tom, že se prakticky nedá s určitostí identifikovat, který z nich že to je vlastně vadný. Takže výměna všech! Odhaduji tak 35 - 40 tis. Kč!
  • 00 Reagovat !

foto

05.06.03  08:35

« Cvrkot (Mazda 626 2.5l V6)

Zdar panove. Opet po roce a najetych nejakych 50 tis. kilometru od posledni zavady mam jakysi neprijemny problem. Pri zahratem motoru do cca 3 tis. otacek se ozyva nekde, rekl bych u ventilu (nejsem odbornik, omlouvam se tedy, pokud budu placat), zvuk podobny cvrku co jsme si za mlada davali na jizdni kola. Neni to vzdy, spise po ujeti cca 5km ustalenou rychlosti napr. na tempomat. Nekdy to na chvili zmizi, nekdy musim vypnout motor a znovu nastartovat. Od volnobehu az po tech cca 3 tis. otacek, jak pridavam plyn tak se i zvysuje rychlost cvrkotu. Setkal jste se tim nekdo a v cem muze byt problem? Servisaci se uz samozrejme tesi jak budou rozebirat motor :-((
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.03  07:57

« Re: spotřeba

Dabel, Joe: včera jsem tu nebyl a vidím, že už jste si to vyjasnili :-), čím jezdím. K té spotřebě - loni jsem jezdil přes 8 litrů a když jsem dokoupil board computer, tak manželka měla blbé řeči, že vyhazuju peníze za ptákoviny. Tak jsem ji odbyl sdělením, že ta investice se vrátí na úspoře benzínu. Tak se teď musím snažit :-))). A je to dost fuška udržet se pod 8 litry. Mimo město je to v pohodě - na chalupu a zpátky jsem to jel i za 7.2, ale ty cesty po městě, to se dělá v nádrži vír :-((
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…