MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Re: 323F pomoooc
Uprimne, * se v tom vyznam, nicmene kdysi jsem mel problem s cidlem sani vzduchu. Po vymene cidla se to chovalo uplne stejne blbe (cukani, nepravidelny chod atd.) a tak mi poradili, ze musim potom zresetovat RJ a jakym zpusobem. Tak jsem to udelal zpusobem jak jsem zde (asi tedy hloupe, sorry) popisoval a vse bylo okamzite uplne v pohode, proste zmizely neduhy ktere byly pred vymenou cidla. -
« Re: spotřeba + board computer
dabel: board computer jsem koupil na vrakovišti u Znojma za 3000,- a předtím jsem obhlížel jeden kousek pod Prahou, ale tam za něj chtěli 5000,-.
Montáž: pokud se ti podaří vyndat tu obdélníkovou krabici s hodinama, tak tu krabici s hodinama a computerem tam strčíš místo ní. Konektor pasuje a funguje to. Problém byl, vytáhnout ty hodiny, nechtěl jsem je poškodit a tak mi je nakonec vytáhli v servisu. To všechno poradil Joe - on sám si montoval takhle BC ze 626 do 323 diesel a funguje mu to (!). Čísla na vrakoviště jsem tady už jednou psal, někde v předchozích příspěvcích je najdeš. -
« 323F pomoooc
Nazdar všichni. Dotaz - 323F, 1997,1,5i, cca 75tis km, sem 2. majitel. Po zahřátí padají volnoběžné otáčky až na poslední čárku nad nulou (cca 200-250ot/min?), někdy to skoro chcípá. Co to může být? 2) V motoru sem si všimnul že plynový lanko není napnutý-šlo by přesadit do toho druhýho očka? K čemu to tam je? 3) Při brždění mi to někdy cuká ale kotouče zkroucený nejsou. Možná to má něco společnýho s tím volnoběhem? Desky sem měnil před 14dny a dělá to stále. Dik i za nápady (lepčí by bylo určení problému :-))) ) Petr -
« Re: Cvrkot (Mazda 626 2.5l V6)
Z mojich poznatkov z diskuznych for a motore KL (2,5V6) - takze cisto teoreticke:
Predtym by som kazdopadne skusil tam dat novy olej. Hlavne plnu syntetiku. Nemusi to byt hydrostel. Moze to byt aj torzny pohon vacky (neviem ci to je presny nazov). Ten pokial uz nespravne plni svoju funkciu, alebo je spinavy olej a tym padom je prilis namahany od ventilov tak takisto klepoce. A kedze nad cca 2500/min uz jeho funckia nie je potrebna, tak to klepanie prestava. Kazdopadne pokial je problem v tom, tak je to skor "esteticky" problem. Vymena nie je nutne potrebna. Ked mas zaujem, mozem poslat link kde sa tento problem (ako aj problem "tukania" hydrostelov) podrobne rozobera. -
"-- skrytý --" 05.06.03 11:45
« Re: Cvrkot (Mazda 626 2.5l V6)
Dá se s tím jezdit tak dlouho, "dokud to jede". A až to přestane jet, tak už totiž bude zničené přislušné ventilové vahadlo (nebo vahadla - to podle počtu poškozených hydroštelů), vačka v odpovídajícím místě (tj. vlastně celá k nepoužití) a rozklepaný (doslova "zatemovaný")konec (vršek) dříku ventilu (ventilů - opět podle počtu poškozených hydroštelů), případně též sedlo hydroštelu (-ů) v hlavě motoru (to podle konstrukce, jinak též hlava motoru v pr....). Tak hodně štěstí!
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Lidicky, protoze jsem pres auta blbec a jsem rad kdyz mi to jezdi a hlavne v pohode, tak vyzvidam kde se da a dostavam taky ruzne informace.. a ted babo rad.