MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
"-- skrytý --" 07.06.03 20:34
« Re: hmmm (nelibi se mi to)
to joe_st : Jo,konecne to nekdo rek..ja se na to chystam dlouho. Takze...chybels nam tu! Co se tyka meho motoru,psal jsi ze crnknes..byl jsem u vody a mel vypnutej telefon,tak nevim,volal-li jsi, zkusim Ti crnknout..nebo se zitra ozvi,ci napis..nejak tu jeste budu. Jinak, zatim vse vpoho..chystam se na tu vymenu oleje a procisteni. Ps..chtel bych konecne videt PORADNE okouknout Tu tvoji Miatkuuuu -
Kde je filtr s uhlim? :-(
Vim o jednom ventilku ktery je na hadici a viku, ale ten cvrliká jen pri volnobehu a to je u kazde Mazdy co jsem kdy slysel. Kazdopadne muj cvrkot vychazi nekde z prostoru kolem vika ventilu na strane blize ke kabine. -
« to h_st...about boardcomputer
caues :-) mas tam i teplotni cidlo? ja totiz na 323 to cidlo nemel a musel jsem ho dokoupit, jinak mi neukazovala venkovni teplota...ted me napadlo, ze jsi to tam taky dodelaval....**vzpominam na to vyndavani tech hodin...2x roztrzenej palec na prave ruce...auuu...boli me to jak si na to vzpomenu, dobre jsi udelal, ze jsi to dal do servisu ;-) -
az to zacne cvakat, zvedni kapotu a poslechni ty cerny ventilky (muzou byt nekde pobliz filtru s uhlim (cerny valec se 3 hadickami)nebo napozarni stene(ke kabine)) me jeden taky tak nekdy cvaka na miate...pridam plyn - zrychli se frekvence...a pak najednou ticho...a je to ok...nekdy to dela nekdy ne, ale u me je to tutove tnhle ventilek a vzheldem k tom, ze jen prepousti vzduch...heee who cares ? :-) -
« hmmm (nelibi se mi to)
tak zacina to tu trosicku houstnout....no, Mitsi, prosim te, az zacnes zase taha svoje 100% rady tak vez ze vymazani RJ na BG BA se opravdu dela timto zpusobem (odpojit - pol baterie a seslapnou brzdu na vice nez 30sec.) tedy pokud veris takovem japonsemu cancu na kterem je napsano mazda 323 BG service workbook...sam jsem to delal nekolikrat a funguje to.
pak - napad se skrtici klapkou je dobrej par sacich potrubi na 323 jsem videl, pokud nekdo jezdil s dirou v air filtru tak budiz...lec nesazel bych na to, pouzil bych tvoje slova *neni dost vstupnich informaci* to muze delat kde co, pres spatny tlak paliva blby svicky nebo kabely...hele ruku na srdce, pokud to neuvidis tak nevis .....
jo jeste k tem hydraulickym vymezovacum vule venitlu ... jak to krasne nazyvas hydrostely ..ufff... pokud je v coudu HVVV (hydrostel) tak sudeny motor cvaka, pokud je to v norma tak se to po zahrati ztrati..ok to vime....proc by to melo na horkem motoru, zniceho nic pri 3000rpm jako mavnutim proutku prestat nechapu....sel bych na to od jinud...ta V6 je ticha, ja byt tipoval na prepousteci ventil na odvzdusneni nadrze, porpipade jiny EMISNI nesmysl, protoze ty presny otacky jsou asi od toho, ze to rekne ECU (RJ)-> a pravde podobne zastavi nejaky tento ventil (je to na tech malej cernejch hadickach od filtru s aktivnim uhlim). samozrejme jsou to dohady a napady.
a prosim vas vsechny, kdyz jsem to forum zakladal, doufal jsem ze tu neboudou zadny vykriky typu *Chacha* on to nevi to je ale trouba..uz jsem to rikal 1000x nebo ... Snad jste tomu nekdo nestihnul verit...jo Mitsi to je na Tebe..jasne rekni svuj nazor ale v pohode...tohle si nech do ostatnich for...dik Pepa -
Konecne fundovana odpoved, jako vzdy joe, diky!
Add. hydrostely: pri studenem motoru to skutecne nedela, jen kdyz je motor skutecny hodne teply, slysim to pri volnobehu az do tech cca 3.000 otacek, potom crvkot zmizi. Nechci lezt do znackoveho servisu, protoze tam je nejvic radobyodborniku (moje zkusenost) a navic za hrozny penize. Pravdou je, ze se to zhorsuje. Poprve mi to udelalo nekdy pred 50.000 kilometry, vypnul jsem motor, nastartoval a zmizelo to, od te doby ovsem cim dal casteji a ted se da rict, ze pri kazde jizde delsi nez 10km, tedy az se poradne zahreje motor. Ovsem, nekdy to cvrka par kilmetru, za chvili ne.. -
« positive....
btw aby to nebylo tak spatny...mel jsem na par kilometru v ruce M6 2.3 Sport 166HP zluty HB :-) ojjj panove, kdo rekne ze t tomhle segmentu je lepsi auto tak snim velkej technicak :-0 fakt bomba...
trochu ted zkoumam ten zadni nahon miaty, tuhle se mi povedl klasicky drift se zadni napravou zhruba pul metru mimo stopu prednich kol do leve zatacky....na hladkym asfaltu...(kdo ma nejlevnejsi 195/50R15??? :-) ) jestli tohle budu delat casto tak budu moooc rychle prezouvat... -
« Re: Cvrkot (Mazda 626 2.5l V6)
Mazda626: Ohladom hydrostelov odporucam precitat nasledujucu stranku (je tam popisany problem "tukania" hydrostelov ako aj mozne riesenia). Je tam aj odkaz na jednoduchu diagnostiku toho, ze ci ide fakt o poskodeny hydrostel alebo je problem niekde inde (znecisteny hydrostel, maly tlak oleja).
[odkaz]
-
"-- skrytý --" 06.06.03 09:53
« Re: 323F pomoooc
To BoB: Řada výrobců používá pro ochranu ŘJ "vnější diodové můstky" (rozhodně to tak má uděláno např. Nissan). Tam je pak zbytečné se snažit "vybít kondenzátory" a tím smazat poměti v ŘJ pomocí zapnutí nějakého spotřebiče při odpojeném akumulátoru. Ty diody to prostě "nepustí zpět do palubní sítě". Při resetu si navíc musí elektronika znovu najít základní polohu škrtící klapky, od níž se pak "odpichuje" pro celé návazné nastavení. Takže opět nestačí jen "vymazat paměti", ale současně je nutno dodat ŘJ informaci ŘJ o základní poloze škrtící klapky, čehož se "resetem pomocí brzdového pedálu" stejně nedá dosáhnout. Současně z toho vyplývá, že dělat reset ŘJ bez vyčištění prostoru kolem škrtící klapky má smysl tak u nového vozu (který ji má ještě čistou), nikoli už u auta s pořádnou porcí km na hrbu. Klapka totiž musí mít možnost "plně dosednout", jinak si ŘJ opět načte špatnou hodnotu a celý systém řízení motoru pak jede v podstatě na nouzový režim. PS: Zdravím! -
mazda626: Ono s tim resetem za pomoci slapnuti na
brzdu neco je. Jde o to, jak provest co nejrychleji
"odstraneni zbytkoveho napeti", ktere drzi v RJ
informace o predchozich stavech motoru.
Idealni je vyzkratovat konektrory RJ, cimz se nameti
odstrani :-))) (a RJ se muze poskodit). Tim, ze jsi stoupl
na brzdu jsi "rozsvitil brzdova svetla". Jenze protoze
jsi nemel akumulator a ani ti energii nedodavala alternator,
tak se energie "vycucla" ze vsech pristroju ve voze,
kde zustavala v kondenzatorech. To je asi jediny duvod,
proc by to mohlo fungovat.
Ovsem u jinych aut muze byt
RJ a cela elektrika delana tak, ze stisknuti brzdoveho pedalu
nemusi RJ vyresetovat (vybit kondenzatory). -
"-- skrytý --" 06.06.03 00:00
Pokud byl po celou dobu používán olej Shell 5W-40 a hydroštel je slyšet až do třech tisíc otáček, pak to u japonského vozu nepomůže. Přechod na hustší olej (méně správně na "polosyntetiku" - chci tam přece dát olej o vyšší viskozitě, nikoli změnit jeho rafinační bázi!!!), např. 10W-40, by se pozitivně projevil zejména v případě, že hydroštěl "ztichne" už při "zvýšeném volnoběhu", tedy např. v 1200 ot./min. Nemyslím si, že tady jde o případ "zanešených kanálků" nebo "zapečeného hydroštelu", proto použití onoho přípravku považuji za vyhozené peníze. Současně tím vůlbec nechci říct, že by tyto přípravky nefungovaly. Právě naopak! Jenže za jiných okolností - příliš dlouhá výměnná lhůta oleje, používání nekvalitních olejů, opomenutá výměna olejového filtru apod. -
"-- skrytý --" 05.06.03 23:54
Dobře, tak tady je návod k resetu ŘJ: vypnout všechny spotřebiče ve voze, vč. autorádia, stropního osvětlení atd.; otočit klíčkem do polohy zapalování zapnuto (kontrolky mazání a dobíjení svítí); nestartovat, motor nesmí běžet!!!; odpojit minus pól baterie; počkat min. 30 sec. a pak znovu připojit (pokud možno bez přeskoku jisker mezi svorkou a pólem aku); vypnout klíčkem zapalování; řádně dotáhnout minus pól aku; nastartovat, zkontrolovat volnoběh (po zahátí motoru) a dle potřeby reset zopakovat (obvykle se povede až tak na 2. až 3. pokus (jde totiž o to dostat z paměti ŘJ ty blbosti, co tam předtím nalítaly). V případě, že se reset nepovede ani potom, je zapotřebí výrazně prodloužit dobu, po kterou je akumulátor odpojen, nabo rovnou odpojit přímo celou ŘJ (samozřejmě s odpojeným aku) a na noc ji šoupnout do mrazáku. -
Tak jsem cestou navstivil svuj oblibeny servis, rekl jsem jim, ze tedy ted proste nemam na to abych si nechal menit vsechny hydrostely a oni na to, ze tedy vymenime olej za POLOSYNTETIKU + jakousi sracku co je delana prave na vycisteni kanalku hydrostelu..
Lidicky, protoze jsem pres auta blbec a jsem rad kdyz mi to jezdi a hlavne v pohode, tak vyzvidam kde se da a dostavam taky ruzne informace.. a ted babo rad. -
Uprimne, * se v tom vyznam, nicmene kdysi jsem mel problem s cidlem sani vzduchu. Po vymene cidla se to chovalo uplne stejne blbe (cukani, nepravidelny chod atd.) a tak mi poradili, ze musim potom zresetovat RJ a jakym zpusobem. Tak jsem to udelal zpusobem jak jsem zde (asi tedy hloupe, sorry) popisoval a vse bylo okamzite uplne v pohode, proste zmizely neduhy ktere byly pred vymenou cidla.