MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« pneu
no ja pri prevlikani pneu zjistil ze jedna guma uz pekne chytla, vzorek pritom uplne v pohode vylozene slo videt zasach ceskych vozovek..........btw. jinak mi predevcirem nekdo pekne ojel necim ostrym dvere a trochu kufru, ale rozhod sem se ze na to kaslu zamaznu to jenom at to nerezavi hlavne :-/ -
« aha
:-) tak ted... jsou tam 4 fotky premacy, jsou na ni jen kola, jinak je to temer seriovka, ale budu na ni pracovat, jeste ji doma nemam, ale vsechno prijde....je tam foto i tech kol 17".
[odkaz]
nemam na ten webik nejak cas...vim je to blby, ale zkusim s tim neco udelat...btw to Tom and Dab - v cem delate ten Vas web? -
"-- skrytý --" 09.06.03 00:00
« Re: hmmm (nelibi se mi to)
To joe_st: Na tohle asi nemá smysl ani reagovat. Ale přece jen - když už jsi viděl tolik sacích potrubí, pak samozřejmě víš, že škrtící klapka se špiní nikoli od "díry ve filtru", ale od olejových par z odvětrání klikové skříně, kteréžto před klapku obvykle ústí! "Hydroštel" neboli správně česky "hydraulický vymezovač ventilové vůle" je vlastně olejový tlumič s programovaným vyprazdňováním (programuje to tlak oleje...). Když se nestačí rychle naplnit, nebo se příliš rychle vyprazdňuje, nebo není dostatečný tlak oleje, nebo olej nemá odpovídající viskozitu , nebo je příliš velká vůle mezi tělesem hydrošetlu a "dírou" v hlavě motoru či ventilovém vahadle, v níž hydroštel "sedí", pak prostě tu ventilovou vůli nevymezuje, jak by měl, a "cvaká" (ne on, ale vahadlo o ventil) v měnícím se rytmu dle otáček motoru. Frenkvence cvakání "emisní bazmeků" je sice závislá na teplotě motoru, ale obvykle nikoli na jeho otáčkách. Pokud jde o příliš nízko padající volnoběh, v mém nejbližším okolí je dost lidí, kterým na tohle v servisu měnili ŘJ, a to napříč nejrůznějšími značkami a typy vozů (tedy vždy s MPI vstřikováním). Své rady opírající se o často draze zaplacené zkušenosti, poskytuji lidem v nouzi ve snaze jim dát navod, "jak na to" s vynaložením minima prostředků. Pokud o tyto rady někdo nestojí, nechť se jimi neřídí. Nikomu nic nevnucuji a je pravdou, že po přes toto fórum mohu jen stěží na 100% diagnostikovat příčinu nějakého cvakání v motoru. PS: "Hydroštely" jsem vlastnosručně měnil na různých vozech 4x (a vždy jsem to bral až jako krajní řešení). Kolikrát Ty? -
« Re: to joe_st...about boardcomputer
to h_st: jo taky bych cekal, ze toho muze ukazovat vicero...zvlast, kdyz k te prum. spotrebe stejne tu rychlost potrebuje..takze o ni vlastne vi, ale jaksi soudruzi z jap zapomeli ze by to nekoho mohlo zajimat. s tim dojezdem je to tak, az po nejakych kilometrech. v premacy budu boardcomputer suplovat malou GPSkou (budu mit rychlosti, ale bude chybet spotreba) tak trochu neco jineho. -
« to joe_st...about boardcomputer
Ahoj Joe, teplotní čidlo tam mám, samozřejmě, ale zobrazení teploty je integrované do ovládání digitální klimy, takže na board computeru neukazuje. Jinak mě ten BC po namontování "dostal" - neukazoval dojezd, a tak jsem byl "lehce rozčarován" ze špatné investice. A pak jsem si přečetl návod, a tam píšou, že dojezd začíná měřit až po ujetí 100 km. A taky jo, začal. Ale ať tady ty Mazdy pořád jenom nechválíme - čekal bych, že BC bude měřit taky třeba průměrnou rychlost, anebo spotřebu v litrech za hodinu, když auto stojí - viděl jsem to u Opelu Astra - a ne jenom dvě spotřeby a dojezd. -
"-- skrytý --" 08.06.03 19:07
« Re: positive.... (M6 3.0 V6 v USA)
to gergi: Promin, ale neda mi to se nezapojit do konverzace. Porovnavame-li dva motory..musime srovnavat se stejnym benzinem. Cili, ze je v USA benzin trochu chudsi, coz opravdu je, nemuzeme brat v uvahu. A dal...v USA jezdej samy velkoobjemovy veci..maj sice na svuj objem pomerne malej vykon, ale casto kroutak,keterej necim tezko dozenes. Problem je v tom, ze v USA je to samej automat a tak je kroutak kde?... Jezdil jsem ve statech s velkou spoustou aut..99% nad 3L.. a Automaty..krom jineho se mi tam ale dostala do ruky i Accura Integra (Honda) s tusim 1.8 a manualem..a az na par vyvolenejch me zadnej z tech velkoobjemovejch aut s ATM pri rozjezdu proste neudelal. No a Tve srovnani Taurusu a Octavky?? Taurus je tezka krava a neverim, ze jsi ji mel v manualu..uprimne, zadnyho takovyho tauruse jsem tam nevidel..snad na jednu vyjimku. Cili..3L, TANK taurus s automatem se proste opet neda srovnat s kolibrikovou octavkou 1.8T v manualu..proste..hrusky a jabka... -
« Re: positive.... (M6 3.0 V6 v USA)
joe_st, nechci Ti brat iluze, ale motory v USA jsou uplne jiny. Lidi tady hodne daj na objem motoru, tak se delaj objemny motory, ale ten vykon tam neni. Navic se tady jezdi na mizerny palivo (oktanovy cisla 87-89-93). Mel jsem asi dva mesice M626 s 2.0L motorem a bylo to naprosto hrozny. Zatim nejlepsi motor co sem tady mel pod plynovym pedalem byl DURATEC 3.0L V6 (24 ventilu) a furt mi s tim ten Ford Taurus prijde jako lina mrcha v porovnani s Oktavkou 4x4 1.8T. Ta evropska M6 s 2.3 bude urcite lepsi nez ta s 3.0 V6 tady, to mi ver.
-
« Re: positive....
bohuzel...beru to co je u nas na starem kontinente...muj nazor na auta prodavana v US je veskrze pozitivni....M6 s 3.0 V6 musi byt super...vubec, za louzi jezdi hodne hodne dobrejch aut, a v evrope o ne nezakopnes... :-) you got me :-) :-) ten 2.3 ma asi 166 jel si i v tom? jakej je rozdil, tu V6 tady asi nikdy neuvidime...tak povidej.