MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Pneu...
Vikendovy defekt urychlil objednavku mojich novych pneu ;)) Volba nakoniec padla predsa len na Bridgestone Turanza ER70, tak som velmi zvedavy, ze ake budu. Niekedy buduci tyzden by mali prist, takze takto o 2 tyzdne uz budu zazitky a postrehy ;))
PS: Dufam, ze je vsetkym jasne, ze 1945 nie je odo mna... -
« pneu
no ja pri prevlikani pneu zjistil ze jedna guma uz pekne chytla, vzorek pritom uplne v pohode vylozene slo videt zasach ceskych vozovek..........btw. jinak mi predevcirem nekdo pekne ojel necim ostrym dvere a trochu kufru, ale rozhod sem se ze na to kaslu zamaznu to jenom at to nerezavi hlavne :-/ -
« aha
:-) tak ted... jsou tam 4 fotky premacy, jsou na ni jen kola, jinak je to temer seriovka, ale budu na ni pracovat, jeste ji doma nemam, ale vsechno prijde....je tam foto i tech kol 17".
[odkaz]
nemam na ten webik nejak cas...vim je to blby, ale zkusim s tim neco udelat...btw to Tom and Dab - v cem delate ten Vas web? -
"-- skrytý --" 09.06.03 00:00
« Re: hmmm (nelibi se mi to)
To joe_st: Na tohle asi nemá smysl ani reagovat. Ale přece jen - když už jsi viděl tolik sacích potrubí, pak samozřejmě víš, že škrtící klapka se špiní nikoli od "díry ve filtru", ale od olejových par z odvětrání klikové skříně, kteréžto před klapku obvykle ústí! "Hydroštel" neboli správně česky "hydraulický vymezovač ventilové vůle" je vlastně olejový tlumič s programovaným vyprazdňováním (programuje to tlak oleje...). Když se nestačí rychle naplnit, nebo se příliš rychle vyprazdňuje, nebo není dostatečný tlak oleje, nebo olej nemá odpovídající viskozitu , nebo je příliš velká vůle mezi tělesem hydrošetlu a "dírou" v hlavě motoru či ventilovém vahadle, v níž hydroštel "sedí", pak prostě tu ventilovou vůli nevymezuje, jak by měl, a "cvaká" (ne on, ale vahadlo o ventil) v měnícím se rytmu dle otáček motoru. Frenkvence cvakání "emisní bazmeků" je sice závislá na teplotě motoru, ale obvykle nikoli na jeho otáčkách. Pokud jde o příliš nízko padající volnoběh, v mém nejbližším okolí je dost lidí, kterým na tohle v servisu měnili ŘJ, a to napříč nejrůznějšími značkami a typy vozů (tedy vždy s MPI vstřikováním). Své rady opírající se o často draze zaplacené zkušenosti, poskytuji lidem v nouzi ve snaze jim dát navod, "jak na to" s vynaložením minima prostředků. Pokud o tyto rady někdo nestojí, nechť se jimi neřídí. Nikomu nic nevnucuji a je pravdou, že po přes toto fórum mohu jen stěží na 100% diagnostikovat příčinu nějakého cvakání v motoru. PS: "Hydroštely" jsem vlastnosručně měnil na různých vozech 4x (a vždy jsem to bral až jako krajní řešení). Kolikrát Ty? -
« Re: to joe_st...about boardcomputer
to h_st: jo taky bych cekal, ze toho muze ukazovat vicero...zvlast, kdyz k te prum. spotrebe stejne tu rychlost potrebuje..takze o ni vlastne vi, ale jaksi soudruzi z jap zapomeli ze by to nekoho mohlo zajimat. s tim dojezdem je to tak, az po nejakych kilometrech. v premacy budu boardcomputer suplovat malou GPSkou (budu mit rychlosti, ale bude chybet spotreba) tak trochu neco jineho. -
« to joe_st...about boardcomputer
Ahoj Joe, teplotní čidlo tam mám, samozřejmě, ale zobrazení teploty je integrované do ovládání digitální klimy, takže na board computeru neukazuje. Jinak mě ten BC po namontování "dostal" - neukazoval dojezd, a tak jsem byl "lehce rozčarován" ze špatné investice. A pak jsem si přečetl návod, a tam píšou, že dojezd začíná měřit až po ujetí 100 km. A taky jo, začal. Ale ať tady ty Mazdy pořád jenom nechválíme - čekal bych, že BC bude měřit taky třeba průměrnou rychlost, anebo spotřebu v litrech za hodinu, když auto stojí - viděl jsem to u Opelu Astra - a ne jenom dvě spotřeby a dojezd.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!