MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  12:50

« Re: Cvrkot (Mazda 626 2.5l V6)

Hm tym 5W to byt nemusi, na mojej GD som pouzival (a tatko stale pouziva ;)) plnu syntetiku 5W-40 po cely rok a auto nezralo ani kvapku. Suvislost s rozvodami moze byt taka, ze okrem rozvodaku menia/kontroluju/nastavuju kopec dalsich veci a tak tym mohli problem odstranit. Moja Mazda pojde na udrzbu pri 90tkm asi za 2 mesiace a dostanem presne rozpis, co vsetko spravili, tak potom to sem (ako tradicne) hodim. Len penazenka sa mi uz trasie pri pomysleni na tu sumicku....
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  12:45

« Re: Pneu...

dabel: díky, to mi připomnělo fotku na vašich stránkách, kde žádal o radu. Někdy mi to chvíli trvá, něz mi to dojde.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  12:43

Dabel: to mi taky ne, tak čekám co se objeví při výměně rozvodů. Švagrová u Xedose před výměnou dolévala také cca 1 l/10.000 km a teď už nemusí. Nechápu souvislost, ale je to tak. Také si říkám, že jak na ty rozvody kouknou, možna upustí od svého tvrzení, že má auto najeto to co cca ukazuje tachometr. V tomhle směru si moc nefandím. Co se týče spotřeby oleje, mám ještě doměnku, že vliv měla moje neopatrnost, když mi loni nespálený benzín zlikvidoval katalazátor. Ta spotřeba oleje se začala objevovat od té doby. Ale zase bylo to cca 1,5 měsíce po výměně, takže se opravdu mohly začít rozpouštět usazeniny. Možná, že ten Softec je moc řídký. Už jenom 5W (znamená provoz od - 30°C) naznačuje jak je olej řídky. U další Mazdy budu chytřejší, ale to je ještě otázka min. 2-3 let.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  12:36

Tom je prave na obede, tak odpovedam zanho: jeho sedadlo malo nejak posahany mechanizmus sklapania, takze Tom stale soferoval "pololeziacky" - amaterska oprava ex-majitela, ktory tam proste vrazil kovovy stift ;)) Teraz ma sedadlo z kupatka 2.2i '90 ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  12:33

TomAnt: nějak mi uniklo proč jsi měnil sedadlo ??
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  12:30

Radim: vsetko jasne, ja len ze mi stale nejde ta spotreba oleja do hlavy... ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.06.03  12:23

No jo, mys sme zas s Dablom PC gurus, tak to sa od toho odvija :)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  12:21

TomAnt: MP 3 mě láká, ale nejsem doma dostatečně vybaven, abych si ho mohl pořídit. Počítač domu budu mít v příštím týdnu starší od švagra. Nikdy jsem ho domu nechtěl zejména kvůli dětem, stačí, že pořád sedi u Playstationu. Budu měnit zaměstnání, takže nevím jak to tam pak bude s přístupem na internet a proto jsem se rozhodl pořídit si domů nějakou plečku, ať vím co se děje ve světě. Kvalitní počítač plánuji až tak za 4-5 pět let, až ho děti budou potřebovat ve škole.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  12:15

dabel: jelikož mám autoradio v imitaci dřeva, takže tam sedí, nechci kupovat jiné. Samozřejmě pokud by měla oprava stát moc, tak raději koupím nové. Spíše jsem uvažoval o CD měniči ( radio je k tomu přizpůsobeno). Hodně poslouchám kazety, takže mi kazetová mechanika vyhovuje. Doma zapnu v noci nahrávání House party, Kiss manie a jiných ptákovin a přes den v autě poslouchám.
    Co se týče pedálů: ony na fotce vypadají sjeté, hlavně spojkový, ale jsou spíše špinavé (plné bláta), gumy jsou vč. prolisů po celé ploše, ty fotky klamou. Ve skutečnosti bych spíše typoval, že by je mohl někdo vyměnil před prodejem. Když se podíváš na pedály Scuderia, tak se to nedá srovnat, je přesně vidět hladká guma na spojkovém pedálu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.06.03  11:53

A pritom to stacanie je este jednoduchsie, staci kabel a spravny soft :)))
    Ad radio: aj ja mam MP3, vrelo odporucam... mam v aute tri CD, jedno moje :-) jedno univerzal a jedno co komponovala moja slecna :-) Menim ich tak raz za dva tyzdne :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  11:48

Radim: myslis, ze sa oplati kazetovu mechaniku opravovat? GF-ko ma uz standardny ISO konektor, prehodit radio nie je ziadny problem ;)) Ja mam Sony CDX-MP30 a MP3 su fakt super, mam tam zalozene 1 CDcko a 8 hodin sa mi ziadna pesnicka nezopakuje ;)))

ad Tvoje pedale: to som si vsimol nahodou pri update stranky, zdaju sa mi fakt dost "ochytane". Dneska som sledoval moje a pri 82tkm zacina byt naznak "osuchania" len v lavom dolnom rohu spojkoveho pedalu. Ale samozrejme, ak jazdis stale po meste, moze to byt aj tym, ze stale radis/brzdis. Pravdu o tachometri sa asi nikdy nedozvies... inak sa mi "paci", ze si vyrobcovia aut mysleli, ze zavedenim digitalnych tachometrov je koniec stacaniu ;))))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.06.03  11:44

Ved to, cloveku je v konecnom dosledku jedno kolko to ma real najazdene,hlavne nech vie pravdu kvoli servisom a pod... v tomto ja mam vyhodu :))) Mojich 210.000 asi stocenych nebolo :)) (pedale vyzeraju cca ako tvoje)
    Aj ja som pri kupe tipkovi povedal, ze je mi jedno kolko to ma najazdene, ze ho berem urcite ale nech mi povie pravdu kvoli servisovaniu (vlastne uz po zaplateni, takze mu to naozaj mohlo byt jedno)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  11:39

TomAnt: je to možné, ale v servise mi tvrdili, že ne. Ono to na fotce možná vypadá hůře, ale když jsem se díval v bazarech na auta, která mají o cca 50-100.tis km více, vypadaly pedály, volant a řadící páka podstatně jinak. Takže nevím ? Nevidím jediný důvod proč by mě v servise utěšovali. Třeba jsem se ptal, zda pro jistotu nemám vyměnit rozvoďák hned. Tvrdili, že to není třeba, že podle svíček, brzdových kotoučů a jiných indícií mohlo být na tachometru staženo tak max. 20.tis. Sám bych rád znal pravdu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.06.03  11:32

Radim, inac sme sa bavili s Dablom o tvojich pedaloch... Nechcem byt zly, ale vyzeraju ako keby mali "najazdene" viac ako tvoj motor...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  11:29

626BB: vím, že 1l/10.tis.km není hrůza, ale štve mě to, protože jiné 626 nebaští olej vůbec. Za cca 2.tis. km mě čeká výměna rozvodů (90.tis.km)a tak jsem zvědavý, zda se to nějak projeví na spotřebě oleje. Rezavění motoru jsem částečně vyřešil spray s ohnivzdornou barvou (zejména zespodu, kde byl přístup z montážní jámy). Spray jsem použil na výfukové potrubí v celé délce a rovněž na kryt výfuku v motoru. Ten byl rezavý zejména kolem šroubů (plech po nástřiku lze vidět na www.mazda626.sk - spriatel. mazdy-Radim-foto motoru). Co mě štve momentálně, je porucha kazetové mechaniky v autorádiu. Radio jsem odvezd do opravy a čekám. Nerad jezdím bez dunění bubnů.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  10:40

RadimH:1l/10000 neni zadna hruza.Pro nektere pouhy sen. (napr. Audi ma v navodu az 1l/1000 km):-) Me 626 nebrala vubec nic, po naliti 0w40 Castrol se za 10 tis zhruba ztrati olej mezi horni a dolni ryskou, coz je normalni a neresim to.Troska prosauje vikem po vymene rozvodaku, potreboval bych vic, protoze mam upne rezavy spodni blok motoru, holt netekouci mazdy :-)))
    B.
  • 00 Reagovat !

foto

11.06.03  10:37

« reifen.com

Chlapi, este jak sme mali nedavno debatu kam vsade dodava reifen.com, tak mam zlu spravu: pri objednavke stalo jednoznacne "Dodavame len do BRD" :(((
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.06.03  10:19

hmm..asi mas pravdu, bojim se toho... vycisteni a zmenu oleje provedu, zbytek jeste uvidim. Jinak,nevim co mas za motor, ale 1l/10tis km neni nic zas tak hroznyho a uprimne, nejspis to bude vazne tim olejem... Takze, byt Tebou, o teto variante zatim ROZHODNE neuvazuju...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  09:56

morfikus: také jsem uvažoval, že do motoru něco naleju, ale v tomto diskuzním fóru (témata týkající se aditiv) a nyní i ve světě motorů mě přesvědčili, že je to riskantní a může to motoru více ublížit. Takže bych to risknul asi až ve fázi auto ve stavu šrot. Mám potíže s motorem ve smyslu zvýšené spotřeby oleje (1l/10 000 km). Myslím, že je to způsobeno přechodem z polosyntetiky na syntetiku, částečným uvolněním usazenin a tím i vznikem netěsností uvnitř motoru
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.06.03  00:00

« oj joj joj RX-8

mrkněte..krom ostatního tam nádherně vysvětlujouu wankla a je tam jeho skvělá fotka v řezu... "[odkaz]"
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…