MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
"-- skrytý --" 11.06.03 14:50
« Re: Cvrkot (Mazda 626 2.5l V6)
to dabel :,verim , jenze ja mam USA verzi a oni to podle USA VIN pry v PC nenajdou..cili, jedina moznost je vzorkovnik a zmerit teplotu barvy.. v telefonu potvrdili pritomnost vzorkovniku a pristrojku..ale na miste nic takoveho nemame...jdete si jinam. Uprimne, ani mi nedali kontakt na dodavatele..az pak, kdyz jsem se vratil a dle jmenovky oslovil jejich nadrizeneho.. :-( snaha najednou byla.. -
morfikus: hm ked som kupoval farbicky na moju a TomAntovu Mazdu, tak si vypytali vyrobne cislo, tukli do do compu a vyliezol im presny odtien. V mojom pripade ju mali na sklade, v Tomovom objednali a za 2 dni ju mali. A bolo to u dvoch roznych dealerov. Preco to takto nefunguje u nas mi neni celkom jasne... -
morfikus: Autopalace je už asi moc velký servis a chovají se tam asi jako u Helera v Ostravě (Škoda,VW,Audi,Seat). Mi někdy vedoucí dílny (Mazda) volal osobně a navrhoval možná řešení. Dokonce mi zajistil jednu opravu po záruce zdarma po dohodě s dovozcem - možná to byl obchodní tah, ale znělo to dobře. Také nemám pocit, že by tam neměli co dělat, ale technici jsou ochotní i diskutovat a hledat různě drahá řešení. S tím neor.dílem a zn. servisem máš asi pravdu, takhle jsem o tom nepřemýšlel. Ještě jedna poznámka. Vždy mě šokuje, že je v servise Mazda dost aut a přitom každý říká, že se na Mazdě nic nekazí. -
dabel:je fakt, že si musíš mechanika vyzkoušet. Kolega s Fordem pohořel na rozvoďáku u známého a od té doby nikam jinam jež do zn. servisu nejede.
Švagr měl Opel Frontera a ve zn. servise mu dali tak do pořádku, že vylágroval motor a když mu udělali generálku, motor odešel znova. Tahal se s nimi po soudech a nebyl spokojený. Je také fakt, že skoro vždy vím, který mechanik se mi v autě bude hrabat a když chci s mechanikem před platbou mluvit a znát jeho vyjádření, je mi to umožněno. I zvednutí auta a ukázka provedené opravy není problém. (zkuste to někdy u Škody - nevěřím, že to udělají). Navíc si myslím, že u zn. servisu spíše uspěješ s reklamací provedených prací pokud něco podělají.
Co se týče propagace, snážím se kde to jde, ale moc se to nedaří. Chtěl bych, aby bylo více spřátelených mazd 626 (zejména model GF) ať můžu porovnávat. -
"-- skrytý --" 11.06.03 14:34
to radimh : Jo, to mi v autopalace asi namontujou taky (neorig dily,dodam-li)
Uprimne ale, nechci videt ten binec a behani mezi dodavatelem a servsiem, bude-li tam neco v neporadku. mazda zarucene rekne, ze je vada na neorig dilech, zatimco dodavatel dilu to svede na spatnou montaz a dokazovani bude pak tezke. A myslim si, ze na vymene brzd. desticek, rozvodoveho remene, torznich tycek, cili asi i serizeni geometrie neni moc co zkazit. A argument cislo 3.. madza mx-6 patri v autopalace do nejvyssi kategorie servisnich cen..tusim ze neco kolem 600/hod! Co se tyka origos mazda servisu..prave mi prijde, ze tam se mnou jednaj jak s blbcem...kterymu co nakukame to udela, zadna diskuze, zadna jina reseni, nelibi se Ti to..tak muzes jit jinam..prace tu mame dost. Stacilo mi jen kdyz jsem tam ted shanel barvu na auto. Kdyby se mi nepovedlo potkat vedouciho servisu, tak mne prijimaci tehnici odpalkovali...to jsem tam dvakrat volal..dohoda byla, prijedte, stanovime odstin, barvu sezeneme..prodame.Prijel jsem a najednou bylo vse jinak. to my nedelame, nemame vybaveni, nemame cas atd atd...zajdete si k vyrobci barev. nashledanou... a to nebyla prvni podobna zkusenost. -
Radim, morfikus: podla toho, co myslite pod pojmom "do motora". Vymenu rozvodaku by som tak tragicky nevidel ;)) Samozrejme veci ako diagnostika a tak sa nemoze neznackovy mechanik chytat, ale bezne veci v pohode - samozrejme to musi byt mechanik, ktory je "overeny" a skuseny. Zopar takych nastastie poznam ;)) Na druhej strane u znackoveho servisu clovek nema istotu, ci sa prave na jeho aute nebude "zaucat" nejaky cerstvo vyuceny mechanik ako sa to stalo susedovi v znackovom Mercedes servise. Faktom ale je, ze s mojim znackovym servisom som napriek cenam spokojny a doteraz zmakli vsetko na jednicku.
Radim: dakujem za propagaciu ;))) -
morfikus: odkaz je i na stránkách www.mazda626.sk. Můžou být dobří, nedovolim si tvrdit, že všechny neznačkové servisy jsou mizerné. Mnohdy je to naopak. Moje zkušenosti se servisem Mazda i s přístupem k zákazníkovi jsou velmi dobré (možná jsem moc najivní a na vše jim skočím). Navíc v rodině jsou 4 Mazdy a všichni majitele jsou spokojeni. Můj zn. servis je mi do Mazdy ochoten namontovat i neoriginální díly pokud si je dodám. -
"-- skrytý --" 11.06.03 13:40
SOUHLAS DO MOTORU NEJDE NIKDO JINEJ NEZ MAZDA!! NIKDY. Rozvod. Remen myslim v mhm zvladnou bez problemu. Par 2,5V6 jim rukama proslo..tedy, tvrdi to.. tak snad. Nechci delat reklamu, je mi to jedno a hlavne, zatim s nimi nemam zkusennost, ale ma-li nekdo zajem, poslu odkaz na jejich stranky, je tam krom jineho i docela zajimava diskuze mezi technikem a zakazniky.. da se z toho ledacos usoudit. -
"-- skrytý --" 11.06.03 13:36
jistota? No, zadna. samo..kdo Ti zaruci jistotu? Verim jim... reference dobre, pristup k zakaznikovi taktez, jiz s nimi delsi dobu komunikuji.. priklad. Torzni tycky - maji na vyber 3 druhy skladem. Polske - cena pod 1 tis (nedoporucili, mala vydrz) svedske cena asi 1200 (vetsina zakazniku voli tyto - zatim zadna reklamace, muzou kecat, nemusi.) Orig Japan Mazda cena 2500 zaruka spolehlivosti..,vysoka cena Cili, vyber si sam. Je to na Tobe...ale mas an yvber, zatimco v mazde..prd tycky 2700 a zadna diskuze. Dale, jejich odpovedi na konkretni otazky mi prijdou fundovane, vedi co rikaji a tak..holt to musim risknout. apropo, nechci pomlouvat mazda servis...ale nemel jsem vzdy skvele zkusennosti a obvzlaste co se pristupu k zakaznikovi tyka. -
dabel: známy, neznámy, do motoru bych nepustil nikoho kromě značkového servisu. Zkušeností mých kolegů s fordem a Mitsubishi jsou mi dobrým varováním. Navíc jáauto potřebuji denně a v Mazdě když ho ráno dovezu, tak ho večer odvezu. U soukromníku auta stojí i týden na place než se na to podívají. Ale každý máme jiné zkušenosti. Ono i těch 20.tis. Sk je docela dost na neznačkový servis. Zase jsem se utvrdil, že to nemá cenu a pojedu do Mazdy. -
morfikus: Jakou máš jistotu, že mhm-mazda je kvalitní (nechci je podceňovat - neznám je). Tohle téma neznačkových servisů jsme už také probírali i neoriginální díly a ve většině případů nebyly výsledky moc dobré ikdyž občas to někomu vyšlo. -
Radim: no to zhruba sedi. 15000Kc = cca. 500EUR, tak ratam aj ja. Keby som nemusel kvoli zaruke do znackoveho servisu, bolo by to lacnejsie. Na druhej strane, moj tato to nechal robit v neznackovom servise u jeho znamych a aj tak to cele sakum prask vyslo skoro 20kSk :-( Ked len rozvodak stoji 2500SKK.... -
dabel: i moje peněženka se třese pomyšlením na prohlídku. Podle rozpisů, který jsem viděl bude stát 90.tis. km prohlídka 15.000,-Kč. Mělo by to být vč. rozvodů, olejů a provozních kapalin. V ceně jsou i svíčky bez kabelů. Já vím ještě o závadě na 2 manžetách brzd a 1 manžetě poloosy. Cena cca 3-4.000,-Kč. Doufám, že nic víc už nenajdou. -
"-- skrytý --" 11.06.03 13:08
Jo, rozvody me taky cekaj...k tomu necham asi udelat svicky, mozna zapalovaci kabely, torzni tycky, desticky a brzd kapalinu..mno, uz ted zacinam SETRIT. Jakej je tak na oko Vas odhad? ;-) Asi pojedu do jednoho nejmenovaneho servisu na mazdy (mhm-mazda) jelikoz, z mazdy by me po zaplaceni faktury asi odvezli rovnou na "vecne parkoviste" (hrbitov)