MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• 00 Reagovat !

foto

12.06.03  09:09

« co to asi teče?

To byl včera hic, klima jela na plné obrátky. Ráno po výjezdu z garáže jsem na zemi našel malou loužičku. Otevřu kapotu a na pravém rameni (říka-li se tak tomu výlisku z plechu co vede ke kolu) bylo trošku vody. Neměl jsem moc času zkoumat co to je, ale žádnou mokrou hadici jsem neviděl. Co to asi bude?
    dabel, TomAnt: díky, vizitku jsem našel, něco s tím vymyslím.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  08:58

« Re: Olej

morfikus: no ci doporucujem... na tej velkej Amerike to bolo poznat, to fakt clovek pocul normalne uchom (skoro ako v tej teleshop reklame na MotorUp ;)). Na ostatnom ani nepomohlo ani neuskodilo (asi), ale to boli vsetko stvorvalce 1.6-2.0l ;)) Skusit to mozes, mozno to pomoze. Uskodit by to asi nemalo. Vsetci tuna vychvaluju Bishop's Original, vraj vsetko ostatne su podvody, tak neviem...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.06.03  06:43

« Re: MP3 v autě

TomAnt: A jak jsi na tom s country music ? Mám k dispozici 2 CD s US country muzikou, na každém z nich 480 minut, takové výběry toho "nej" z let 1950 - 2000, celé žánrové spektrum od bluegrassu až po Kennyho Rogerse. Jsou k máni zdarma, ale pouze pro ty, kterým country music něco říká ..
  • 00 Reagovat !

foto

11.06.03  20:50

« servis dily apod....

k tem neorig. dilum, praci v servisu atd...no moje zkusenost je takova, ze i kdyz je mechanik uplne super a opravdu vi co dela, ne vzdycky to dobre dopadne, ale absolutne vzdy je to o lidech, proste, pokud to clovek dela s laskou a jde mu o to to udelat dobre, ma k tomu dobre dily tak to na 95% dopadne dobre (tech 5% jsem tam musel nechat :-)) ale pokud uz bude koukat na hodinky a premyslet o 1000 dalsich vecech tak muze mit super naradi, vsechny manualy a orig. dily a muze to zvrtat... kdyz mi pri prvni navsteve s MX5 v servisu (jel jsem po oprave udelat geometrii) mechanik jel auto projet (pred tim, nez s nim cokoliv udelal) a pri navratu trisknul prednim spoilerem o najezd do garaze, protoze to proste neodhadnul (delal machry) .... pak zjihnul a byl si toho vedom a kdyz mi skoro 2 hodiny steloval opravdu velmi velmi poctive geometrii a ve finale mi donesli ucet na 315 Kc .... a btw pokud pouzivam neznackovy servis tak tam za nejlepsi kluky plati dva ukrajinci a dam vam pisemne, ze jsem rad, ze na mem aute delaji oni protoze cesi by to udelali hur, a je to tim, ze maji tu praci a auta radi, a delji to dobre...klidne v sobotu v 7 vecer...kdyz vsichni cesi sedi nekde v hospode a pijou pivo. ted k dilum, ja ma zkusenost s neznackovymi brzd. deskami...Textar --- proste humus najedete na nich asi tak 1/2 toho co na original mazdach a porad jen myjete kola od cerneho sajrajtu z brzd...na 323F 96 jsem ujel na Textarech 30tis. a byly KO na 323F 99 na orig. 80.tis a jsou tak lehce za polovinou....ok textar stoji min nez pulku tech orig...ale.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.06.03  18:41

Takze doporucujes? I kdyz tam do ted nikdo nic takoveho nelil? jen shell 5w-40... bojim se, aby to ten motor neprocistilo moc ;-D
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  18:10

Ja som nalial nejake tie cistiace vodicky preventivne, takze ani neuskodili ani nepolepsili ;))) Raz Restorer (Mazda GD) a raz MotorUp (Primera). Kazdopadne to skor pomohlo na veliky motor (Caddy 4.0V8 ;)), tam bol rozdiel hodne citelny (pocutelne omnoho hladsi chod motora).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.06.03  18:06

OK..verim..tak na to prdim, akorat si objednam ten olej..ted jsem chvili nemel co delat..tak jsem nasel docela slunou cenu (dodani do 48hod zdarma po cele CR. Castrol GTX Magnatec 10W-40 (4 lt) 1136,- Kč Jeste uvazuje, ze dle rady Joe_st provedu to procisteni nejakym pripravkem smtp..
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  17:57

Neviem, nemal som problem... kupoval som 2x v M+G (tusim tak sa ten obchod vola) a potom 1x a 3x na Nissana Primeru priamo v rychloservise, kde mi menili olej. Mali vzdy, takisto na tatovu GE. GF-ko - ako som spominal - chodi do znackoveho servisu ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.06.03  17:54

Abych pravdu rekl, tak ani nevim... To sou rozpory,co? Mogul tam naleju, ale na fitru od mazdy trvam...asi je vazne moc teplo. jenze z klimy me ted boli v krku...tak se musim pict. Asi je to vazne jedno..nevim, jak se na mazdu shanej, jestli je mivaj ci ne..
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  17:52

A preco az do Mazdy? Filter by snad mali mat v kazdej predajni dielov a podla katalogu by sa nemali pomylit (aj ked neni to tak davno, co ma baba v takejto predajni presviedcala, ze Mazda 626 motor 2.0i 90k nikdy nemala ;))))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.06.03  17:47

jo asi jo..ani nevim proc se pta, ale vlastne vim...musim pro ten filtr zajet do mazdy..nejak ted TOTAL nestiham... Jo, MOGUL uz VAZNE NE! Musel jsem mit nejakou slabou chvilku, takovouhle vec jsem nedaval ani do favorita a ted to naleju do 2,5V6 jiz je olej achylovou patou...nechapu. Snad to vymenim vcas
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  17:41

Jasne... ;)) Okej, mogul nebrat ;))) Inak synteticky Madit 5W-40 je OK ;)) No ale k veci: neviem, ja by som asi menil olej vzdy len s filtrom. Nevies, co Ti tam ten Mogul nechal za previtov a ci by sa to nahodou s normalnym olejom nepobilo, obzvlast, ak ide o polosyntetiku (?)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.06.03  17:35

nejde o investici..chtel jsem si to vymenit sam. POkud i s filtrem, pak asi do servisu, nemam takvy to pekny utahovatko na filtr. chces vedet co je omyl?! mogul GX sport 10w-40 tak nejak se ta sra*** tusim jmenuje.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  17:32

hm vysvetli plz. co myslis pod pojmom "omyl"... btw vsak to neni taka investicia, na Tvojom mieste by som asi vymenil vsetko sakumprask, olej aj s filtrom...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.06.03  17:29

« Olej

Lidi...budu menit predcasne olej, ten co tam mam byl omyl..najel jsem s tim asi 3tis km..mam menit i filtr?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.06.03  16:25

« Re:

to Tawa : jo, ja z toho mel presne takovej pocit. AutoPalace Sporilov je to nej nej a nejvice nahore a tak, zakaznik k nam prijede sam, proc ho nejak ziskavat...dyt muze jet jinam a misto nej prijede jinej, kterej nebude tak narocnej..tak co...no problem
  • 00 Reagovat !

foto

11.06.03  16:19

« Bez nadpisu

Morfikus - mno jo me zkusenosti s autopalace sporilov sou takovy nijaky, prilis ochoty sem tam nevidel protoze v rychlem sledu mi auto jak vykradli tak odreli tak sem tam volal a nic moc sem nepochodil a po telefonatu do ostravskeho servisu radeji nakou dobu vyckam a zaridim si to tam vsechno pri jednom jelikoz se stridave pohybuji jak na morave tak v praze......docela me to prekvapilo protoze chvastaj se primo ve sporilove jak ze to nehlidaj servisy ale primo u zastupce pro cr mi to prislo nejhorsi :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  15:44

« Re: Cvrkot - to : Radim

dabei, tomamt, tonant: yeah buddy, you rule ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  15:43

A navyse ked si myslis ze nikto nevidi ze nie si pravy Dabel, tak si na omyle... tento font ti nehra do karat :-) skus alternovat mna :)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  15:41

Dabel, si dobry :-) s polhodinovoym oneskorenim a navyse double... :))) chi chi
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…