MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  11:31

« Re: Olej

Nejlepší asi bude používat jen benzín Shell W power, který působí pomalu a postupně. Snad ???
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  11:29

dabel: ten název Veedol jsem tam někde četl a myslím, že to bylo v pohodě, teď to nemůžu najít.
    Tady v jiné rubrice jsem vyčetl, že ani ty přípravky do benzínu, o kterých jsem uvažoval, zn. Wynns nejsou nic moc. Někomu došlo k uvolnění nečistot, zadření vstřiků a následnému propálení pístu. Vidím to tak, že z auta nebudu dělat pokusného králika.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  11:08

Ako som pred casom pisal, do Mazdy mi naliali nejaky Veedol 10W-60. Tvari sa fajn, dokonca sa mi zda, ze motor ide trosku tichsie (bohuzial neviem, co mi naliali na zimu)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  10:57

dabel: tež z toho nejsem moc chytrý, asi to vytisknu a přečtu v klidu. U olejů píše: Zvláštním případem je francouzská firma Elf. Už 18 let se jejich výrobky používají u Fordu jako první náplně (to už o čemsi svědčí), dále je plní Opel, Mazda, Nissan atd. Nyní je Elf součástí TotalFinaElf, fúze byla nutná z důvodu přežití. Castrol toho sice hodně v reklamních letácích napovídá, ale „skutek utek“. Nejsou to špatné oleje, ale zase není třeba věřit všemu, čím nám krmí zrak a sluch. Vyrábí oleje od kvalitních po velmi průměrné, horšími zásobuje východní trh, protože na západě již o ně není zájem. Navíc ze sebe dělá přemrštěnou cenou cosi, co ve skutečnosti není („My jsme nejstarší a tak jsme nejlepší…“). Tož nevím. Ještě jsem tady nečetl, že by někomu do Mazdy dávali ELF.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  10:19

hm tak z clanku vyplyva, ze je najlepsie nedat nic ;)) a spominaju tam tak restorer ako aj motorup. No nic, naletel som tak, ako kopec inych ludi :(((
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.06.03  10:09

Mrknu na to..uz jsem tyhle stranyk parkrat navstivil, mozna jsem to i cetl..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.06.03  09:49

Linky na clanky na tomto servri Dablovi posielam, kedze mam ten server vo favorites, ako byvaly skodofkar :))) ten chlapik co pise tie clanky, ako prisady, o palivach, olejoch a tak fakt vie o com hovori, fakt su dobre tie clanky, odporucam vsetkym...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  09:41

morfikus, dabel: pro zajímavost si přečtěte na www.skoda.panda.cz článek "Přísady do paliv a maziv ". Píše tam mimo jiné i o PS 23, který nyní letí v teshopingu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.06.03  09:29

Jo a ted "babo rad"..jenze, poustet se do diskuze o bishopech..to jdem do jinyho temau na auto.cz ktery si vystaci samo o sobe :-) Ja spis uvazuju o necem mene drastickem...ala smtp
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  09:26

Radim: Bishop's poznam len z tejto diskusie ;)) Nemyslim si, ze pripravky Ti odrovnali motor, ako vravim, skusal som to na viacerych autach a nikdy problem nebol - islo ale vzdy len o tie 2 spominane.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  09:21

« Re: co to asi teče?

dabel: tak si mě uklidnil, že mě zase nečeká návštěva servisu. Vizitky můžete poslat, stačí par kousku, podle vzoru si je natisknu.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  09:18

dabel: také jsem četl o Bishop´s Orig., ale také jsem četl, že ve kvalitních olejích je dostatek aditiv ve vhodném poměru a další mohou být i na škodu. U mé první Škody 120 jsem do motoru kupoval tyto přípravky a motor jsem totálně odrovnal. Když jsem auto provával, žralo 1l oleje na 100 km (to myslím vážně), při ranním výjezdu ze dvora sousedi zavírali okna. Také jsem četl, že některé přípravky obsahují chlór a motor pak zevnitř rezaví. Tím však nechci nikoho odrazovat. Mě osobně lákájí některé přísady do benzínu, třeba na čištění ventilů.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  09:12

ad vizitky: mozeme Ti par poslat s ciapkami ;)) Tom ich narobil kopec - tak to vyzera ked ma niekto v robote farebnu laserovku a nepritomne sefstvo ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  09:11

Radim: riesenie velmi jednoduche a napoly si si nanho odpovedal: kondenzovana voda z klimy. Robi to kazde auto s klimoskou, sem tam proste "vyleje" co sa nazbiera ;)))
  • 00 Reagovat !

foto

12.06.03  09:09

« co to asi teče?

To byl včera hic, klima jela na plné obrátky. Ráno po výjezdu z garáže jsem na zemi našel malou loužičku. Otevřu kapotu a na pravém rameni (říka-li se tak tomu výlisku z plechu co vede ke kolu) bylo trošku vody. Neměl jsem moc času zkoumat co to je, ale žádnou mokrou hadici jsem neviděl. Co to asi bude?
    dabel, TomAnt: díky, vizitku jsem našel, něco s tím vymyslím.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  08:58

morfikus: no ci doporucujem... na tej velkej Amerike to bolo poznat, to fakt clovek pocul normalne uchom (skoro ako v tej teleshop reklame na MotorUp ;)). Na ostatnom ani nepomohlo ani neuskodilo (asi), ale to boli vsetko stvorvalce 1.6-2.0l ;)) Skusit to mozes, mozno to pomoze. Uskodit by to asi nemalo. Vsetci tuna vychvaluju Bishop's Original, vraj vsetko ostatne su podvody, tak neviem...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.06.03  06:43

« Re: MP3 v autě

TomAnt: A jak jsi na tom s country music ? Mám k dispozici 2 CD s US country muzikou, na každém z nich 480 minut, takové výběry toho "nej" z let 1950 - 2000, celé žánrové spektrum od bluegrassu až po Kennyho Rogerse. Jsou k máni zdarma, ale pouze pro ty, kterým country music něco říká ..
  • 00 Reagovat !

foto

11.06.03  20:50

« servis dily apod....

k tem neorig. dilum, praci v servisu atd...no moje zkusenost je takova, ze i kdyz je mechanik uplne super a opravdu vi co dela, ne vzdycky to dobre dopadne, ale absolutne vzdy je to o lidech, proste, pokud to clovek dela s laskou a jde mu o to to udelat dobre, ma k tomu dobre dily tak to na 95% dopadne dobre (tech 5% jsem tam musel nechat :-)) ale pokud uz bude koukat na hodinky a premyslet o 1000 dalsich vecech tak muze mit super naradi, vsechny manualy a orig. dily a muze to zvrtat... kdyz mi pri prvni navsteve s MX5 v servisu (jel jsem po oprave udelat geometrii) mechanik jel auto projet (pred tim, nez s nim cokoliv udelal) a pri navratu trisknul prednim spoilerem o najezd do garaze, protoze to proste neodhadnul (delal machry) .... pak zjihnul a byl si toho vedom a kdyz mi skoro 2 hodiny steloval opravdu velmi velmi poctive geometrii a ve finale mi donesli ucet na 315 Kc .... a btw pokud pouzivam neznackovy servis tak tam za nejlepsi kluky plati dva ukrajinci a dam vam pisemne, ze jsem rad, ze na mem aute delaji oni protoze cesi by to udelali hur, a je to tim, ze maji tu praci a auta radi, a delji to dobre...klidne v sobotu v 7 vecer...kdyz vsichni cesi sedi nekde v hospode a pijou pivo. ted k dilum, ja ma zkusenost s neznackovymi brzd. deskami...Textar --- proste humus najedete na nich asi tak 1/2 toho co na original mazdach a porad jen myjete kola od cerneho sajrajtu z brzd...na 323F 96 jsem ujel na Textarech 30tis. a byly KO na 323F 99 na orig. 80.tis a jsou tak lehce za polovinou....ok textar stoji min nez pulku tech orig...ale.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.06.03  18:41

Takze doporucujes? I kdyz tam do ted nikdo nic takoveho nelil? jen shell 5w-40... bojim se, aby to ten motor neprocistilo moc ;-D
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  18:10

Ja som nalial nejake tie cistiace vodicky preventivne, takze ani neuskodili ani nepolepsili ;))) Raz Restorer (Mazda GD) a raz MotorUp (Primera). Kazdopadne to skor pomohlo na veliky motor (Caddy 4.0V8 ;)), tam bol rozdiel hodne citelny (pocutelne omnoho hladsi chod motora).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…