MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
"-- skrytý --" 12.06.03 14:39
« Re: Olej
No, na chvili jsme vypadl a nestiham se v tom vyznavat...proc nam tu v tom lidi delate bordel. urcite vsichni vime, o kom mluvim? No, ne, ja pujdu do toho castrolu magnatecu 10w-40 nebo max nejakej shell 10w-40..myslim ale, ze to je jedno..mozna ze jak tak nad tim premyslim, do ted tam byl sehll, tak tam pujde asi zas..uvidim..to bude asi na nahode -
« Re: Olej
Urcite bola... bolo to original zabalene a zavrete, takze obavy nemam ;))) tipek robil niekde skladnika a par litrov mu ostalo "medzi prstami" ;)))) jojo, slovenska a ceska klasika ;))) No nic, uz ten olej neni k mani ;)) zaviedli im prisne kontroly ;)))
RadinH-ovu inteligenciu neprecenuj, je rad, ze sa naucil Ctrl+C a Ctrl+V ;))) -
« Re: Olej
Radim: no mozne je, ze som mal doteraz stastie ;)) Rozdiel v cene bol veliky preto, lebo ten olej bol kupeny "neoficialne" a bez blocku ;))) Bezne stoji v obchode 4l asi 1800Sk. Inak ja viem zatial len o jednej pumpe, kde prekazatelne pancovali benzin (moj buduci svokor takto doplatil a doviezli ho na lane) a bola to Slovnaft pumpa. Myslim si, ze to naozaj zavisi - tak ako vravis - od pumpara. -
« Re: Olej
dabel: Možná máš lepší zkušenosti s JET než já. Já měl špatnou zkušenost a pár mých známých se také divilo proč mají tolik vody v nádrži nebo vyšší spotřebu. Možná to dělá jen jeden pumpař, ale když si to firma neohlídá, tak u mne skončila.
Třeba je Madit OK (třeba dosahuje stejných kvalit jako světové značky), osobně však pochybuji, že by ho někdo do Porsche nalil. A o VW si myslím svoje. Ve všech servisech Škoda, které jsem poznal používají Castrol. Ten rozdíl v ceně se mi nezdá až tak velký, ikdyž nevím kolik stoji Kč. -
« Re: Olej
Radim: a preco by som to nemal Mazde spravit? S tym olejom mam dobre skusenosti ;))) A motor v Mazde nie je az taky strasne narocny ako napr. TDI motory, takze by to zmakol podla mna bez akychkolvek problemov.
ad benzin: Hm 50 halierov by stalo za to vyskusanie ;))) Ale myslim, ze u nas je drahsi o viac, kazdopadne to nabuduce checknem. Inak si myslim, ze si trosku prehnane starostlivy, JET mam po ceste na hranice a ked zabudnem vecer pred cestou natankovat u Shell, tak tankujem rano u JET a fakt necitim absolutne ziadny rozdiel tak v dynamike ako ani v spotrebe (naopak rekordne nizkych 7.6l sa mi podarilo spravit na benzin u JETky). Rozdiel som citil len pri N98, kedy auto nechcelo ist do otacok a bolo lenive, inak veget ;)) -
« Re: Olej
morfikus: GTX Magnatic 10W-40 - už jsme to tady s kolegy jedou řešili ( když byla akce 4 l +1 l zdarma) a došli jsme k závěru, že není jisté je-li Magnetic plně syntetický. Když jsem tenkrát porovnával cenu s Castrol Softec, který lejou v servise, byl Magnetic o pár korun levnější. Takže já jsem zustal u Softecu, který je lehkoběžný a měl by být úsporny. Údajně ho doporučuje i BMW a Porsche. -