MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mazda 5 - novy diesel
Na nemeckom mazdackom fore ([odkaz] som sa docital (udajne z overenych zdrojov, vraj rozhovor s obchodnym riaditelom nejakeho dealera Mazdy), ze novy diesel bude "priskrteny" 2,2 TDCi od Forda (tam 155k). Tak uz len dufam, ze to nebude pravda a pojde naozaj o dalsi vyvoj MZR-CD :( -
« Re: Re: STK+emise
Mám mazdu 323, asi 8,5 let ojetou, před půl rokem mi to začalo chcípat, >:-[] když jsem vyřadil před křižovatkou, nebo když jsem jel z kopce. Nevěděl jsem čím to je, a když jsem měnil olej, tak mi řekli, že má motor divný zvuk.
:shock:
Pak dali auto zkontrolovat počítačem a řekli mi, že emisema mi neprojde. A že prý když si dám novou lamda sondu a starý katalyzátor, tak se prý sníží spotřeba o 0,5 litru. Nevěřím, že je nutný vyměnit lambda sondu a katalyzator, navíc chci auto na jaře prodat jednomu příbuznýmu a koupit si jinou ojetou. Takže proč ted měnit tolik věcí. Díky za odpověd. -
"-- skrytý --" 25.10.04 22:04
« Re: STK+emise
co to mas za auto?....prosim te bezna benzinova mazda projde emisema i bez katu .... pokud teda nezere 2litry oleje na 5tisic km...jestli mas vypalenej kat tak to auto totalne nejede a pokud je v cudu lambda tak uz vubec ne....to je nejaky divny...nechal bych ty emise zmerit a uvidis...kolik to zere? -
"-- skrytý --" 25.10.04 18:07
« Mazda 5
kriza: Docela bych se divil, že do Paříže na světový autosalon a do Prahy na bezvýznamnou akci dá Mazda identické auto,no budiž. Bylo zamčeno i v té Paříži a frantíci ji docela ignorovali.Asi skrz ten design a jeho odvaz. Honda FR-V,pro 6 lidí daleko větší zájem.Jinak ta auta tam dostávala docela záhul a i na Hondě drobnůstky nepřežily. Konečně, dobrý test a výrobce ví, co zlepšit. Tu cenu bych viděl spíš od 600 tis nahoru. Kolem 500 dost těžko.
to kuchar : S tou lambda sondou a katalytátorem to máš jako s hrncem a sporákem. Obě samotné jsou Ti naprd. Buď oboje, nebo nic. To raději uplať, dělá se to běžně a to Ti tu nemusíme radit.Vidíš a snad i cítíš, co jezdí po silnicích, ne? -
« STK+emise
Zdravíčko,
>:D
za 14 dní mi vyprší stk+emise, >:-[] tak jsem zajel do servisu, ale oni tvrdí, že motor má špatný zvuk a že emisemi neprojdu, pokud si nenecham vyměnit lambda sondu-potrebuju pry novou (3500)a katalyzator (ten pry staci nejaky starsi= 4500).
Chtel jsem auto pristi jaro prodat a koupit si novou mazdu, poradili byste mi, co z toho (katalyzator, lambda sonda) je dulezitejsi, třeba bych si nemusel nechat měnit obojí. Muj nazor je ten, že bych se obešel bez obojiho, přece, když jsem jezdil doted, proč by to nemělo jít i ted, nevíte, nespravila by to třeba pětistovka do kapsy chlápkovi, který dělá emise?
Díky za váš názor. -
"-- skrytý --" 23.10.04 21:23
« Mazda 5 na AutoSHow Praha
Tak jsem se byl dneska na AutoShow v Praze podivat na novou 5ku. Hodne pekna, ackoli ne tak sokujici jako ve sve dobe M6 a M3. Zklamaly me dve veci: 1. - Nebylo mozne se podivat dovnitr (byl to prototyp, kteremu pry v parizi rozdrbli sedadla, takze byl zamceny). 2.- Prvni kousky vyrobi pristi jaro (~kveten 2005), do cech prijde nekdy v lete, normalne k mani bude tedy az tak nekdy za rok :-( Cena by se ale udajne nemela az zas tak lisit od dnesni Premacy (~500-600k). -
Lubos.1 21.10.04 09:56
« Re: Re: Re: Mazda 5 - novy diesel
O skorom facelifte pochybujem, este je priskoro, hlavne ked sa slusne predava.
Sucasna M6 je na trhu od 2002.
Mna skor zaujimalo, ci sa da moj motor (89kW) nejako prerobit na 100 kW, kedze sa vraj tieto motory lisia iba nastavenim riadiacej jednotky. V servise mi al epovedali, ze by som musel riadiacu jednotku vymenit, co by stalo 80 000 Sk!
Nemate niekto info, ci sa neda RJ iba nejakym sposobom iba nejako prestavt? Podla mna by to mala byt iba otazka software. Motory by mali byt identicke.
Kedze stale riesim prefukovanie od okna, nechal som auto v servise a ako nahradne vozidlo som dostal M6 sedan vo vybave Business. Je to 100kW diesel, plna vybava, xenony, koza, pridavne kurenie, atd...Jedine co chyba je navigacia.
Som rad, ze som si kupil 5-dverovu M6, lebo ma strasne sralo, ze som mal zarosene zadne sklo a kedze chyba stierac, nic som nevidel. Utierat sa mi to nechcelo, lebo to predtym cerstvo osrali holuby >:D
Takze som zapol vyhrievanie a o 5 minut to bolo OK.
Rozdiel vo vykone citit (89/100 kW) len minimalne, turbo diera rovnaka. Ten silnejsi motor sa mi zda tichsi, ale to bude asi tym, ze uz je zabehnuty (21t km, ja mam len 4500 km). Auto je obute na nejakych zimnych Semperitoch - pomerne hlucnych. Predajca bol totiz niekde lyzovat :)