MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Re: prosím o radu
to joe_st : no já sem stejnej dotaz dal i do fora o Nissanech a čekal sem, že tady se mi někdo ozve na 323 a tam na Almeru, no a já si porovnám a vyberu. Ale máš recht, že Mazda je mi tak trochu simpatičtější. O té 1,7TD se někde čet , že nebyli moc dobrý a navíc u ojetýho auta mám z dieslu trochu strach. Já potřebuju prostě spolehlivě jezdit s rozumnou spotřebou většinou ve dvou lidech. No a ta 323 se taď prodává za nějakejch cca 130-140 kKč z toho 96. Takže ocením jakoukoliv praktickou zkušenost. Zatím díky za první reakce -
« Re: Ovladač
to guesst:
To je otevirani primeho proudeni vzduchu do kabiny. Vzduch bude proudit naporem pres pruduchy na strednim sloupku. V podstate je to tak, ze kdyz mas zaple topeni a potrebujes se osvezit, tak aby spolujezdec nezmrzl, natocis si klapky na sebe a otocis tim koleckem do polohy nahore (modry ctverecek). Je to takova druha dira ven :-)) Na 323 rv. 87 to meli vamakanejsi, tam se takovy pruduch nachazel na prave a leve strane, nemelo to chybu, v zime, kdyz mi bylo horko, tak jsem to otevrel a ostatni o tom ani nevedeli. :-)) -
"-- skrytý --" 15.06.03 23:31
« Facelift + www.Mazda626.sk update - 16.6.2003
Zdravim vas priatelia. Tak sa moja Mazdicka dockala vynuteneho faceliftu. Po stretnuti sa s garazovymi vratami (nesedel som za volantom ja)ma novu prednu masku (krajsiu) a opravenu kapotu. No a ked uz bola u klampiara (vraj najlepsi v BA, robi hlavne tuning karoserii) tak som jej dal do daru aj zadne kridlo (vdaka Dabel za neho). Den na to mi cestou z obchodu odpadla puklica, dalsia sa nasledne zlomila a ked uz som investoval, tak Mazdicka okrem novych puklic dostala aj hlinikove pedale, pretoze tie moje stare sa uz niekedy smykali. Okrem toho mam samozrejme nove vodicove sedadlo, ako sme to tu uz onehda s Dablom spominali. No a vysledok celeho tohoto mozte samozrejme najst v galerii mojej Mazdy na www.mazda626.sk -
"-- skrytý --" 15.06.03 23:26
No comment..jedine mazdu..s nisanama nemam moc zuksennosti, za to se sedanem 1,5 r.v. 1995 ano...krom super motoru (byla moc pekne zajeta), nizke poruchovosti..vpodstate jsme menili akorat olej a asi po 7 letech zadni tlumic vyfuku + (standardni udrzba)..no a hlavne, nasim zachranila zivot.. zhruba v 80 km/hod to naprali nepripoutany do kolmo jedouciho auta, vystrihavali je, motor pod napravou...byly z toho dva otresy mozku (ridic o sklo), spici bratr na zadni sedacce o strop, a jedna osklive zlomena ruka a noha...ale prezili a jsou ok... -
"-- skrytý --" 15.06.03 23:22
« Re: No, tak jsem koupil..
No, jeste jsem nevymenil, nesehnal jsem origos filtr na mazdu...pro nej pojedu bud zitra ci v tydnu a vymena next weekend, nestiham. Jinak, koupil jsem na vycisteni STP Engine Flush, to protahnu stavajicim olejem a pak naleju ten castrol txt 5w40 a doleju tak 1/2 lahvinky Stp Smoke Treatment (med) Lahev je na 4 litry, tak zkusim tu pulku...no, ale rikam..dokud to vsechno neni v motoru, tak to jisty neni..porad nejsem presvedcenej. Prijde mi, ze odstranovat usazeniny ktery v motoru jsou a ktere se tam prirozene opotrebovanim tvori mozna neni dobry napad a taky ze ta "ziravina" muze napachat vic skody nez uzitku...tak nevim.. chce se to nadechnout, lejt a modlit se k bohum mazdy... -
to ze se ptas ve foru MAZDA ..jestli si mas koupit Nissana nebo Mazdu.... tak asi chces radsi mazdu co? :-) hadej co Ti tu muzem odpovedet...ale nekdo to tu uz resil, mozna u novejsich modelu ale taky vahal mezi Almerou a 323...tusim, ze tehdy vysledek byl: podvozek sportovnejsi, citelnejsi a lepe ovladatelny - Mazda, vetsi komfort, mensi hlucnost, mene osobni pristup ;-) - Nissan...motory pokud budes koukat po 1.5 tak mazda tam davala Z5 DOHC 90HP - vcelku normalni patnactka pokud ji roztocis nad 4000 tak docela jede (dole moc netaha) podle stylu spotreba od 6-8.5 litru, dobra je i ta 1.8 BP to melo tusim okolo 84kW ta vic dlabe i lip jede, u te malicko bacha na spotrebu oleje...pises ze by si radsi sedana...to je pohoda, vcelku nenapadny auto, a dneska za dobry penize. jo jeste se do toho daval TD 1.7 - to je motor puvodem od Isuzu tedy GM ruku do ohne bych za nej nedal.... TD poznas podle kapsy na kapote (nasoska pro chalzeni intercooleru)... -
« prosím o radu
rozmýšlím se jestli koupit Mazda 323 1,5 SDN nebo Nissan Almera 1,4 4D nebo 5D obé tak ročník 96, kdo má zkušenosti s těmahle autama prosím poraďte, původně se se chystal Primeru tak r.v.97, ale člověk míní život mění.
P.S. F-ko se mi tak nějak bez tý přední masky nelíbí -
"-- skrytý --" 14.06.03 22:58
No, nepresvedcilo...bojim se a pekelne..jenze, olej to fakt zere..takze mam na vybranou, bud pretesnit (20 tis) nebo zkusit tohle a kdyz to nevyjde pretesnit..nevim, bojim se toho..to je fakt, ale tohle mi tak nejak prijde neskodny..? -
morfikus: tak vidim, ze te nase rozmlouvani, at do motoru nic necpes nepresvedcilo. Dobra. Alespon to nekdo vyzkousi a pouci nas. Ja si vytiskl teh mnoho stranek z "skoda.panda" a poradne si to prectu, ten clovek vypada zkusene. V novem Svete motoru je porovnani cen dilu a servisu dle znacek a za posledni 4 roky. Mazda na tom neni tak spatne.
-
"-- skrytý --" 14.06.03 15:33
dopr... pismenka pismenka! Kam jste se nam rozutekla? Jak pospicham a pisu 5 veci najednou, tak se ztraceji..tak tedy opraveny prispevek pro pripadne skarohlidy "STP cistic na motor...prozenu ho motorem pred vymenou "oleje" (protoze mogulu se olej rikat neda,snad za tech par tisic km nenapachal moc skod),koupim castrol ci shell 10w-40 a prd tam s nim. No, jeste jsem si opatril "med" od stp na zalepeni "direk"..tak to vsechno poporade provedu a sdelim, jak to kouri..ci spis sand nekouri a tak snad i nezere olej..jako driv, pred mogulem..za doby, kdy memu moru vladl shell...tak se teste -
"-- skrytý --" 14.06.03 15:29
« No, tak jsem koupil..
STP cistic na motor...prozenu ho motorem pred vymenou "oleje" (protoze mogulu se olej rikat neda,sand za tech par tisic nenapach moc sko),koupim castrol ci shell 10w-40 a prd tam s nim. No, jeste jsem si opatril "med" od stp na zalepeni "direk"..tak to vsechno po porade provedu a sdelim, jak to kouri..ci spis sand nekouri a tak snad i nezere olej..jako driv, pred mogulem..za doby, kdy memu moru vladl shell...tak se teste -
« Re: time ?!?!?!?!?!?
miruso: tak to sa parime asi vsetci ;))) Ja robim pre obrovsky nemecky gigant, menovat ho nebudem, ale preslavil sa mobilnymi telefonmi s prvym pismenkom a dvoma cislicami za tym ;))), meno sa zacina na "S" a konci na "mens" - no snad som vam toho vela neprezradil ;)))) A presiel som uz styrmi "Standortami", ako svoje komplexy vznesene nazyvaju, a klimu nemali ani v jednom. Takze tymto odchadzam za klimou do Mazdy a presuvam sa na miesto, kde si dam "vnutornu klimu" v podobe piva ;))) Sice Mazda ostane opustena na noc v meste, ale nejako to vydrzi. Vsetkym krasny vikend! -
"-- skrytý --" 13.06.03 16:14
K&N vzduchovy filter: kupil som, namontoval som a nic, mozno ide motor trochu lepsie do otacok ale to je len subjektivne, az na vietor v penazenke sa nic nezmenilo, tot moj postreh.
oleje: najprv som lial do motora zevraj "vseliek" Castrol TXT, ale mazdicka 2,5V6 mi papala olej 0,5l/3000 km a tak som presiel na syntetiku od delphi, olej papa rovnako, akurat je to polovicu lacnejsie.
audio: vymenil som originalne reproduktory za jbl a hra mi lepsie ako moje domace kino, ktore stalo 5x tolko. tie mazdacke reproduktory, take s papierovou membranou a malym magnetikom, vyzerali presne tak ako teslacke, ktore som kupoval v '85, vtedy este do skodovice => mazda setri kde sa da;
porovnanie servisov:
mazda servis na slovensku, to je tema sama o sebe. musim povedat, ze je lacnucky (mazda piestany cca. 450SK/hod) ale oni tomu moc nerozumeju: zacali mi kolisat otacky na volnobehu tak od 700 do 1500;
v mazde v blave mi najprv spravili test motora za 1200 sk a potom to xceli najprv cele rozobrat, povedal som nie;
v mazde v piestanoch mi povedali, ze je zla riadiaca jednotka motora, povedal som ufff;
v mazde v novych zamkoch mi povedali, ze treba vymenit tesnenie pod hlavou valcov, povedal som, ze si to este rozmyslim;
no a nakonec sa na to pozrel moj sused automechanik a ze jeden srob na zbernom vyfukovom potrubi sa mu nelubil, ze vraj nejako cudne trci, ze to tam asi prefukuje a tak ho vysroboval, dal novy a zasroboval spravne a zrazu, cuduj sa svete kolisanie otacok zmizlo, tak som mu kupil flasu vina a bolo :-))
mazda servis v nemecku: taky jeden nemecky manik, volajme ho manfred, cuval, cuval az nacuval do mojej mazdy, osamelo stojacej na parkovisku, no co, na zadnom blatniku mi spravil taku krasnu dieru ako otvaracom na konzervy. potom nasledovalo jedno z druhym, polizei, poistovna, par vzajomnych telefonatov s manfredom, auto som dal do servisu, za cas opravy som dostal nahradne vozitko z manfredovej poistovne (novucicka audi A4) a v piatok, po styroch dnoch som mal mazdicku hotovu, krasne vyumyvana a nalestena ma cakala, servisak mi odovzdal kluciky, poprial prijemny vikend, vela zdaru a vela stastnych kilometrov - dobre nie?
to dabel: som v hessene a momentalne perlujem pre telekom (je priserne teplo a ja potim sa ako somar v kufri, pretoze telekom nema na klimatizaciu, setri na nespravnom mieste) -
mirusho: no tak to je asi jedina vynimka, ale to je tak raz za rok ;)) A okrem toho im koniec projektu nebrani si zobrat napr. na 2 tyzdne dovku, vsak "na nu maju narok" (konkretne priklad z mojho teamu, kde si takto "odskocil" sefvyvojar) ;))) Spravne, som v Bayern, aj Ty?