MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

23.06.03  22:59

« Re: spotřeba 323

co mas te za auto a za kolik s nim jezdis?..od toho se da vytusit tvuj zpusob jizdy..znam dva lidi co maji 1.5 Z5 a jeden jezdi za 6L a druhy za cca 7.8-8.3 kazdy ma proste jiny styl jizdy..jak to toci, jak chodi na brzdy...a tak nejde rict ze 1.5 zere o 2 litry min nez 1.8 na 100km bych v pohode dokazal jet s 1.8 za mene nez s 1.5 a treba i s vyssim rychlostnim prumerem...je to hooodne o soferovi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.06.03  22:21

« Re: prosím o radu + novy zvuk u 2,5V6

Tak jestli si pamatujete, jak jsme resili problem s novym zvukem...piskot jako turbo...tak se to uz neobjevilo. V sobotu jsem jel do Zdic po dalnici, celou cestu jako z Brna,tak tech 200 a nic..ani to nepisklo, takze bylo asi fakt neco v sani. Jeste ze tak...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.06.03  16:49

« Re: spotřeba 323

Nemam konkretni zkusennosti s 1,8, ale spis bych sel do 1,8...bude to holt hlavne o vaze Tve nohy...
  • 00 Reagovat !

foto

23.06.03  16:30

« spotřeba 323

chtěl bych se ještě zeptat jestli někdo nemá praktickou zkušenost jakej je rozdíl ve spotřebě u 323 BA mezi 1,5 a 1,8. Když už sem se teda asi rozhod pro 323 a oba motory jsou ve stejný kategorii povinnýho ručení.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.06.03  14:13

« Re: Pneu + overenie presnosti tacha ;))

Na Dablovu obranu treba este dodat, ze tam zastavovali uplne vsetkych :-) pretoze tych 30 to je trapenie motora... A to vraj este isiel najpomalsie zo vsetkych chi chi...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.06.03  14:11

Bolo to 1000 Sk nastastie :-) a co myslis kolko tam bolo? No 30... na takych rychlostiach sa najlepsie mera predsa nie? Tolko sa ani neda ist :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

23.06.03  13:16

dabel: litr SK, Kč nebo EUR. To je dost podstatný rozdíl. Blahopřeji k získání prvního bločku, akorát mi není jasné kolik tam bylo povoleno, když jsi za 49 km/h chytil pokutu.
  • 00 Reagovat !

foto

23.06.03  11:18

« Pneu + overenie presnosti tacha ;))

Takze po malej neprijemnosti na hranici (specialne som bral 2 ludi, aby som sa s pneu zmestil do limitu 175EUR/osobu, ale ten buzerant colnik tvrdil, ze sa to rozdelit neda, kedze faktura je na moje meno - spolucestujuci si ho pamatal, vraj jeho uz 2x buzeroval) som namontoval tie nove Bridgestony a medzicasom najazdil asi 700km. Dojmy: auto sa stisilo a hlavne uz nie je tak strasne citlive na povrch (predtym na horsom povrchu bolo pneu dost pocut), rozdiel je hlavne vo vyssich rychlostiach. Dobre sedia na ceste. Co ma ale matie je fakt, ze napriek tomu, ze su dobre nahustene (2.3atm) opticky posobia dojmom "polo vypustenej pneu" (Tom potvrdi ;))

No a este zazitok, v sobotu som si overil presnost tachometra. Tacho 50, realne 49. Akorat ten poplatok za overenie bol dost vysoky, taky velmi mily policajt si vypytal liter ;))) Ale neni to zle, prva pokuta za rychlost v zivote ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

23.06.03  11:14

« Re: dlouhá cesta

Radim: presne ako vravi Mitsi, interval vymeny je 100tkm, 90tkm je len kvoli tomu, aby to "pasovalo" na kontroly po 15tkm. Kedze si spominal, ze "stocenie" bude tak 10tkm, tak by som sa nebal. Takze kompletny suhlas s Mitsim (ako vacsinou ;)))

ad imobilizer: spravne, je v kluci. Preto sa aj po nastartovani rozsvieti na sekundu kontrolka (zdroj: manual co som dostal ;)))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.06.03  09:49

« www.Mazda626.sk Update - 23.6.2003

Maly update, zbuchal som kratky clanok o vymene mojho sedadla spolu s fotkami...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.06.03  10:36

« Re: No, tak jsem koupil..

Tak hotovo..prohnal jsem motorem stp cistic, vypustil, nalil castrol txt 5w-40 a dolil trochu aditiva proti kourivost..takze.. 1, pocakm, az to porade vystydne a nastartuju..at vidim, jak to kouri, ci snad radsi nekouri 2, budu hlidat spotrebuju oleje a uvidime..co na to auticko. Subjektivni dojmy jsou : auto je tissi, prijde mi, ze se lip toci.. uvidime.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.06.03  13:10

To je stejn divny.. 50 tis je moc malo. To bylo origos mazda?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.03  13:00

Me odesla kladka na rozvodech za cca 50 tis. km. Ofsem tak, a to uz jsem se tu sveroval, ze pochopitelne se rozerval remen, ten rozbil vse plastove co se nachazelo v jeho blizkosti. Motor po tomto zazitku sice OK (ve 160 km rychlosti), ale vymena komplet rozvodu 15 tis. Kc.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.03  11:25

Jelikož na 100 % nevím, zda stav tacháče odpovídá, zvolím asi tu variantu co navrhuje Tawa a zajedu do servisu pro radu. Přece jenom ty svíčky tam jsou od novoty, takže asi by to chtělo vyměnit. Oni ti Taliáni moc s Mazdama nejezdí a s opravou by tam mohla být potíž. Možná, že mi to v Mazdě dají na fakturu s prodlouženou splatností !? Jednou mi tam platbu fakturou nabídli, ale na splatnost jsem se neptal. Koupím asistenční pojištění do zahraničí a uvidíme. Pořád ještě zvažuji, zda by letadlo nebylo lepší.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.03  10:42

hehe nedavno sem tady psal co mi rekli v Autolarosu pri pokusu objednat se na pravidelnou prohlidku a sami mi vicemene nabidli ze ten interval mam prodlouzit.....nebal bych se zrovna toho.....a pokud se nepletu tak taky zajizdis do larosu, takze pokud uz hlodajici cerv bude natolik velky tak bych se nebal tam zatelefonovat
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.06.03  08:58

Pokud to auto nemá stočený tachometr, tak se přetažením lhůty pravidelné údržby o pár tis. km rozhodně nic nestane (zj. v případě svíček). Ostatně rozvodový řemen se u většiny japonských aut mění po 100 tis. km - lhůta 90 tis. km je tam proto, že ve 100 tis. km není pravidelná periodická prohlídka. Naopak já osobně bych před dovolenou raději vyměnil olej v motoru, a to obzvláště tehdy, když pojedu do Itálie!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.06.03  08:55

Pokud vis, ze byl predtim rozvodak menenej, tak bych to klidne odjel.
  • 00 Reagovat !

foto

20.06.03  07:43

« dlouhá cesta

Přemýšlím, že bych se vydal autem do Itálie, tj. cca 2000 km. Ovšem jsem před 90.tis. prohlídkou, která stojí docela dost peněz, které by mi na dovolené chyběly. Tak nevím jestli to mám risknout, jet bez ní a prohlídku udělat v cca 91500 km ? Co myslíte, může se něco stát? Mám obavy z rozvodového řemene, který se v 90.tis. mění a svíček. Olej určitě ještě vydrží.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.03  13:35

No to netusim, ja to na kseft nedelam... za litr koupim, za litr prodam. Jak dodat..nevim...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.03  12:31

morfikus: a jak mi to předáš. Poštou -dobírka? Aby to pak nestálo víc jak v obchodě.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…