MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

25.06.03  11:30

« Re: dlouhá cesta

Tak dovolenou jsem vyřešil tak, že pojedu autem jen do Prahy a do Kalábrie poletím letadlem. Snad se mi ten rozvoďák a svíčky cestu do PHA a zpět vydrži a auto nezklame ( ikdyž nevím, z čeho po dovolené 90.tis. prohlídku zatáhnu). Teď řeším problém s parkováním na letišti v Ruzyni. Nemáte někdo zkušenost co, jak a za kolik?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.03  11:26

« Supermazadla

Toto si prectete, treba vas to bude zajimat.
    [odkaz]
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

25.06.03  11:25

« Mazda 3

Tak jak se Vám líbí první fotky Mazdy 3 (vpravo).
    Já bych to typnul na v budoucnosti dobře prodejný vůz.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.03  11:18

« Re: prosím o radu + novy zvuk u 2,5V6

Ja jsem ten medik pouzival do stare 323, daval jsem ho tam dle navodu.Olej vzdycky pres noc stekl do vany, kontroloval jsem ho celkem casto. Po tom co jsi vymenil olej a filtr si to kontroloval pred prvnim nastartovanim ? filtr si cca 2dcl veme do sebe. Nejlepsi bude kdyz to ted dolijes a zkontrolujes to jeste jednou po 100 km.B.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.06.03  10:16

to all: chystam se v nejblizsi dobe zmerit kompresni tlaky, pak uvidime...cim to je. Ten olej ale nechapu, jestli jak se nesmichal s medikem, proste nekde nahore nesedi prilepenej..zni to srandovne, ale nevim, kdo z vas ten med videl a sahl si do nej..ma hodne visokou viskozitu....fakt velkou
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.06.03  10:14

To BoB_ : ne ne..tohle myslim muj pripad neni... Kratke trasy jsem nejezdil, teplomer oleje nemam, mam jen teplomer chladici kapaliny jako temr kazde jine auto.
    To Mitsi : ano, motor zacina byt zraly na generalku, vim to. to all : spis resim, kam se na tech 100km opdel litr oleje..to proste nechapu
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.06.03  08:51

"A to koureni..neni to para...je to cmoud." - tj. pravděpodobně vadná (opotřebovaná / poškozená / zpuchřelá atd.) těsnění (miniaturní simeringy) na ventilových vodítkách. Nejvíc to pak kouří, když se např. jede delší dobu z kopce bez plynu a pak se přidá: nahromaděný olej se rychle spálí, tak to silně zakouří, následně se výfukové plyny opět zčistí. Při tomto druhu problému to celkově výrazněji kouří "za tepla", než "za studena". Pokud to naopak mnohem více kouří "za studena", pak je problém nejspíš v pístních kroužcích, hlavně v těch spodních, tzv. stíracích (opotřebované, zapečené, s prasklými pružinkami, popraskané / rozlomené) nebo v celkovém mechanickém opotřebení motoru (zralý na výbrus?).
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.03  08:30

>se ti do oleje dostane vlhost < che che ... tak to poznam, na MB 1000 mi do oleja tiekla voda ... rano som vzdy mal plnu vanu "oleja", po nastartovani bol biely a farbu chytil az po 20 km ... aj to mozno len preto ze ten motor sa strasne prehrieval :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.03  07:40

morfikus: A jaky jsi mel rezim jizdy pred tim? Nejezdil jsi jenom kratke priskoky, kdy se ti nestihl poradne ohrat olej? Pozor na to, ze teplotu oleje ukazuje maloktere auto. To, co je na budiku, tak je teplota vody, coz je neco jineo :-) Obcas se stane,
    ze ti to olej trosku zere, ale kvuli tomu,
    ze se ti do oleje dostane vlhost a pripadne troska benzinu,
    tak tu spotrebu nevidis. Jakmile pak ale jedes v celku delsi trasu,
    tak se ti motor (a hlavne olej) hodne zahreje
    a tyhle "prisady" se odpari a tim padem ti hodne klesne hladina oleje.

Neni to tvuj pripad?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.06.03  23:51

No jasne..ale jednou stect musi,ne? Prave je to 12 hodin¨od zastaveni a oleje je tam stejne. Na druhou stranu, kdyby to zralo 1,5l na 100..tak to kouri nepretrzite, coz nedela..ale kde ten olej sakra je? A to koureni..neni to para...je to cmoud.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.03  23:28

« Re: spotřeba 323

to Tawa: jasne nemluvim o meznich situacich kdy 1.5 uz nemuze...predpokladam normalni jizdu ...hodne lidi ma zase rado pod pedalem, rekneme vykonovou rezervu tak voli vetsi obsahy..ale to je na kazdem z nas :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.03  23:22

ta rychlost stekani oleje je dana jeho schopnosti ulpet na trecich plochach..takze cim lepsi olej tim vic drzi nahore v motoru (btw tam je potreba ne ve dole ve vane)...to koureni studenyho auta je normalni- kat dela vodni paru...prska to kapky vody z vyfuku..atd atd.. nech autiko na rovine a rano za studena na to koukni..1.5L na 200km by si musel kourit jako lokomotiva :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.06.03  14:31

No, to ja jsem taky zvedavej... ja vim..me to malinko prekvapilo, jelikoz drive mi to steklo behem chvilky..no, mam v planu to zmerit jeste vecer. Jinak, toho medu jsem tam dal jen pul lahviky...uprimne, kouri to tak o 60% min..skoro to neni videt (ihned po nastartovani studeneho motoru, pak vubec nic.) Takze mam v planu najet 1000km a pak olej vypustit a zmerit objem. Uvidime.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.03  14:16

morfikus: to jsem vážně zvědavý,co ty "medy" s motorem tvého auta provedou. Jeden a půl litru to nebude. U mé Mazdy je mezi měrkami přesně 2 cm a udělá to litr. 1 dcl= 2 mm. Mám však zkušenost, že je dobré olej měřit až po delším odstavení (já měřím vždy ráno po nočním klidu auta) Přestože je Castrol Softec tak řídký, stéká dlouho.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.06.03  13:00

No, motor..zda se lepsi..min to kouri, temer neznatelne, ale dneska jsem prijel a koukal na spotrebu oleje a bylo tam trochu nad Low..kontroloval jsem to asi 40min po zastaveni auta..na malinko sikme plose smer od merky, tak nevim. To snad neni mozny, aby to sezralo 1,5l na asi 200km,ne? Snad se tam jeste nekde objevi, jinak nevim! PS Motor je zespoda ulpne suchej..ani kapka.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.03  12:23

díky všem za odpovědi, no já sem spíš klidnější řidič, jezdit budu hlavně Brno a okolí. A abych pravdu řekl asi spíš pudu do té 1,5
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.03  10:45

joe_st: mno ono s timhle a zas s timhle motorem muzes sice jezdit tolik a tolik, ze je to o soferovi, pokud to mas jako sport :-) ale rekl bych ze az na vyjimky z principu de o to ze s tim 1,5 nemuzes uz vytahnout vic, takze bych rekl ze vseobecne sporivejsi ridic automaticky pujde do toho nizsiho a bude si i tu spotrebu hlidat
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.03  10:23

musim podotknout ze nikdy sem nak na spotrebu nejezdil, strida se to obcas se snazim s lehci nohou a pekne brzdit motor, ale zase obcas to ujede a trochu si zablbnu :-).....rekl bych ze spotreba u mne je +/- stejna jak uvadeji papiry
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.03  10:17

taky zalezi kde s tim chces jezdit pro mesto bych sel do 1.5......spotrebu u 1.8 (je to uz spise 1.9 :-)) bych rekl +/- 9l kdyz zapocitavam cestu prez celou rep. vecer!! po dalnici :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

23.06.03  23:04

zdar rudo...jeee ja Te na tom ICQ nestihnul....co motor je to ok?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…