MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
« Re: dlouhá cesta
h_ST: no já bych jel autem, ale manželce se nechce jet na sever It. (má obavy z počasí, zač. 07 bývá deštivý), kde to je autem přijatelné a jet autem až na jih "do prstů It." se nechce ani mi. Parkování na Ruzyni byla jen krátkodobá úvaha, od které jsem upustil a auto nechám u známých poblíš Prahy. Dneska jsem se stavil ve škoda servisu pro litr Castrol softec 5-40W. Měli ho za 406,-/litr, vzal jsem ho, protože jsem si nemohl vzpomenout, kolik za něj chtějí v Mazdě. PS: Mazdy se nekradou !! -
"-- skrytý --" 26.06.03 12:23
« Re: prosím o radu + novy zvuk u 2,5V6
To all : olej je na svete, dnes rano stekl..vana je plna..nechapu, ale dobre ze tak.
to oddie : jo..taky argument..souhlasim s Tebou...uprimne, do noveho ci stredne zajeteho auta bych NIKDY nic nenalil. OPAKUJI NIKDY..vzhledem k tomu, ze mne ceka rozsahlejsi oprava...pak jsem nemel temer co ztratit... Tedy, pokud bych tam nenalil nejakej vylozene drastak..takze, SOUHLASIM s Tebou na 100%..na meraky mrknu. -
« Re: dlouhá cesta
hehe pri poslednim parkovani na ruzyni to byla docela komedie.......taky sem zaparkoval a vono auto nikde tam kde "melo stat"......po pul hodce sem ho nakonec nasel :-) hold sem si uplne poplet to parkovaci misto.......delsi dobu sem tam nebyl tak me nak dostalo to parkoviste :-) -
« Re: dlouhá cesta
Radim: Ty jseš teda expert :-), koupíš si spolehlivé a pohodlné auto, a pak místo toho, abys ho amortizoval, tak na dovolenou poletíš letadlem. A parkování na Ruzyni ? Přiznej se, tebe mrzí, že máš auto. Anebo se ti zdá, že se v Ostravě málo krade, tak necháš stát auto 14 dní na Ruzyni ? Já bych tam teda auto nenechal ani minutu. Vždyť to je pro zloděje naprosto ideální místo - vyhlédne si auto, pak sleduje kam odletí majitel, a pak má dost času na to, aby si auto nerušeně odvezl. -
« Re: spotřeba 323
Ahoj,
mam 323 BA 1,5 SDN (1997, cca 150 tis km), po okreskách i plně naložený auto kolem 7/100 (nejezdím úplně pomalu). Předloni jsem "udělal" Chorvatsko s celou rodinou a narvaným autem za 6,9. Hodně jezdím po D1 (Jihlava - Praha), pokud se courám (kolem 120) dá se to jet i za 6,6/100, Když se tomu šlape na plyn, bude to kolem 8 ale to moc často nedělám. Po městě moc nejezdím. Myslím že ta 1,5 je docela povedenej motor. Karel -
"-- skrytý --" 25.06.03 11:58
« Re: prosím o radu + novy zvuk u 2,5V6
to oddie : Experimentátor jsem..apropo, ja tam nenalil nic drastickyho..po dlouhrm rozvazovani jsem lehce proplachl pred vymenou oleje motor stp cisticem. Neboli..nalil jsem ho do oleje..asi 3 dcl, motor nechal bezet 5 min na volnobeh a pote s olejem vypustil. To nic drastickeho udelat nemohlo, max to neudela nic (zadna sragora v tom neni) no a po vymene oleje jsem dolil necelou polovinu pul litrove stp proti kourivost. Opet to neni nic jineho, nez husty "olej", kterej ma vysokou viskozitu, dobre prilne. Pokud nezabere tohle, neceka me stejne v brzke dobe nic jineho, nez Go motoru, cili skody, paklize budou, stejne budu odstranovat. Opakuji..to co jsem tam nalil neni nic drastickeho na bazi pripravku z clanku, ktery se zde dokola a dokola objevuje. ;-)) Co se tyka meraku na kompres tlaky...to je SUPER..ja ho nemam..bud bych ho nekde zakoupi (kde?) Nebo bch se stavil, radsi spis to druhy..vic hlav vic vi. co se tyka provadeni diagnostitky ze zmerenych kompresnich tlaku..mam na to pomerne slusnou tabulku...tak snad neco pozname. -
« Hučení kol
Včera jsem projížděl Xedose od švagrové, protože mi říkala, že ji tam něco klepe. Jelikož zvuk vzniká i při počení volantem na místě, tipuji to na kulové čepy.Co myslíte?
Při projížďce jsem zjistil, že skoro neslyším zvuk kol (pneu SAVA INTENZA). Nejezdili jste někdo Xedosem a 626, abyste porovnali hlučnost vozů. Švara ma Mazdu 6 a taky ji má hlučnější než je Xedos. Bude konstrukcí?
To mě přivádí k rozpakům, zda nemám opravdu vyměnit zadní ložiska.
V servise mi před časem jeden mechanik řekl, že by to chtělo a druhý, že jsou OK - bez vůle. Dá se nějak prověřit kvalita ložisek bez subjektivních pocitů automechaniků?