MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

26.06.03  18:01

« Re: dlouhá cesta

;)) no jo, vsetci sme tak nejak zacinali... ked som dostal prvu pokutu (500SKK za parkovanie) tak ma to financne zlikvidovalo na cely mesiac ;))) Inak aj TomAnt mal pred Mazdou Skodnu, ale o tej sa neda povedat, ze by sa nekazila, pokial viem, tak ju stale musel servisovat :(( Takze si mal asi stastie na kus ;))) No pani idem ja na byt sa vyspat pac zajtra cestujem zase na vikend domov. Prajem vsetkym pekny vecer ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.03  17:51

no moje první kára byla Ford Cortina r.v.71 , tj. o 5 let starší než já byla v tom 1,6, ale místo původní OHV tam bylo OHC s posledních typů, problém byl jenom v tom , že ty motory maj obráceně sání a výfuk takže se výfukový potrubí divoce kroutilo, aby se dostalo kam mělo. Bylo ta krásný auto(dvoudveřový provedení) a koupil sem ho asi 2 měsíce před ukončením řidičáku. Doteď lituju, že sem ho prodal, ale jako student sem tehdy neměl pořádně ani na benzín a ručení mě děsilo půl roku do předu
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.03  17:48

Joo, to jsem prezil..docela vpoho. Byli jsme pripoutani..nastesti. Vymenil se chladic, naraznik, haubna, jedno svetlo a jezdilo se dal..ale od te doby to nebylo ono...pak jsem ho prodal. Krom toho jsem taky kdysi mel S 105. Koupil jsem ji za 5 tis...jezdi dodnes..najela od te doby asi 40tis km. menil se jen olej..uzasny auto za 5 tisic KC ;-)! Koupil jsem ho i se servisni knizkou..no, proste, nekup to. Dal jsem ho kdysi pritelkyni jakoprvni auto, aby se naucila ;-))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.03  17:44

Hm no jo, stane sa, hlavne, ze Ty si bol cely... ja som si Talbiho "stribrnou srsan" (aj ked v zlatej metalize ;)) uzil asi rok a pol a najazdil asi 20tkm, ako vravim, spominam nanho v dobrom ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.03  17:37

No, ja si renaultika (kamzika) ;-) moc neuzil..asi po mesici jsem ho v madarsku zrusil..v retezovce..nejak to nebrzdilo...ani mi nenasli poradnou brzdnou drahu..a to jsem stal na brzde jak prilepenej..motor nechcip, ten jsem po zastaveni vypnul..takze posilovac posiloval..no,nevim ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.03  17:24

U mna bola tiez na vine hmlovka: tipek od ktoreho som to kupoval ju nejako blbo nasadil a ona po zapnuti vyhodila komplet vsetko vzadu... Kolko to malo najazdene neviem, oficialny udaj bol 180tkm ked som ho kupil ;))) Vodicak som mal sice dlhsie - asi 3 roky, ale moc najazdene som nemal ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.03  17:22

Jo zadni svetla..to ja znam...me zas jednou porad svitila zadni mlhovka...dokud jsem ji neodstrihl..az pak jsem zjistil, ze stacilo vypnout tlacitko..takovy divny na divnym miste...dodatecne pridelany ;-)) No, mel jsem ridicak asi mesi.. Jo, olej jsem nedolival VUBEC zadnej... melo to najeto asi 280tis..ci tak neco mozna 320 ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.03  16:57

No vidis to, mna nenechal Talbot v stychu nikdy. Fakt VZDYCKY ma doviezol, aj ked s problemami. Raz som mu vyhovoril utopeny motor, potom pre zmenu vypadli v noci v hmle kompletne zadne svetla, ale motor chodil a chodil bez problemov (no akorat som lial olej, asi tak 2l/1000km ;)). Potom ho mal svagor mojej slecny a nakoniec taky 18-rocny nedom*dok, ktory ten olej nedolieval a tak auticko poslal do vecnych lovist.... teraz sa v mojom pravom oku leskne slza a to lave vyzaruje hromy-blesky na adresu toho pubertaka...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.03  16:53

jo..presne tak... manualni sytic jsem miloval.. Ale jinak si nemuzu stezovat, dokud jsem ho nezrusil..tak byl super a jezdil..pak to slo z kopce :-( Jo, jednou me nechal viset..na Malostransky..odeslo tesneni pod karburatorem..prisaval vzduch..chuda smes = nejelo to. Tenkrat me odtlacila skupinka asi deseti 20letych nemcu ;-D
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.03  16:46

morfikus: jasneee ;)) R18 bol konkurent mojho Talbota ;))) ten bol tiez 4-kvalt, 1.5l 85 konikov, krasne makkucke sedacky-kresielka, makke perovanie, odporucam len pre dobrudruzne povahy - manualny sytic, prevodovka znacne nepresna (kym som sa naucil hadzat jednotku, poznal som na nej kazdy zub ;))) pripadne neustale sa prepalujuce poistky ;)) Kazdopadne, ako studakovi mi to stacilo ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.03  16:34

No jasne..moje prvni byl Renault R18..stejne starej jako ja ;-)) 4 stupnova prevodovka, 1,5motor, tezky, nebrzdilo to...s tim jsem si uzil.. Jo, vzpominky.. Myslim, ze Mx ko mi zustane dlouho a pak asi pudju do RX8..tak za 4-5 let
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.03  16:27

Ja Ti dobre rozumiem ;))) No u mna je to tak, ze to svoje auticko mam sice velmi rad, ale zase ked si uz vyhliadnem nieco ine, tak svoje city pomaly prenasam na to nove ;)), takze "bolest" po predaji nie je nejaka vyrazna ;)) Maximalne ze si zaspominam - doteraz spominam na svoje prve auticko Talbot 1510 o tri roky mladsie odo mna ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.03  16:23

No jasne..my Ti rozumime ;-)) To ja bych to teda nerozdejchal..auta miluju a tu svoji cicu ze vseho nejvic..kdyz jsem ji koupil a prodal minuly auto..tak jsem smutnil snad 3 mesice..nad ztratou toho minuleho auta..pak jsem se zamilovaval do mazdicky a ted si na ni nenecham sahnout...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.03  16:06

uf... posledne slovo ma by samozrejme "predsavit".. kolegyna mi zacala nieco vypravat a ja som po pamati dokoncil...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.03  16:06

morfikus: Tak tak, tiez by ma sice srala ta skoda, ale to by som nejako preniesol cez srdce. Horsie by to bolo, ze si Mazdicku pomaly vypiplavam :(( No a samozrejme byt bez auta si uz fakticky neviem presvedcit..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.03  16:00

To musi bejt velice neprijemna zkusennost, nechtel bych to zazit... obvzlaste ja..kterej ma k autu VELKOU citovou vazbu... to slovo VELKOU ZDURAZNUJI! ;-) Mam ji rad, holku jednu..
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.03  15:49

Tak tak, VELMI vyrazny argument pre kupu Japa ;)) lepsie su na tom uz len snad ich susedia z Korei ;)) Rozpraval mi sef, jak sa vybral do Budapesti na dovolenku aj s 2-rocnou dcerou a kym si pozreli mesto, tam im corli Pasika - stravil potom skvely vecer na policajnej stanici :-( Takze ma teraz znacnu nedoveru vydat sa autom do vychodnej Europy ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.03  15:43

ja vim..vzdyt ja nerikam, ze se mnou nesouhlasis.. ;-) spis jsem to tak jeste jednou zduraznoval, jelikoz mne to tesi ;-)) Nemusim se tolik bat
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.03  15:42

morfikus: no jasne, ved ja Ti davam za pravdu ;)) sam si povedal, ze sa nekradnu a toto bol len ilustrativny priklad priamo od vas (inak dakujem este raz imaximovi za dobry tip na P+R parkoviska ;)) cely den parkovat za 10Kc, tomu hovorim kseft ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.03  15:38

Radim: hm ak sa Ti nechce ist jednoducho preto, lebo mas soferovania dost, tak Tvoj vyber cestovat lietadlom pochopim. Inak by som na Tvojom mieste preferoval asi auto: jednak sa Mazda konecne poriadne prevetra (videl by som v tom pre auto skor pozitivum, ak jazdis hlavne po meste), jednak (a to je podstatnejsie ;)) do auta nalozis podstatne viac veci ako do pritrubleho lietadla a nemusis rozmyslat "hm tak s tymto sa mi tahat nechce" atd. Proste to hodis do auta a ides. A dazdov sa snad nebojis, Mazda ma aj na mokru dobru trakciu a nemal by byt najmensi problem prebehnut aj cez nejake prietrzky mracien ;)))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…