MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
« Re: dlouhá cesta
;)) no jo, vsetci sme tak nejak zacinali... ked som dostal prvu pokutu (500SKK za parkovanie) tak ma to financne zlikvidovalo na cely mesiac ;))) Inak aj TomAnt mal pred Mazdou Skodnu, ale o tej sa neda povedat, ze by sa nekazila, pokial viem, tak ju stale musel servisovat :(( Takze si mal asi stastie na kus ;))) No pani idem ja na byt sa vyspat pac zajtra cestujem zase na vikend domov. Prajem vsetkym pekny vecer ;)) -
« Re: dlouhá cesta
no moje první kára byla Ford Cortina r.v.71 , tj. o 5 let starší než já byla v tom 1,6, ale místo původní OHV tam bylo OHC s posledních typů, problém byl jenom v tom , že ty motory maj obráceně sání a výfuk takže se výfukový potrubí divoce kroutilo, aby se dostalo kam mělo. Bylo ta krásný auto(dvoudveřový provedení) a koupil sem ho asi 2 měsíce před ukončením řidičáku. Doteď lituju, že sem ho prodal, ale jako student sem tehdy neměl pořádně ani na benzín a ručení mě děsilo půl roku do předu -
"-- skrytý --" 26.06.03 17:48
« Re: dlouhá cesta
Joo, to jsem prezil..docela vpoho. Byli jsme pripoutani..nastesti. Vymenil se chladic, naraznik, haubna, jedno svetlo a jezdilo se dal..ale od te doby to nebylo ono...pak jsem ho prodal. Krom toho jsem taky kdysi mel S 105. Koupil jsem ji za 5 tis...jezdi dodnes..najela od te doby asi 40tis km. menil se jen olej..uzasny auto za 5 tisic KC ;-)! Koupil jsem ho i se servisni knizkou..no, proste, nekup to. Dal jsem ho kdysi pritelkyni jakoprvni auto, aby se naucila ;-)) -
"-- skrytý --" 26.06.03 17:37
« Re: dlouhá cesta
No, ja si renaultika (kamzika) ;-) moc neuzil..asi po mesici jsem ho v madarsku zrusil..v retezovce..nejak to nebrzdilo...ani mi nenasli poradnou brzdnou drahu..a to jsem stal na brzde jak prilepenej..motor nechcip, ten jsem po zastaveni vypnul..takze posilovac posiloval..no,nevim ;-) -
« Re: dlouhá cesta
U mna bola tiez na vine hmlovka: tipek od ktoreho som to kupoval ju nejako blbo nasadil a ona po zapnuti vyhodila komplet vsetko vzadu... Kolko to malo najazdene neviem, oficialny udaj bol 180tkm ked som ho kupil ;))) Vodicak som mal sice dlhsie - asi 3 roky, ale moc najazdene som nemal ;))) -
"-- skrytý --" 26.06.03 17:22
« Re: dlouhá cesta
Jo zadni svetla..to ja znam...me zas jednou porad svitila zadni mlhovka...dokud jsem ji neodstrihl..az pak jsem zjistil, ze stacilo vypnout tlacitko..takovy divny na divnym miste...dodatecne pridelany ;-)) No, mel jsem ridicak asi mesi.. Jo, olej jsem nedolival VUBEC zadnej... melo to najeto asi 280tis..ci tak neco mozna 320 ;-) -
« Re: dlouhá cesta
No vidis to, mna nenechal Talbot v stychu nikdy. Fakt VZDYCKY ma doviezol, aj ked s problemami. Raz som mu vyhovoril utopeny motor, potom pre zmenu vypadli v noci v hmle kompletne zadne svetla, ale motor chodil a chodil bez problemov (no akorat som lial olej, asi tak 2l/1000km ;)). Potom ho mal svagor mojej slecny a nakoniec taky 18-rocny nedom*dok, ktory ten olej nedolieval a tak auticko poslal do vecnych lovist.... teraz sa v mojom pravom oku leskne slza a to lave vyzaruje hromy-blesky na adresu toho pubertaka... -
"-- skrytý --" 26.06.03 16:53
« Re: dlouhá cesta
jo..presne tak... manualni sytic jsem miloval.. Ale jinak si nemuzu stezovat, dokud jsem ho nezrusil..tak byl super a jezdil..pak to slo z kopce :-( Jo, jednou me nechal viset..na Malostransky..odeslo tesneni pod karburatorem..prisaval vzduch..chuda smes = nejelo to. Tenkrat me odtlacila skupinka asi deseti 20letych nemcu ;-D -
« Re: dlouhá cesta
morfikus: jasneee ;)) R18 bol konkurent mojho Talbota ;))) ten bol tiez 4-kvalt, 1.5l 85 konikov, krasne makkucke sedacky-kresielka, makke perovanie, odporucam len pre dobrudruzne povahy - manualny sytic, prevodovka znacne nepresna (kym som sa naucil hadzat jednotku, poznal som na nej kazdy zub ;))) pripadne neustale sa prepalujuce poistky ;)) Kazdopadne, ako studakovi mi to stacilo ;))) -
« Re: dlouhá cesta
Ja Ti dobre rozumiem ;))) No u mna je to tak, ze to svoje auticko mam sice velmi rad, ale zase ked si uz vyhliadnem nieco ine, tak svoje city pomaly prenasam na to nove ;)), takze "bolest" po predaji nie je nejaka vyrazna ;)) Maximalne ze si zaspominam - doteraz spominam na svoje prve auticko Talbot 1510 o tri roky mladsie odo mna ;))) -
"-- skrytý --" 26.06.03 16:23
« Re: dlouhá cesta
No jasne..my Ti rozumime ;-)) To ja bych to teda nerozdejchal..auta miluju a tu svoji cicu ze vseho nejvic..kdyz jsem ji koupil a prodal minuly auto..tak jsem smutnil snad 3 mesice..nad ztratou toho minuleho auta..pak jsem se zamilovaval do mazdicky a ted si na ni nenecham sahnout... -
« Re: dlouhá cesta
Tak tak, VELMI vyrazny argument pre kupu Japa ;)) lepsie su na tom uz len snad ich susedia z Korei ;)) Rozpraval mi sef, jak sa vybral do Budapesti na dovolenku aj s 2-rocnou dcerou a kym si pozreli mesto, tam im corli Pasika - stravil potom skvely vecer na policajnej stanici :-( Takze ma teraz znacnu nedoveru vydat sa autom do vychodnej Europy ;)) -
« Re: dlouhá cesta
Radim: hm ak sa Ti nechce ist jednoducho preto, lebo mas soferovania dost, tak Tvoj vyber cestovat lietadlom pochopim. Inak by som na Tvojom mieste preferoval asi auto: jednak sa Mazda konecne poriadne prevetra (videl by som v tom pre auto skor pozitivum, ak jazdis hlavne po meste), jednak (a to je podstatnejsie ;)) do auta nalozis podstatne viac veci ako do pritrubleho lietadla a nemusis rozmyslat "hm tak s tymto sa mi tahat nechce" atd. Proste to hodis do auta a ides. A dazdov sa snad nebojis, Mazda ma aj na mokru dobru trakciu a nemal by byt najmensi problem prebehnut aj cez nejake prietrzky mracien ;)))