MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
« Re: Hučení kol
ad loziska muzu potvrdit pri pristim servisu me to taky ceka a rovnez sem byl ujistovan ze pokud vylozene si to nepreji menit hned, tolik a tolik mi to vydrzi a ze je tam naka rezerva..........jinak s tim ruznym hucenim ze zacatku me to taky stvalo, mel sem nak spatne vyvazeny dvere a trochu vibroval diky tomu motorek na okna + plasty v ramci zaruky mi to v pohode nakonec vyvazili ok jenom tedkom mi to zase zlodej nak poskodil takze vibruje to vesele dal, clovek se s tim uz hold musi smirit :-)) nebo drzet motor peken v otackach :-)))) -
« Re: dlouhá cesta
pokud je mi znamo tak v AutoLarosu(btw. maj novy web) na objednani na servis je nutny volat tak cca 2 dny predem a byl sem ujisteny, ze vzdycky by to melo vyjit (zatim vzdycky jo byl sem tam 4x) a pak jednou jeste kdyz se mi neco stalo se steraci me vzali tyz den.....prij.tech. povidal ze se jim nestava zeby byli totalne precpany (nevim nakolik tomu verit :-)) -
« Re: Ještě Kalábrie
Radim: Byl jsem tam v '98. Cena potravin - měli jsme skoro všechno s sebou z česka, kupovali jsme jenom chleba, pečivo a ovoce v takovém malém krámku v apartmánovém komplexu a ceny tam byly asi dvojnásobné oproti česku. Kolik stojí půjčení auta nevím. Informace - zkus [odkaz] , je to cestovka ze Sviadnova, měli by vědět, dělají to Capo Vaticano. Případně tam zkus zavolat, v kanceláři bývá pani Klabníková. -
"-- skrytý --" 27.06.03 08:55
« Re: Hučení kol
A nedělají to náhodou pneumatiky? Pokud jde o "zadek", vůle v ložiscích se nejlépe pozná tak, že při jízdě rychlostí tak 6O km/h v přímém směru jemně přibrzdím ruční brzdou: pokud se hučení výrazně zmírní, je chyba v ložiscích; pokud se nic moc nestane, je problém ve špatně sjetých pneumatikách (tzv. "pilka", "schody" atd.). -
« Re: Ještě Kalábrie
h-ST: díky za informace. Z Itálie znám jen sever. Pokud to v Kalábrii bude super, určitě příště manželku přesvědčím abychom jeli autem. Zvažuji, že si tam půjčím auto, ale nemám představu co to bude stát. Na Thassosu jsem za 3 dny platil cca 100 EUR. Kdy jsi tam byl? Nemám vůbec informace jak to tam je z cenami potravin a "zábavy". Cestovka, s kterou jedu je z Prahy a u nás jejich zájezdy prodává agentura, která moc informaci neví. -
« Ještě Kalábrie
Radim: Takže ať ti ta dovolená v Kalábrii vyjde. A pokud bude možnost absolvovat výlet lodí na Eolijské (Lipari, Vulcano, Stromboli, ..) ostrovy, tak neváhej. Je to špica a nestojí to tolik. Loď tehdy odjížděla z městečka Tropea, což je cca 30 km jižně od Vibo Valentia, a do Tropei nás odvezl autobus zorganizovaný hoteliérem. A tahle nabídka bude určitě i v místě tvého pobytu. A taky se ještě jezdívá na zájezd na Etnu, tam se dojede do cca 1800m autobusem, pak do 2400 lanovkou a kdo chce až do kráteru, tak jsou tam LandRovery. Kalábrii zdar ! -
« Re: Hučení kol
Radim: Člověče, ty to strašně prožíváš. Ložiska v kolech jsou dneska dělaná tak, že s hučícím ložiskem najedeš tisíce km, aniž by se vysypalo. Moje zkušenost je (zase) pouze s Formanem - jednou z jara mi začalo hučet ložisko v pravém předním kole - ale jenom tehdy, když jsem dost ostře říznul pravotočivou zatáčku - prostě při rychlosti nad 80 a určitém natočení kol. Tak jsem zajel do servisu, pak jsme chvilku jezdili po městě, a samozřejmě nic nebylo slyšet. Tak mě technik uchlácholil, a já jsem se v červnu sbalil a vyrazil do Kalábrie. V autě 2 dospělí + 2 děti, kufr plný až po střechu, a hned za městem v první zatáčce se ozvalo ložisko. Tak jsem s oroseným čelem pokračoval v jízdě a říkal jsem si, že ještě někde před hranicí zajedu do servisu. Pak jsem v Olomouci najel na dálnici, a bylo po hučení. A tak jsem v poklidu dojel do Kalábrie a pak zpátky, a pak jsem tak jezdil ještě půl roku, absolvoval jsem ještě cestu na lyžovačku do Alp, a teprve potom jsem v rámci servisní prohlídky nechal ložisko vyměnit. Takže - chce to klid. -
« Hučení kol
Stále se zabývám zvukem svých kol a porovnávám s jinými vozy. Například jsem zjistil, že ve Fabii i Felicii kola také hučí, ale člověk to nebere tolik v potaz, protože to motor přehluší. Potřeboval bych se svést nějakou jinou M626 GF a porovnat. Říká se, že hučení ložisek se pozná v zatáčkách, když se kolu odlehčí. Já však nepozoruji žádnou změnu ať dělám co dělám (akorát jsem nezkoušel jet po dvou kolech). -
« Re: Kalábrie
h_ST: Já letím do Bivona di Porto Salva poblíž města Vibo Valentia. Z toho vedra mám též obavy jelikož mám potíže s kolísavým tlakem a občas to se mnou zamává. Zrovna včera jsem četl, že tam začíná být energetická krize, protože všichni maji naplno puštěnou klimatizaci, aby přežili.
Jízda v Mazdě by určitě byla v pohodě, ale jak jsem již psal, jediný kdo by souhlasil s cestou autem jsem já a syn. -
« Kalábrie
Radim: Kam do kalábrie jedeš ? Já byl před časem na Capo Vaticano a byla to exotika. Doporučuji výlet lodí na Stromboli. Cesta byla relativně v pohodě - ve Vídni jsem najel na dálnici a sjel jsem z ní až v Kalábrii. Jediný problém: horko. Jel jsem Formanem bez klimy, a v úseku mezi Římem a Neapolí jsem už byl groggy - ale to v Mazdě nehrozí :-) -
« Re: dlouhá cesta
dabel: Cestování autem je fajn. Jel už jsem Fekicii do Itálie. Ale jak jsem již psal, manřelce se autem nechce, dceři je špatně už po 15 km a navíc mám před sebou 90.tis.prohlídku a mé svědomí by mi nedovolilo vyrazit bez ní.
Navíc zítra končím ve firmě a oficiálně budu mít celý červenec dovolenou, ale cca od 15.7. bude můj nový zaměstnavatel už potřebovat mé služby. Takže asi na dohodu o provedené práci. A jelikož pak asi volno nedostanu, rozhodli jsme se na poslední chvíli a ono těch last minute pro 4 osoby zase tolik není. Ani nevím, zda by mě v Mazdě tak rychle vzali na prohlídku. Ještě by mi tam něco našli a měl bych po dovolené i náladě. Raději to nechám až na potom. Ještě se vrátím k opravě autorádia- mám kazetovou mechaniku co si natahuje sama kazetu (jak video). Ulomily se dva zoubky na plastovém kolečku o průměru 1 cm a kazeta povyjela a zůstala bloknutá o výklopnou tatranku a tím se udajně něco podělalo v software. Takže oprava mě stála 1250,-Kč, ale jsem rád, že už rádio mám. Jezdilo se bez něj špatně a člověk pak slyší všelijaké zvuky (třeba posilovač řízení). -
"-- skrytý --" 26.06.03 18:05
« Re: dlouhá cesta
No ja mel i Skodu favorit SportLine..a lidi..to bylo BAJECNY AUTO. Jednou jedinkrat mne nenechalo ve stychu, jezdilo pekelne..na dalnici i 170 ;-), 0-100 po uprave motoru asi za 13s..pohodovy...nerezlo to..taky teda nebylo bourany (meli jsme ho v rodine "od miminka") Oplakal jsem ho, kdyz jsem ho prodal kvuli mazdicce.. Jo, jo..vsem pekny vikend..taky pudu..mam jeste co delat...tak cao