MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

27.06.03  14:14

« Re: Hučení kol

Hezkou dovolenou, užij si sluníčka, děti a rodinu nech doma a vyhoď si z kopýtka!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.06.03  11:04

TAK HEZKOU DOVCU!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.03  10:33

Pánove, díky za rady. Právě si tady naposled z práce serfnu, už jsem vše odevzdal, stačí jen vypnout počítač. Co mě nejvíce štve, je pomalá rychlost internetu doma přes pevnou linku. Dlouho to trvá a stojí moc peněz.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.03  10:20

Mitsi: pneu mám nové
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.03  09:27

ad loziska muzu potvrdit pri pristim servisu me to taky ceka a rovnez sem byl ujistovan ze pokud vylozene si to nepreji menit hned, tolik a tolik mi to vydrzi a ze je tam naka rezerva..........jinak s tim ruznym hucenim ze zacatku me to taky stvalo, mel sem nak spatne vyvazeny dvere a trochu vibroval diky tomu motorek na okna + plasty v ramci zaruky mi to v pohode nakonec vyvazili ok jenom tedkom mi to zase zlodej nak poskodil takze vibruje to vesele dal, clovek se s tim uz hold musi smirit :-)) nebo drzet motor peken v otackach :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.03  09:21

« Re: dlouhá cesta

pokud je mi znamo tak v AutoLarosu(btw. maj novy web) na objednani na servis je nutny volat tak cca 2 dny predem a byl sem ujisteny, ze vzdycky by to melo vyjit (zatim vzdycky jo byl sem tam 4x) a pak jednou jeste kdyz se mi neco stalo se steraci me vzali tyz den.....prij.tech. povidal ze se jim nestava zeby byli totalne precpany (nevim nakolik tomu verit :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.03  09:05

« Re: Ještě Kalábrie

Radim: Byl jsem tam v '98. Cena potravin - měli jsme skoro všechno s sebou z česka, kupovali jsme jenom chleba, pečivo a ovoce v takovém malém krámku v apartmánovém komplexu a ceny tam byly asi dvojnásobné oproti česku. Kolik stojí půjčení auta nevím. Informace - zkus [odkaz] , je to cestovka ze Sviadnova, měli by vědět, dělají to Capo Vaticano. Případně tam zkus zavolat, v kanceláři bývá pani Klabníková.
  • 00 Reagovat !

foto

27.06.03  08:56

« Kulaky

Panove, nevite nekdo, jak se daji v domacich podminkach vzmenit kulove cepy?Jde o Hondu Accord.Jde mi hlavne o demontaz tech cepu,jestli se to dela lisem, nebo na to treba staci stahovak a pod.Muzete mi i popsat cely postup vymeny.Budu Vam velmi vdecnej.Trona
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.06.03  08:55

A nedělají to náhodou pneumatiky? Pokud jde o "zadek", vůle v ložiscích se nejlépe pozná tak, že při jízdě rychlostí tak 6O km/h v přímém směru jemně přibrzdím ruční brzdou: pokud se hučení výrazně zmírní, je chyba v ložiscích; pokud se nic moc nestane, je problém ve špatně sjetých pneumatikách (tzv. "pilka", "schody" atd.).
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.03  08:41

« Re: Ještě Kalábrie

h-ST: díky za informace. Z Itálie znám jen sever. Pokud to v Kalábrii bude super, určitě příště manželku přesvědčím abychom jeli autem. Zvažuji, že si tam půjčím auto, ale nemám představu co to bude stát. Na Thassosu jsem za 3 dny platil cca 100 EUR. Kdy jsi tam byl? Nemám vůbec informace jak to tam je z cenami potravin a "zábavy". Cestovka, s kterou jedu je z Prahy a u nás jejich zájezdy prodává agentura, která moc informaci neví.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.03  08:34

Radim: Pusť si v autě rádio a teprve až ten hluk ložiska bude slyšet i přes to rádio, tak je ložisko zralé na výměnu.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.03  08:30

« Ještě Kalábrie

Radim: Takže ať ti ta dovolená v Kalábrii vyjde. A pokud bude možnost absolvovat výlet lodí na Eolijské (Lipari, Vulcano, Stromboli, ..) ostrovy, tak neváhej. Je to špica a nestojí to tolik. Loď tehdy odjížděla z městečka Tropea, což je cca 30 km jižně od Vibo Valentia, a do Tropei nás odvezl autobus zorganizovaný hoteliérem. A tahle nabídka bude určitě i v místě tvého pobytu. A taky se ještě jezdívá na zájezd na Etnu, tam se dojede do cca 1800m autobusem, pak do 2400 lanovkou a kdo chce až do kráteru, tak jsou tam LandRovery. Kalábrii zdar !
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.03  08:28

h_ST: Kdybych měl Mazdu od novoty a znal vývoj všech zvuků a pazvuků, tak bych byl v klidu. Prostě jsem už takový, že vše podezřelé mě znervozňuje.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.03  08:16

Radim: Člověče, ty to strašně prožíváš. Ložiska v kolech jsou dneska dělaná tak, že s hučícím ložiskem najedeš tisíce km, aniž by se vysypalo. Moje zkušenost je (zase) pouze s Formanem - jednou z jara mi začalo hučet ložisko v pravém předním kole - ale jenom tehdy, když jsem dost ostře říznul pravotočivou zatáčku - prostě při rychlosti nad 80 a určitém natočení kol. Tak jsem zajel do servisu, pak jsme chvilku jezdili po městě, a samozřejmě nic nebylo slyšet. Tak mě technik uchlácholil, a já jsem se v červnu sbalil a vyrazil do Kalábrie. V autě 2 dospělí + 2 děti, kufr plný až po střechu, a hned za městem v první zatáčce se ozvalo ložisko. Tak jsem s oroseným čelem pokračoval v jízdě a říkal jsem si, že ještě někde před hranicí zajedu do servisu. Pak jsem v Olomouci najel na dálnici, a bylo po hučení. A tak jsem v poklidu dojel do Kalábrie a pak zpátky, a pak jsem tak jezdil ještě půl roku, absolvoval jsem ještě cestu na lyžovačku do Alp, a teprve potom jsem v rámci servisní prohlídky nechal ložisko vyměnit. Takže - chce to klid.
  • 00 Reagovat !

foto

27.06.03  07:58

« Hučení kol

Stále se zabývám zvukem svých kol a porovnávám s jinými vozy. Například jsem zjistil, že ve Fabii i Felicii kola také hučí, ale člověk to nebere tolik v potaz, protože to motor přehluší. Potřeboval bych se svést nějakou jinou M626 GF a porovnat. Říká se, že hučení ložisek se pozná v zatáčkách, když se kolu odlehčí. Já však nepozoruji žádnou změnu ať dělám co dělám (akorát jsem nezkoušel jet po dvou kolech).
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.03  07:52

« Re: Kalábrie

h_ST: Já letím do Bivona di Porto Salva poblíž města Vibo Valentia. Z toho vedra mám též obavy jelikož mám potíže s kolísavým tlakem a občas to se mnou zamává. Zrovna včera jsem četl, že tam začíná být energetická krize, protože všichni maji naplno puštěnou klimatizaci, aby přežili.
    Jízda v Mazdě by určitě byla v pohodě, ale jak jsem již psal, jediný kdo by souhlasil s cestou autem jsem já a syn.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.03  06:23

« Kalábrie

Radim: Kam do kalábrie jedeš ? Já byl před časem na Capo Vaticano a byla to exotika. Doporučuji výlet lodí na Stromboli. Cesta byla relativně v pohodě - ve Vídni jsem najel na dálnici a sjel jsem z ní až v Kalábrii. Jediný problém: horko. Jel jsem Formanem bez klimy, a v úseku mezi Římem a Neapolí jsem už byl groggy - ale to v Mazdě nehrozí :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.03  22:50

dabel: Cestování autem je fajn. Jel už jsem Fekicii do Itálie. Ale jak jsem již psal, manřelce se autem nechce, dceři je špatně už po 15 km a navíc mám před sebou 90.tis.prohlídku a mé svědomí by mi nedovolilo vyrazit bez ní.
    Navíc zítra končím ve firmě a oficiálně budu mít celý červenec dovolenou, ale cca od 15.7. bude můj nový zaměstnavatel už potřebovat mé služby. Takže asi na dohodu o provedené práci. A jelikož pak asi volno nedostanu, rozhodli jsme se na poslední chvíli a ono těch last minute pro 4 osoby zase tolik není. Ani nevím, zda by mě v Mazdě tak rychle vzali na prohlídku. Ještě by mi tam něco našli a měl bych po dovolené i náladě. Raději to nechám až na potom. Ještě se vrátím k opravě autorádia- mám kazetovou mechaniku co si natahuje sama kazetu (jak video). Ulomily se dva zoubky na plastovém kolečku o průměru 1 cm a kazeta povyjela a zůstala bloknutá o výklopnou tatranku a tím se udajně něco podělalo v software. Takže oprava mě stála 1250,-Kč, ale jsem rád, že už rádio mám. Jezdilo se bez něj špatně a člověk pak slyší všelijaké zvuky (třeba posilovač řízení).
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.03  22:29

morfikus: Castrol Softec za 250/l je super. Pokud bys byl ochotný mi poslat 4l balení, zvážím po dovolené mé finanční možnosti. Ale jinak jsem zjistil, že 406,30 Kč za litr jsem platil i v Mazdě, takže servisy asi drží stejné ceny.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.03  18:05

No ja mel i Skodu favorit SportLine..a lidi..to bylo BAJECNY AUTO. Jednou jedinkrat mne nenechalo ve stychu, jezdilo pekelne..na dalnici i 170 ;-), 0-100 po uprave motoru asi za 13s..pohodovy...nerezlo to..taky teda nebylo bourany (meli jsme ho v rodine "od miminka") Oplakal jsem ho, kdyz jsem ho prodal kvuli mazdicce.. Jo, jo..vsem pekny vikend..taky pudu..mam jeste co delat...tak cao
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…