MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
"-- skrytý --" 04.07.03 09:32
« Re: Pneu 225/55/16
No, jsem dneska zvaolal do mazdy..tam me vyfuckovali..jako obvykle..prepojovali me jak horkej brambor..tak jsem sedl na inet...dal vyhledat autodily usa..zavolala na prvni kontakt, firma za rohem..a pan v telefonu rika, divna objimka? To bude 9004? Ja hmm..to je ona.. a on tak lezerne..no jo..ty tu mame..stojej asi 200 ;-D -
"-- skrytý --" 04.07.03 09:14
« Re: Pneu 225/55/16
;-) ooo dakujem Jo, pekna je, ale zrovna ted jsem na ni pekne nastvanej, teda ne na ni, ale na mazdu..praksla mi hlavni zarovka..takova divna objimka..velka se zapustenymi kontakty, takovej pulkruhovej tvar..pry USA verze (jako moje srdicko)..no, v mazde za ni chetj 1600...a jestli ji vubec maj. No, na pneu asi prdim.. -
« Re: Pneu 225/55/16
morfikus: tak mi moje tajne zdroje dorucili fotku Tvojej Mazdy ;)) Musim uznat, ze je to fakt kocenka ;)) Elektrony na nej mas original Mazda? Inak myslim, ze 225/55R16 by sa Ti mali zmestit, len ja by som sa na to vykaslal, tie pneu budu o dost drahsie nez ten rozmer, co mas... -
« Re: Celebrate!!
Zkusil jsem ho pritlacit ockovym klicem a prestal. Coz by mohlo jeste znamenat, ze piska to kolecko a pri vetsim zatizeni uz ne, tak jsem na remen caknul trochu vody a prestal, dokud ta voda nevyschla. Drive pohvizdaval kdyz byl motor studeny, ted to dela furt. Zkusim ho trochu povolit,zda se mi, ze je fest napnuty. Mozna je moc tvrdy (asi vekem) a tak pri kontaktu s koleckama hvizda. Horsi ze mi nejde povolit jeden sroub pomoci ktereho mo muzu vymenit, asi nejak zarostl, sfine jedna.B. -
« Re: Celebrate!!
to Morfikus: Neves hlavu, neni dulezite jak, ale udelat. Tak se napriste vybav sklenenym razitkem a treba se najdou lehci otazky.:-)) Ucitele jsou naramne uplatni a vysoka skola neni o tom tomu rozumet a umet to, ale spis o tom kdo vydrzi tu pakarnu okolo. Takze vydrz a udelas 100%. B. -
« Piskajici remen
Zdar prdaci,vcera se objevil problemek,zatim jen zvukovy. Zacal brutalne piskat remen co pohani posilovac rizeni(626 GE, rv. 92). Zkousel jsem ho maznout suchym mydlem, to zabralo, ale za chvili piskal zas. A tak se ptam: timto se ozyva k vymene, nebo je jen moc naply.Dival jsem se do knizky jak se ma napinat, a ma byt pruhyb pri 10 kg cca 7mm. No ale celkem tezko se mi zatezuje 10kg sikma plocha a jeste blbej se to meri. :-))B.
PS: Aby to nebylo vsechno, tak pri delsim stani na volnobeh a stelovani remene zacal klepat ventil,kua. Po kratke ostrejsi jizde, prestal. Pouzivam 0w40 Castrol RS, a asi zkusim nejakou hustsi syntetiku ikdyz si moc iluze nedelam.Mejte se. PPS: Honzo diky za sqely test na lambda sondu, ten se mi ted naramne hodi. -
"-- skrytý --" 03.07.03 09:56
« Re: Podvozok
To morfikus: V tlumiči se změní průchodnost přepouštěcích ventilů - tím, že je jejich průchodnost vyšší (měkčí) nebo menší (tvrdší) se mění charakteristika tlumení. S měkčími tlumiči to bude seděl lépe na rozbité silnici (kola méně odskakují, ale nesmí to být zase moc měkké - tedy tak, aby "tlumiče už nestíhaly" a kola ztrácela kontakt s vozovnou), s tvrdšími tlumiči to bude zase lepší na kvalitním asfaltě (menší náklon přispěje k tomu, že kola na odlehčené straně vozu "lépe povedou", resp. budou mít ještě vůbec nějakou funkci. K tomu přistupuje celková geometrie podvozku (teď mám na mysli to, co dal auto do vínku konstruktér, nikoli prosté nastavení geometrie z hlediska možných (minimálních) výchylek, nastavení pružení, tuhost příčných zkrutných stabilizátorů, tuhost silentbloků, tuhost karoserie, zdvih kol atd. atd. Je to prostě alchymie a umění kompromisu! -
"-- skrytý --" 03.07.03 09:53
« Re: Celebrate!!
No, to se narame hodi....mozna tam pojede i Joe_st tak ja se ozvu,ju? Za pozvani do garaze diiiky ;-) zkusim se ozvat, kdyby jo. No, vylejt se nechat nechci, ale...obavam se, ze v tomto pripade toho uz moc nenadelam..samy stupidni predmety s jeste stupidnejsima predmetama. -
"-- skrytý --" 03.07.03 09:15
« Re: Celebrate!!
Eště raz Morfikus: a nenech se vyhodit úplně, VŠ je stejně hlavně o pevných nervech, a zkouška je od slova "zkusit" :))) Jinak dneska odpoledne jsem na garáži, jestli máš chuť se stavit (aby sis příště nestěžoval, že tam nikdy nejsem ;)